Ev Dekorasyonunda Aydınlatma Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Evde kullanılan aydınlatmalar, önemsenmeyen ve genellikle üzerinde çok düşünülmeyen detaylardır.  Bunun sonucunda, yanlış ışık kullanımından kaynaklanan pek çok sorun ile karşı karşıya kalınabiliyor. İyi bir ışıklandırmanın hayatımıza etkisi göz ardı edilemeyecek kadar büyük. Ev dekorasyonunda; lambaderin doğru kullanımı, avizede kullanılan ışığın rengi, led ışıkların doğru alanda tercih edilmesi bir evin hem genel görünümünü olumlu etkiler hem de sağlık açısından doğru bir kullanım sağlar. 

Gün içinde, evin her bölümü farklı bir amaç doğrultusunda kullanılır. Dolayısıyla amacına uygun iyi bir ışıklandırma, her evin en büyük ihtiyacı durumuna gelir. Bu demek oluyor ki evin her bölümünde aynı ışıklandırmayı kullanmak, yapılan en büyük hatalardan biridir. Lambader modelleri neye göre tercih edilmeli? Evin her bölümünde lamber kullanılabilir mi? Ortama uygun iyi bir ışıklandırma için nelere dikkat edilmelidir? Detayları, içeriğimizin devamına göz atarak inceleyebilir, iyi bir analiz ile evinizi; sıcak, samimi ve oldukça sağlıklı bir yaşam alanına dönüştürebilirsiniz.

Salon Aydınlatmasında Aviz ve Lambader Etkisi

Salon aydınlatma aşaması, hassas davranılması gereken bir bölümdür. Evin en çok kullanılan alanı olması ve gelen misafirlerin ağırlandığı yer olması nedeniyle ışıklandırmanın mutlaka doğru şekilde kullanılması gerekiyor. Doğru bir ışıklandırma, aynı zamanda evinizin dekorasyonunu büyük ölçüde etkileyecektir. Salon veya oturma odaları için ihtiyaç duyulan iki önemli ışıklandırma var. Birincisi; ortama uygun avize seçimidir. Salonu tamamen ışıklandırmak için kullanılan avizeler, özellikle akşam saatlerinde ağırlanan misafirler için sık sık kullanılır. Işıklandırma rengi de sıcak tonlarda tercih edildiğinde, geçirilen zamanın kalitesini de arttırır. İkincisi ise; lambader modelleri ile loş bir etki yaratmak. Bu ışıklandırma türüne, genellikle akşam saatlerinde geçirilen sakin zamanlar için ihtiyaç duyulur. Lambader seçimini, evin genel görünümüne göre tercih edip, aydınlatma rengini yine sıcak tonlarda kullanabilirsiniz. Bu ürünlerden yayılan loş bir ışılandırmanın insan üzerinde dinlendirici bir etkisi vardır.

Antrelerde Doğru Işık Kullanımı

Antreler, evin en az ışık alan bölümüdür ancak eve giriş noktası olması nedeniyle aydınlatmanın doğru kullanılması da oldukça önemlidir. Dekorasyon açısından düşünüldüğünde de gerekli özen gösterilmeli. Antreler, dar ve uzun alan oldukları için tek bir avize yeterli olmayabilir. Duvar aplikleri, bu konuda en büyük yardımcınız olabilir. Farklı büyüklükteki duvar apliklerinin yanı sıra kullanılacak bir diğer ışıklandırma ise masa lambaderleridir. Eğer antrenizde dresuar kullanıyorsanız üzerinde bu ürünlere yer açabilirsiniz. Lambader modellerini incelerken, antre için en uygun ürünlere öncelik tanıyın çünkü salonda veya odada kullanılan lambaderlerin stili oldukça farklı.

Yatak Odası İçin Avize Seçimi

Yatak odası, evin diğer bölümlerinden farklı olarak düşünülen ve dekoratif açıdan daha özgür davranılan bir alandır. Yoğun geçen günün ardından dinlenmek ve kendimize vakit ayırmak için ilk kaçış noktamızdır. Yatak odaları için güçlü bir ışık, belli bir süre sonra göz yorgunluğuna sebep olabilir. Avizede kullanılan ışığın yumuşak olmasının hem sağlık açısından olumlu etkisi vardır hem de odanın en iyi şekilde aydınlatmasını kolaylaştırır. Lambaderler de yatak odaları için klasikleşen bir ışıklandırma tercihidir. Genellikle ayaklı olanları tercih edilir. Eğer bu tarz bir ürün kullanmak istemiyorsanız yatağın iki tarafına, komodinin üzerine yerleştirilen abajurları tercih ederek dekorasyonunuzu tamamlayabilirsiniz.

Mutfaklarda Led Aydınlatma

Genellikle yemek hazırlığı yapılan mutfaklar, günümüzde farklı bir boyut kazandı ve artık kahve içtiğimiz, tv izleyebildiğimiz küçük bir yaşam alanına döndü. Özellikle hanımların büyük bir vaktini harcadığı mutfaklarda ışıklandırmanın doğru yapılması, yemek hazırlık aşamasında büyük kolaylık sağlar. Günün erken saatlerinde gün ışığından kolaylıkla yararlanılan mutfaklar, havanın kararması ile birlikte iyi bir aydınlatmaya ihtiyaç duymamıza neden olur. Lambader modelleri, mutfaklar için çok ideal bir aydınlatma değildir. Güzel bir tavan avizesi ile net bir aydınlatma yapılabilir. Böylece, ortama daha hakim olmanız kolaylaşır. Gece kullanımları için de sıcak tonlarda ışıklandırma sunan led lambaları tercih edebilirsiniz. 

Lambader modelleri başta olmak üzere çeşitli aydınlatma ürünlerine Engince Mobilya farklı ile sahip olabilirsiniz. Farklı tasarımlar ile sizlere sunulan lambader çeşitlerinde, klasikleşen ve aynı zamanda popülerliğini hiç kaybetmeyen abajur modellerinde kaliteyi ve şıklığı aynı anda yakalayabilirsiniz. Yaşam alanınızda mevcut ışığı doğru kullanırken, dekorasyonunuzu tamamlayabileceğiniz tüm lambader çeşitleri burada!

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar