Doğru Aydınlatma ile Evinize Boyut Kazandırın

Aydınlatma, bir evin dekorasyonu için en hayati noktalardan biridir. Çünkü kötü bir aydınlatma uygulaması oldukça şık ve çekici bir dekorasyona sahip olan ortamı son derece vasat, itici ve konfordan uzak gösterebilir. Aynı şekilde doğru seçilmiş bir aydınlatma ile aslında çok da başarılı olmayan bir dekorasyon stilini olduğundan çok daha iddialı göstermek mümkündür. Dahası doğru aydınlatma seçimi kendini göstermekle de kalmaz aynı zamanda kendini hissettirir. Zira ışık kaynakları da tıpkı renkler gibidir. Hayatımıza doğrudan bir yansıması ve etkisi var. Zayıf, yetersiz ve de dengesiz bir ışık veya yanlış konumlandırılmış bir ışık kaynağı ilk başta sağlığımıza ardından ruh halimize negatif şekilde etki edebilir. Gün ışığı gibi doğal ve yapay ışık kaynaklarını doğru bir şekilde kullanmak hem ortam aydınlatmasında hem de sağlığımızda gözle görülür şekilde pozitif bir etki bırakacaktır. Peki, evinizin doğru şekilde aydınlatılması nasıl olmalı? Hangi aydınlatma kaynakları hem evinizi dilediğiniz ölçüde aydınlatıp hem de dekorasyonunuza katkı sağlayabilir?

Kullanım Alanlarına Göre Aydınlatma Tercihleri Yapabilirsiniz

Oturma odası: Günün büyük bir bölümünün geçirildiği oturma odalarının aydınlatması çok fonksiyonlu olabilir. Bunun için ayarlanabilir özelliği olan dimmerli aydınlatma seçeneklerinden yararlanmak oldukça avantajlı. Böylece oturma odanızda ışığın parlaklığını istenilen oranda azaltıp artırmanız mümkün olacaktır. Genellikle oturma odaları için en klasik aydınlatma seçeneği ise sarkıt avizelerdir. Oturma grubunun adeta bir parçası olarak dekorasyonu tamamlayan sarkıt aydınlatma modelleri, mekanın karakterini de etkiler. Ancak oturma odanızda elbette tek bir aydınlatma türü kullanmak zorunda değilsiniz. Odanızı dekore ederken aydınlatma için birden fazla seçeneğin olması son derece avantajlıdır. Tavandan sarkan bir avize, gizli spotlar veya yan sehpa üzerinde kullanılabilecek abajurlar, oturma odanızda arzu ettiğiniz ambiyansı yakalamanız için size farklı pek çok çözüm sunabilir.

Salon: Evin ana dekorasyon stilini yansıtması itibariyle salon aydınlatmaları oldukça önemlidir. Klasik dekorasyon stili ile döşenen bir salonda aydınlatma taşlı ve parlak avizelerle sağlanabilir. Yemek masası bölümlü için de en uygun aydınlatma aracı sarkıt avizelerdir. Sarkıt avizeler yemek masaları için hem en iddialı aydınlatma aracı hem de en dekoratif duruş sağlayan ışık kaynaklarıdır. Ancak modern tarzda dekore edilmiş bir salonunuz varsa ışık kaynaklarını tavana yapışık modellerden seçmeniz salonunuzdaki bütünlüğü bozmaması açısından daha uygundur.

Banyo: Kişisel bakım alanı olan banyolar için en uygun aydınlatma aracı; güçlü ışık kaynağı olan, tavana sabit dekoratif tavan LED’leridir. Büyük banyolar için de ekstra duvar aplikleri kullanmak oldukça avantaj sağlayabilir.

Çocuk odası: Bebek odası veya çocuk odası dekorasyonunda aydınlatma aracı seçerken öncelikle miniklerin sağlıkları düşünülmeli ve gözü yoracak yüksek ışık kaynaklarından uzak durulmalıdır. Bunun için gözü yormayan ancak görmeyi zorlaştıracak kadar da loş olmayan ışık kaynakları tercih edilmelidir. Bebek odası için odanın hakim stiline uygun olan bir bebek odası avizesi ve genç odası için de hem masa başı lambası hem de modern tarzda sarkıt bir lamba tercih edilebilir. Genel kullanıma açık odalarda ise aydınlatma aracı olarak; avizeleri, büyük lambaderleri, armatürleri veya gömme tavan aydınlatmalarını rahatlıkla kullanabilirsin. Bu aydınlatmalar diğer aydınlatma türlerine göre daha güçlü ışık kaynakları oldukları için odanın genelini eşit şekilde aydınlatma özelliği taşımaktadırlar.

Bir Aydınlatma Ürününden Çok Daha Fazlası: Lambader

Eğer yaşam alanınızda yansıtmak istediğiniz dekorasyon stilinin cazibesini artırmak ve evinize farklı bir boyut kazandırmak istiyorsanız lambaderler tam size göre. Lambader, yalnızca bir aydınlatma aracı değil aynı zamanda oldukça dekoratif bir stil taşıyıcısıdır. Evinizin hakim dekorasyon tarzına göre farklı malzeme, renk ve dokuda pek çok çeşidini bulabileceğiniz lambaderler, hem doğru ışıklandırma hem de göz alıcı alanlar yaratma konusunda oldukça etkili aydınlatma parçalarıdır.

Siz de doğru bir aydınlatma seçimi ile evinizde farklı bir atmosfer yaratmak istiyorsanız Engince web sitesini ziyaret edebilir ve evinizin dekorasyonu için en uygun seçimi gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar