Ahşap Kitaplıklar ile Doğal Dokunuşlar

Zaman akıp giderken birçok alışkanlığımız da değişime hatta dönüşüme uğruyor. Buna rağmen bazı alışkanlıklar var ki üzerinden on yıllar da geçse değişmeyecek gibi görünüyor. Basılı kitap okumak gibi… Evet belki kitapları e-kitap okuyucuları ile okuyan bir kitle de var. Fakat görüyoruz ki birçok insan da ne basılı kitaptan ne kitap kokusundan ne de tozlu raflara bakıp hayâllere dalmanın büyüsünden vazgeçemiyor. Hâl böyleyken kitaplıklar da her daim ihtiyaçlarımız arasında olacak.

Siz de şu sıralar eviniz için uygun bir kitaplık almak istiyorsunuz. Fakat onca model arasında hangisini alacağınıza karar veremediniz. Seçeceğiniz kitaplık bütünüyle sizi yansıtacağı için öncelikle evinizi ve kendinizi tanımanız gerekli. Kitaplığınız için hangi renk ve malzemeleri istediğiniz önemlidir. Ahşap mobilyaları seviyorsanız ve evinizin geleneksel bir stili varsa ahşap kitaplık modelleri doğru seçim olabilir. Önemli olan ahşabın ne kadar açık veya koyu olmasını istediğinize karar vermenizdir. Bir de ayrıntılar var tabi. Örneğin avangart tarzdan hoşlananlardansanız ahşap üzerinde el oyması vs. şeklinde detaylar da düşünüp mobilyanızda tercih edebilirsiniz.

Ahşap Kitaplıkların Dayanılmaz Samimiyeti

Herhangi bir ahşap mobilya evinize öncelikle sıcak ve samimi bir hava getirecektir. Ahşap, çevre dostu ve güvenlidir. Ahşabın doğal olarak güçlü olduğunu ve dayanıklı olduğunu biliyoruz. Ahşap mobilya ve mobilya tasarımı uzun süre dayanır. Bu da paranızın tam karşılığını almanızı sağlar. Bu sayede kitaplığınızı, değiştirmeye ihtiyaç duymadan uzun yıllar kullanabilirsiniz. Ahşabın renk tonları açısından çeşitleri olması da bir avantajdır. Ahşap bir kitaplık neredeyse her ortama uyum sağlar. İç mekanı vurgulayabilir ve bir odada veya tüm evde herhangi bir tasarım şemasının parçası olabilir. Ahşap tonlar evinize daimi bir zarafet katar. Özelleştirilmiş ahşap bir kitaplık evinize kusursuz bir güzellik getirir ve antika bir görünüm verir. İç mekanlarınız sofistike bir görünüm alır ve bu da mükemmellik zevkinizi temsil eder. Güzellik, içeri daha büyük ölçekte girmiş olur.

Geleneksel ahşap bir kitaplık her zaman en çok tercih edilenler arasındadır. Yatak odanız ya da misafir odası olsun, zemin alanına bağlı olarak evinizde hemen hemen her yere geleneksel bir kitaplık yerleştirebilirsiniz. Hem ulaşılabilir olması hem de sürekli gözünüzün önünde olması açısından kitaplığınızın salonda durmasını tercih edebilirsiniz. Bunun yanında uyumadan önce baş ucunuzda sizi bekleyen dostların olduğunu hissetmek için de kitaplığınızı yatak odanıza koyabilirsiniz. Hem bu sayede gözleriniz, uykuya dalmadan zararlı ışıklara değil, daha çok hayale maruz kalacak. 

Ahşap Kitaplık Modelleri ve Dekorasyonda Kullanımı

Daha modern kitaplıklar için cam raflı metal bir kitaplık da tercih edebilirsiniz. Ve her iki stilden de hoşlanıyorsanız, ahşap raflı kitaplık modeline metal bir çerçeve seçerek bu iki stili birleştirebilirsiniz. Sadece metal ve ahşabın hangi renkte olmasını istediğinize karar verin ve eviniz için mükemmel bir kitaplığa sahip olun.

İspanyol dekorasyonunda duvarlarda ahşap kullanımı yaygındır. Eğer eviniz yeterince büyük değilse bir duvarınızı ahşap raflarla kaplamak evinizde İspanyol tarzı esintiler oluşturacaktır. Dilerseniz bu rafları kitaplar dışında farklı aksesuarlarla da süsleyebilirsiniz.

Bununla birlikte ahşap mobilya, Fransız dekorasyon tarzı olan country dekorasyon tarzında da sıklıkla görülmektedir. Eğer tercihiniz buysa beyaz, pembe ya da mavi bir kitaplık alternatif renkler arasına giriyor.

Ahşap mobilyanın en çok kullanıldığı rustik dekorasyon ise daha sıcak ve samimi bir havada. Doğayı adeta evinizde yaşamak istiyorsanız tam size göre.

Sonuç olarak seçtiğiniz kitaplık etrafınızdaki insanlara tarzınız hakkında birçok fikir de verecek. Siz en iyisi ilk fırsatta bir Engince mağazasına uğrayın. Doğallık, estetik ve kalitenin birleşimine ürünleri yakından inceleyerek tanıklık edin. Ya da hiç beklemeden internet sitesine girin ve istediğiniz tarzı seçin!

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar