Country Tarzını Mobilyalarınıza Yansıtın

Country tarz dekorasyon daha çok eski Fransız ve İngiliz tarzını yansıtan bir stildir. Biraz retro biraz vintage esintileri barındıran bu tarz aynı zamanda doğanın bir parçasını da yansıtmaktadır. Sıcak ve samimi bir yaşam alanı sunmaktadır. Doğal ve sade görünümü ile huzuru iç mekânlara yansıtır. Ana hatlarıyla eskitme tarzı açık renkli mobilyaların günümüze uyarlanarak daha modern bir görünüm elde edilmesidir. Çiçek motifli döşemelikler, çizgili desenler, keten kumaşlar, ahşap ayrıntılarla tamamlanan bu tarz ile rahat ve basit bir kır evi görünümü elde edebilirsiniz. Yöresel esintileri seviyor ve zarif bir stille birleştirmek istiyorsanız country tarz tam olarak size göre. Pastel renklerin insana sunduğu dinginlikle doğayla yüzünüzü dönün ve kendinizi onunla bir bütün hissetmeye başlayın.

Büyük ve Nostaljik Mobilyalara Geri Dönüş

Günümüzde minimalist dekorasyonlar çok daha fazla ilgi görse de ev sıcaklığını maalesef yakalayamıyor. Çiftlik evi gibi daha sıcak bir görünümü istiyorsanız country tarz tam size göre. Bu tarz için daha büyük, gösterişli ve konforlu mobilyaları tercih etmelisiniz. Bunlar nostaljik koltuk takımları olabileceği gibi eski görünüm verilmiş modern parçalar da olabilir. Bu mobilyaların ahşap görünümlü ya da beyaz eskitme tarzında olmasına dikkat edin. Genel olarak açık ahşap renklerin ve doğal malzemelerin kullanıldığı bu tarzda toprak tonları ve açık turuncular ile doğal bir görünüm elde edebilirsiniz. Canlı renkler yerine soft renklerle harmanlayabilir sıcak bir ortam yaratabilirsiniz. Döşemeleri keten kumaş veya çiçek desenli tercih edebilirsiniz. Sadelikten yanaysanız pastel tonlarında tek renk olarak seçtiğiniz mobilyalarınıza aynı tonlarda yastıklarla renk verin. Perdelerinizi ise “ton sür ton” (aynı renk ancak farklı ton) olarak seçebilir kalın kumaşlara yer verebilirsiniz.

Dekorasyonunuzu Masa ve Orta Sehpa İle Tamamlayın

Geniş bir salona sahipseniz büyük masalar bu tarz için oldukça ideal olacaktır. Beyaz renkli yemek masası modellerini aynı renklerde sandalyeler ile birleştirin. Çiçek desenli kumaşlar ile sandalyelerinizi tamamlayın. Daha küçük odalar için ise orta sehpalar aynı tarzı mükemmel şekilde yansıtacaktır. Burada açık ahşap renkli, küçük dolapları veya çekmeceleri olan orta sehpalar size hem eskiyi çağrıştıracak hem de sıradışı bir görünüm kazandıracaktır.

İnce Ayrıntılar İle Zarif Şıklıklar Yaratın

Country bir tarzda ince ayrıntılar dekorasyonu güçlü gösterecektir. Mobilya ayaklarını işlemeli ve açık renklerde tercih edebilir buna uygun olarak masa ve dolap ayaklarını aynı desen ile tamamlayabilirsiniz. Mobilyaların kulplarını da floral desenlerde doğal olarak tercih edin. Perdelerde ise pötikare veya kalın kabarık kumaşları kullanın. Bu tarz için en çarpıcı detaylardan birisi kırlent seçimleridir. Mobilya döşemelerinizi çiçek desenli seçtiyseniz kırlent seçiminde daha sade tonlara gidebilir, koltuk örtüleri kullanarak da istediğiniz atmosferi elde edebilirsiniz. Kır evi görünümünde daha sıcak bir country tarz için yeşil ev bitkilerini kullanmayı unutmayın. Bu stili kusursuz yansıtmak için mobilyalarınızla uyumlu ahşap veya beyaz eskitme tarzı saksıları tercih edin. Duvarlarınızı ise yine doğadan ilham aldığınız dallar veya tüyler ile süsleyin.

Country tarz bir dekorasyon evinizi doğanın bir parçası haline getirecektir. Hem eskilerin o sıcaklığını hem de yeninin modernliğini bu tarz ile bir araya getirebilirsiniz. Bu tarzın en önemli parçası yine bu tarza uygun retro ve vintage tarzları içinde barındıran hem rahat hem konforlu bir ortam yaratacak mobilyalardır. Engince’nin ilham verici mobilya modelleri ile hayalini kurduğunuz tarza kavuşmanız mümkün. Engince web sitesine göz atarak eviniz için en uygun seçimi kolaylıkla yapabilir, uygun fiyat aralıkları ile konforun keyfini çıkarabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar