Bebek Odası İçin Dekorasyon Önerileri

Dünyaya yeni alışan bir bebeğin ihtiyacı olan en önemli şeylerden biri, kendini rahat hissedeceği ve içinde güvenle büyüyeceği bir odadır. Odada yer verilen her mobilya ve aksesuar, bebeklerin gelişimine mutlaka katkı sağlamalı.

Bebekler için hazırlanan odaların dekorasyon süreci oldukça keyiflidir. Bebek karyolası, onlara uygun bir dolap ve şifonyer ile tamamlanan bebek odası mobilyaları, büyük bir keyifle seçilir. Son yıllarda artan bebek odası takımlarının çeşitliliği, bazen yapılacak seçimi zorlaştırabiliyor. Anne ve babaların bu konudaki hassasiyeti düşünüldüğünde de bu süreç biraz daha uzayabiliyor. Yeni doğan bir bebek için tercih edilecek bebek beşiği nasıl seçilmeli? Bebek için en güvenli ve en sağlıklı oda dekorasyonu nasıl yapılmalı? Bebeğiniz için baştan aşağı her şeyin düşünüldüğü dekorasyon fikirlerini sizlere hazırladığımız içerikte bulabilirsiniz.

 

Bebek Gelişimine Katkı Sağlayan Montessori Bebek Odası Mobilyaları

Son dönemin en popüler bebek odası dekorasyonları, montessori akımına uygun şekilde gerçekleştiriliyor. Bebekler ve çocuklar için hem güvenli hem eğitici hem de sağlıklı mobilyalar ile  çocuğunuz için en doğru bebek odası dekorasyonunu hayata geçirebilirsiniz. Bu tarz mobilyalarda bebek karyolası, yere yakın şekilde tasarlanıyor ve olası küçük kazaların önüne geçiliyor. Karyolanın üzerine bir çatı dahil edilerek, bir yanda da eğlenceli tasarımlar ortaya çıkıyor. Üstelik bebeğiniz büyüdüğünde, onun için daha kullanışlı ve bilişsel gelişimini destekleyen bu mobilyaları uzun süre kullanabiliyorsunuz. Belli bir yaşa kadar değiştirmeniz gereken tek mobilya ise bebek beşiği oluyor. Beyaz-pembe, beyaz-mavi ve antrasit, bebek odası mobilyalarında en çok tercih edilen renklerdir. Kız ve erkek bebekleriniz için onlara en uygun renk seçiminde bulunabilirsiniz.

 

Bebek Odası Duvar Boyası

Duvar boyası rengi, bebek odası dekorasyonunda önemlidir ancak boyanın içeriğine sağlık açısından dikkat etmekte fayda var. Boyanın su bazlı olması ve sağlığa zararsız bileşenler içeriyor olması önemlidir. Bebeğiniz için en doğru boya seçimini yaptıktan sonra rengine karar verebilirsiniz. Renk tercihini bebek karyolasına ve diğer mobilyalara uyacak şekilde yaparken, rengin sakinleştirici ve rahatlatıcı etkisi olmasına özen gösterin. Sonuçta bebeğiniz için iyi bir oda ortaya çıkarırken, onların en ihtiyaç duyduğu şey, sakinliktir.

 

Perde Seçimi

Bebeğinizin güvenle büyüyeceği odasının her detayını düşünmek, sizler için büyük bir keyif olacak. Onun için hazırladığınız oda dekorasyonunu tamamlamak hiçbir zaman bitmeyecek çünkü karşınızda sürekli gelişecek ve ihtiyaçları değişecek bir bebeğiniz var. Özellikle bebek odası için seçilen perdeler, odadaki en az değişecek üründür. Uzun vadede hem kullanılabilecek kalitede hem de oda dekorasyonuna uyum sağlayacak bir perde tercihinde bulunabilirsiniz. Yalnız burada atlanmaması gereken küçük bir nokta var. Bebeğinizin uyku vakti geldiğinde, ihtiyacı olan karanlık ortamı yaratmak adına “blackout” perdelerden yararlanabilirsiniz.

Bebek Odasında Güvenlik

Bebek odasını dekore ederken onların güvenli bir ortamda büyümesi için birkaç noktayı gözden kaçırmayın. Bebek beşiğinin parmaklıklarının uzun olması, olası düşmelerin önüne geçecektir. Ayrıca parmaklıkların sık aralıklarla tasarlanmış olması da önemlidir. Güvenlik sadece bununla sınırlı kalmamalı. Prizleri koruyucu kapaklar ile kapatılmalısınız çünkü hareketlenmeye ve çevreyi keşfetmeye başlayan bebeğiniz için prizler tehlikeli bir duruma dönüşebilir. Tabii ki çekmece koruma kilitlerini de unutmayın. Balkon kapıları ve bebek odası mobilyalarında yer alan çekmeceleri koruma kilidi ile korunaklı hale getirin.

Bebeğiniz için en doğru ve en güzel bebek odası dekorasyonunu gerçekleştirirken ihtiyaç duyacağınız tüm mobilyalara Engince Mobilya farkı ile sahip olabilirsiniz.

 

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar