Dekoratif Ürünlerle Tarzınızı Evine Yansıtın

Yaşam alanlarımızın dekorasyonu, bizlerin hem konforu hem de ruh dünyası için oldukça önemli bir detay. Bunun için evlerimizi dekore ederken seçtiğimiz ürünlerin yalnızca fonksiyonel olduğuna dikkat etmeyiz; aynı zamanda kendi tarzımızı da ev dekorasyonunda göstermek ve ruh dünyamızın ait olduğu atmosferi de evlerimizde olabildiğince yansıtmak isteriz. Tüm bunları yaparken dekorasyonun ve hatta iç mimarinin bazı kaçamaklarından da kolayca faydalanabiliriz. Ev dekorasyonunda büyük büyük değişimlere, köklü reformlara gitmeye zamanınız yoksa size küçük detaylarla da nasıl evlerinizde yeni bir hava estirebileceğinizin ipuçlarını yazımızda bulabilirsiniz.

 

Evinize Hareketlilik Katacak Bir Öneri: Dekoratif Mumlar

Evinizi daha hareketli bir mekana dönüştürmek ve enerjisini yükseltmek istiyorsanız aslında çok büyük değişikliklere ihtiyacınız yok. Birbirinden farklı renkteki dekoratif mumları tarzınızı yansıtabilmek için evin her köşesinde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Evinizin farklı odalarında farklı kokulu mumlara yer vermeniz, görsel anlamda fark yaratacağı gibi, ruh halinizde de pozitif anlamda oldukça etkili olacaktır. Rahatlamaya ihtiyaç duyduğunuz yatak odalarında yasemin, lavanta; fresh bir ortam yaratmak için banyoda kullanacağınız mumlarda ise nane ya da limon gibi farklı aromadaki çiçek kokularına yer verebilirsiniz. Evinizde kullandığınız mum çeşitleri kadar mumluk seçimi de önemli. Bunun için evinizin stiline göre dilerseniz klasik şamdanlara yönelebilir, kristal ve cam mumluklarla da sade ama oldukça şık bir görünüm yaratabilirsiniz.

Şık Bir Orta Sehpaya Ne Dersiniz?

Salonlarımızın odak noktasında bulunan sehpalar dekorasyonun önemli parçalarından biridir. Dekorasyonunuzda eskitme bakır bir orta sehpaya veya modern şekilde tasarlanmış ceviz rengi som ahşap bir orta sehpaya yer verebilirsiniz. Böylece salonunuzda daha bütün ve temiz bir görüntü oluşturmuş olursunuz.

İşlevselliğinden Ödün Vermeyen Yan Sehpalar

Stil sahibi mekanlar yaratmak için kullanabileceğiniz bir diğer önemli detay yan sehpalar… Orta sehpaların yardımcı elemanlarından olan yan sehpalar misafirlerinizin kullanımına da sunabileceğiniz değerli modüllerden biri. Ev dekorasyonunuzda yan sehpaya yer verirken orta sehpanızın hakim stili ile uyum içerisinde olmaya özen göstermelisiniz. Zigon şekilde de dekorasyonda yer verebileceğiniz yan sehpalara göz atarken oldukça şık duran nikel gold ürünlere de göz atabilirsiniz.

Kitaplarınız Dekorasyonunuzun Bir Parçası Olsun

Kitaplarınızı ve dergilerinizi tozlu raflardan veya zorla sıkıştırdığınız bazanın altından çıkarmanın vakti geldi. Evinizi dekore ederken fonksiyonel olduğu kadar dekoratif bir stil de yansıtan duvar raflarını, kitap, dergi ve CD’lerinizi konumlandırmak için rahatlıkla kullanabilirsiniz. Masif ahşap duvar raflarına ve takım halinde birkaç parça şeklinde satılan metal malzemeli duvar raflarına göz atmanızı tavsiye ederiz.

Aynaların Yarattığı Boyuttan Faydalanın

Dekorasyonda aynalara yer vermek sizler için oldukça avantajlı olabilir. Özellikle küçük ortamlarda, ortama farklı bir boyut kazandırmada birebir olan aynalar, şıklığı ve fonksiyonel özelliği ile de herkesin rahatlıkla tercih edebileceği bir dekorasyon ürünü. Boydan boya ayna kullanımı ya da birden çok çerçevesiz ayna kullanımı zengin bir görüntü sunar. Çocuk odaları için ise dekoratif bir ayna seçerken eğlenceli ve yaratıcı olmasının yanında, yuvarlak hatlı ve keskin olmayan modelleri tercih edebilirsiniz.

Aydınlatmasız Asla!

Dekoratif ürünlerle tarzınızı yansıtmak istediğiniz evinizde, aydınlatmalara yer vermeniz oldukça önemli. Özellikle evinizin kuytu köşeleri veya aydınlatması yetersiz noktaları için dekoratif aydınlatma ürünleri tam bir kurtarıcı modül işlevi görüyor. Evinizin hakim stiline göre fonksiyonel bir lambader, şık bir avize veya portatif bir abajur alarak ev dekorasyonunuza estetik bir hava katabilirsiniz. Ayrıca Engince web sitesini ziyaret ederek, dekoratif ürünlerle evinizde yansıtmak istediğiniz tarza uygun pek çok dekorasyon ürününü rahatlıkla bulabilirsiniz. Eviniz için en şık, en uygun tercihi rahatlıkla yapabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar