Mekanların Havasını Değiştiren En Şık Avize Önerileri

Ev dekorasyonun önemli aşamalarından biri de aydınlatma sisteminin seçilmesidir. Doğru açılarda ve tonda ışık veren aydınlatma seçimi konumlandırıldıkları alanı daha güzel ve şık gösterecektir. Avize evlerinizin salonlarını ya da uygun gördüğünüz alanları aydınlatmak için en kullanışlı dekorasyon araçlarından biridir. Yaşam alanlarınızı hareketlendiren ve ortamın ambiyansını kolayca değiştirebilecek olan avize seçimini yaparken dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar vardır. Avize boyutu, şekli ve tarzı konumlandırılacağı alana uygun olmalıdır.

Aydınlatmanın Ev Dekorasyonundaki Önemi

Ev dekorasyonunda aydınlatma seçimi yaparken evinizdeki odaların ışık alma oranını ve ihtiyacını belirlemelisiniz. Avizeyi konumlandıracağınız alanların büyüklüğü ve ışığı zayıf alıp almamasına göre farklı avize çeşitleri seçebilirsiniz. Salon, çalışma odaları ya da mutfak gibi alanlar iyi aydınlatılmalıdır. Bu alanlara beyaz veya sarı ampuller ya da LED ışıklar kullanabilirsiniz. Büyük odalara kısa boylu ve zayıf ışık veren modeller yetersiz olacaktır. Küçük odalarda da büyük boyutlu modeller fazla alan kaplayacaktır. Doğru aydınlatma seçimi yaparken bu unsurlara dikkat etmeniz gerekir. Yetersiz ya da fazla ışık yayan avize çeşitleri gözleri fazla yorduğu için görme bozukluklarına sebep olabilir.

Evin Her Odası İçin Estetik Aydınlatma Çözümleri

Avize seçimi yaparken hem odanızın tarzına uygun olmasını önemsemeli hem de işlevselliğini göz önünde bulundurmalısınız. Her oda için seçeceğiniz avize modellerinde konumlandıracağınız odaların kullanım amaçlarına uygun olduğundan emin olmalısınız. Evlerinizin yemek odaları için avize seçimi yaparken odada bulunan masanın boyutundan büyük olmamasına özen göstermelisiniz. Bu sayede ışığın masaya orantılı şekilde yayılmasını sağlamış olursunuz.

Evlerinize avize seçimi yaparken aksesuarlara, mobilyalara, duvarların rengine ve perdelere uygun olmasına dikkat etmeniz gerekir. Minimalist bir tarza sahip bir odanız varsa gösterişli avize modelleri ortama fazla karmaşık bir görünüm kazandıracaktır. Bu tarz bir odaya siyah ya da metal tonlarda ince, zarif görünümlü ve geometrik yapıda avize kullanımı uygun olacaktır. Klasik görüntüden uzak ve modern bir tarza sahipseniz buralarda avangard ya da sarkıt ahşap avize kullanımı uygun olabilir.

Sarkıt ahşap avize çeşitleri doğal ve modern görünüme sahip her alan için kolaylıkla kullanabileceğiniz modellerdendir. Klasik tarzlar için kristal ya da antika görünümlü aydınlatma çeşitleri ortama ihtişamlı bir hava katacaktır. Renkli geometrik cam mozaik avize seçimi yaparak ortama şık bir hava katabilirsiniz. Eski tarz dekore edilmiş ortamlar için bu model çok uygun bir seçim olacaktır.

Banyolarda kullanmak için avize seçimi yaparken avizenin uzunluğuna ve banyonun tavan boyuna dikkat etmeli, küvete ya da duşa yakın olmamasına özen göstermelisiniz. Banyolar nemli alanlar olduğu için kullanımı ve temizliği kolay olan modelleri tercih edebilirsiniz. Mutfak aydınlatması seçerken de dikkat etmeniz gereken konular vardır. Mutfak alanının açık ya da kapalı oluşu, tezgahın konumu, alanın genişliği hesaplanarak avize seçiminizi yapabilirsiniz. Bu alanlarda buhar, nem ve sıcaklık yoğun olduğundan fazla detaya sahip avize modellerinin temizliği sizi uğraştıracaktır. Mutfak alanlarında kullanılacak avizeler kısa, fazla ayrıntılara sahip olmayan ve kirliliği fazla belli etmeyen renk tonlarında seçilebilir. LED avize seçimi mutfaklarda kullanmanız için uygun bir seçim olur. Evinizin geniş bir giriş alanı varsa buralara çoklu antre avize kullanımı uygun olacaktır.

Stilinize uygun detaylara sahip yaşam alanınızın havasını değiştirecek olan aydınlatma modelleri seçerek ortama sıcak, şık ve modern bir hava katabilirsiniz. Engince markası uygun avize fiyatları ve ürün çeşitliliği ile sizlere avantajlı hizmet sağlıyor. Her tarza uygun avize modelleri bulabileceğiniz Engince Web sitesini ziyaret ederek tercih ettiğiniz ürünleri sepete ekleyebilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar