Dekorasyonda Yine Yeniden Trend: El Dokuma Halılar

El emeği göz nuru tabirinin somut karşılığı olan el dokuması halı modelleri, gerek kültürel bir miras konumunda olmaları gerek birbirinden şık tasarımları gerekse vintage tarzını yansıtan görünümleri ile dekorasyon modasında yeniden söz sahibi olmaya başladı. Yaşam alanınızda retro tarzı yansıtmak istiyorsanız el dokuması halı çeşitlerini değerlendirebilirsiniz. Profesyonel makinelerden yardım almaksızın el tezgahında ilmek ilmek işlenerek yoğun emek sonucu elde edilen dokuma halılar bulundukları ortama zengin ve doğal bir hava katıyor. El dokuma halı modelleri, sürekli güneş ışığına maruz kalmadığı ve hor kullanılmadığı sürece dededen toruna nesiller boyunca miras kalacak kadar uzun bir kullanım ömrüne sahiptir. El dokuması halıların en heyecan verici özelliği ise şüphesiz her halının eşsiz ve benzersiz olmasıdır! Bu halıların her biri el tezgahlarında birer birer üretildikleri için üretim sürecinde dokuyucunun kattığı yorum sadece o an dokunan halıya özel olur.

El Dokuma Halı Modelleri Evinizde Fark Yaratıyor

Günümüzde, Orta Doğu ve Uzak Doğu ülkelerine yapılan gezilerden; aileye, akrabaya ve arkadaşlara halı getirmek dünya çapında uygulanan bir geleneğe dönüştü. Yöresel motifleri ve farklı tarzlarıyla olduğu kadar el emeğiyle üretildiği için manevi bir değer olarak da dikkat çeken el dokuma halı çeşitlerinin üretiminde ipek veya yün iplik kullanılır. El dokuma halı modelleri, hediyelik eşya olarak çok küçük ve taşıması kolay ebatlarda üretilebildiği gibi günlük kullanıma uygun boyutlarda da üretilmektedir. Vintage ve retro gibi eskiye ve nostaljiye önem veren dekorasyon akımlarının gün geçtikçe popülerleşmesi dokuma halıların daha çok rağbet görmesini sağlıyor. Ancak dokuma halıların kullanım alanı sadece retro ve vintage tarzda dekore edilen mekanlar değil.

Dokuma halı modelleri sınırsız sayıda alternatif içerdiği için evin tüm odalarında, tüm dekorasyon tarzlarının tamamlayıcı unsuru olarak kullanılabilir. Örneğin modern renk ve desenlere sahip bir dokuma halıyı metal detayların yoğunlukta olduğu modern bir oturma odasında kullanabilirsiniz. Hareketli motiflerden ziyade geometrik desenlere sahip olan, açık renkler kullanılarak üretilmiş bir dokuma halıyı yatak odanızda art deco tarzını uygulamak için tercih edebilirsiniz. Dokuma halınızı, klasik stilde döşenen salonunuzda, taşlı avizenin hemen altına yerleştirerek tüm dikkatleri halınızın üstüne çekebilirsiniz. Barok tarzda döşemek istediğiniz bir ofisiniz varsa, koyu tonlardaki el dokuma halı modellerini değerlendirerek ağır ve oturaklı bir atmosfer yaratabilirsiniz.

Dekorasyonda Özgün Dokunuşlara Yer Açın

El dokuması halı fiyatları; halının yaşına, üretiminde kullanılan malzemeye, üretildiği bölgeye ve ebatlarına göre farklılık gösterebilir. Daha yaşlı ve antika olarak değerlendirilebilecek halıların daha yüksek maliyetli olacağını söylemek mümkün. Geleneksel el tezgahlarında üretilen dokuma halılar; iplik iplik, düğüm düğüm örülerek, büyük emek ve zaman harcanarak üretildikleri için fabrikasyon halılara oranla biraz daha yüksek fiyatlardan alıcı buluyor. Özellikle şık salonlarda fabrikasyon halıların tahtını sarsan dokuma halılar; ev dekorasyonunda fark yaratmak ve özgün dokunuşlar gerçekleştirmek isteyen kişiler tarafından tercih ediliyor.

El dokuması halıların her biri ayrı bir serüvene, ayrı bir hikayeye sahiptir ve tamamı %100 doğal malzemelerden üretilir. Ev ve ofislerde güçlü bir kimlik ve kalıcı bir imaj oluşturulmasında en büyük yardımcınız olarak öne çıkan dokuma halıları elektrikli süpürge ile tozdan arındırabilir; kimyasal madde içermeyen doğal sabunlarla ve halı şampuanlarıyla güvenle temizleyebilirsiniz. Eğer siz de el dokuması halı sahibi olarak evinizde değişim rüzgarları estirmek istiyorsanız Engince Mobilya’nın birbirinden şık el dokuma halı modellerine göz atabilir, internet mağazasına özel indirim fırsatlarından yararlanabilirsiniz.

Ürünleri inceleyin: https://www.engince.com.tr/hali

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar