Tarzınıza, Odaya ve Kullanım Alışkanlıklarına göre Koltuk Modelleri

Koltuklar oturma odası ve salonların vazgeçilmez parçalarıdır. Bulundukları ortamda ev sahibinin zevkini, tarzını, estetik anlayışını yansıtırlar. Bu yüzden koltuk seçimi son derece hassas bir konudur. Mobilyaların kumaşı, rengi, desen ve işlemeleri, dekorasyonda birer detaydır. Bütün bu detaylar görsellik üzerinde etkilidir fakat mobilya tercihi yaparken sadece görsel güzellik yetmez. Esas olan konfor ve rahatlık, diğer bir deyişle kullanışlılıktır. Mobilya sektöründeki yenilik ve gelişmeler, kişilerin doğru tercih yaptıkları taktirde görselliğe ve konfora aynı anda sahip olmalarına imkân tanımaktadır. Bu anlamda tek yapmanız gereken koltuk ile ilgili beklentinizin ne olduğu ve nasıl bir koltuk modeli seçeceğinize karar vermektir.

Koltuk Seçiminin Püf Noktaları

Koltuk seçimi yaparken fark yaratacak ürünler bulmak öncelik kazanır. Herkes evinin özel olmasını, eşyalarında kendi dokunuşlarının bulunmasını ister, bu bakımdan bazı hususları göz önünde bulundurmak gerekir:

  • Öncelikle kişisel tarzınızı belirleyin. Klasik, modern, spor; sizin tarzınız hangisi? Genelde tercihler bu üçünü kapsamaktadır. Evini, odasını daha klasik, daha ağır mobilyalarla dekore etmek isteyenler klasik tarzda koltuklardan seçim yapar. Yaşam alanlarının daha modern olmasını arzu edenler, sade ve modern çizgilere sahip modelleri; enerjik, canlı bir tarza yatkın kişiler de spor koltuk modellerini tercih etmektedir.
  • Koltuk seçiminde önemli noktalardan biri de mekânın alanıdır. Her ne kadar hepimiz geniş, ferah, aydınlık evlerde yaşamak istesek de bu her zaman mümkün olmayabilir. Odalarımız dar ve küçük olabilir. Bu noktada koltuk tercihlerimiz odamızın ölçüleriyle uyumlu olmalıdır. Daha kompakt ve zarif koltuklar odada daha fazla serbest alan bırakacak ve daha aydınlık olmasını sağlayacaktır. Eğer odanız çok genişse bu kez de daha geniş boyutta koltukların seçimi isabetli olacaktır.
  • Odaların şekli de en az ölçüleri kadar önemlidir. Uzun ve geniş duvarlar yoksa daha küçük koltukların seçilmesi gerekir. Pencere ve kapı önleri kapatılmaz, dolayısıyla gün ışığı da kesilmemiş olur.
  • Koltukları takım olarak satın alma düşüncesi günümüzde geçerliliğini kaybetmiştir. Odanızın ölçüleri ve sizin zevkiniz çok daha önemlidir. Bu doğrultuda tek üçlü, iki üçlü, iki üçlü iki tekli ve daha pek çok şekilde odanızı döşeyebilirsiniz. Estetiği yakaladığınız sürece eski alışkanlıklara bağlı kalmanıza gerek yoktur.
  • L koltuk veya köşe koltuk adını verdiğimiz koltuk çeşitleri odalara modern bir hava katarken dekorasyon olarak da estetik dokunuşlara fırsat verir. Daha dar alanlarda etkin kullanım sağlar. Bu sebeple mutlaka projeler arasında değerlendirilmelidir.

Koltuk Çeşitlerinde Renk Tercihi

Renk ve kumaş açısından koltuk çeşitleri çok geniş alternatifler sunuyor. Duvar ve zemin renklerinizi de göz önünde bulundurarak sade renklerden yararlanabilirsiniz. Ya da zıt ve aykırı renklerin kendine has özelliklerinden ilham alabilirsiniz. Tarzınızı mobilyalarınıza yansıtmaktan çekinmeyin.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar