Evde Aksesuar Kullanımı Nasıl Olmalı?

Aksesuarlar, ev dekorasyonlarını güçlendiren bir misyona sahiptir. Doğru yerde, doğru objeyi ve aksesuarı kullanmak hem mobilyaları tamamlar hem de dekorasyonda büyük bir fark yaratmanızı sağlar. Üstelik evde aksesuar kullanımını sadece salonda değil; aynı zamanda yatak odası, mutfak, antre ya da yemek odanızda gerçekleştirebilirsiniz. Her odada değerlendirebileceğiniz aksesuar alternatifleri için içeriğiminizin devamına göz atabilirsiniz.

Dresuar Şıklığı

Evin aktif şekilde kullanılan alanlarından biri antrelerdir. Eve giriş ve çıkışlarda, misafir ağırlandığında ya da diğer odalar ile bağlantısından dolayı sık sık geçtiğimiz antreler, evde aksesuar kullanımı için en ideal yerlerden biridir. Antrelere en çok yakışan ürün, evin genel dekorasyonuna göre seçilmiş bir dresuardır. Dresuarların üzeri ise evde aksesuar kullanabileceğiniz en ideal yerlerdir. Antrenizi daha şık bir görünüme bürümek için dresuarınızın üzerinde tasarımsal bir aynaya yer verebilirsiniz. Eğer antrenizin hali hazırda güzel bir aydınlatması varsa minimal heykellerin ya da vazoların büyük etkisini evinizin girişine yansıtabilirsiniz.

Duvar Tabloları

Duvar tabloları, evin pek çok bölümünde yer verilen dekoratif aksesuarların başında geliyor. Buradaki en önemli nokta ise doğru alanda, doğru boyutlarda ve renklerde tablo seçimi yapmaktır. Salon için dekorasyona uyumlu kanvas tabloların gücünden yararlanabilir ya da yatak odanızda, yatağın baş ucuna sanatsal bir tablo yerleştirebilirsiniz.

Ekstra Aydınlatmadan Yararlanın!

Avize seçimi ile dekorasyonunuzu kusursuz hale getirebilirsiniz ancak ekstra aydınlatmalar ile ışığın odak noktalarını belli saatlerde değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Özellikle akşam saatlerinde kullanılan yüksek ışık, bir süre sonra gözünüzün yorulmasına sebep olabilir. Salonda şık bir lambader, antrede kullandığınız dresuara yakın bir noktada ya da yatak odanızdaki komodinlerin üzerinde duvar apliklerine yer verebilirsiniz.

Doğru Ayna Kullanımı

Evde aksesuar kullanmak isteyenlerin ilk tercihleri arasında şık aynalar bulunuyor. Üstelik küçük alanlara aydınlık bir görünüm veren ayna modelleri, evin pek çok bölümünde kullanılabilecek aksesuarların da başında geliyor. Salonda yer verdiğiniz konsolun üzerine, alana uygun bir ayna kullanabilirsiniz. Daha modern bir dekorasyona imza atmak için salonunuzdaki en küçük duvarı geometrik şekillerin yer aldığı bir ayna ile kaplayabilirsiniz. Ayna kullanımı sadece bununla sınırlı değil. Küçük dekoratif aynalar, antrede kullanılacak aksesuarlar için en ideal seçim olacaktır.

Renkli Kırlentler

Kırlentler, ev tekstil ürünleri arasında yer alsa da farklı tasarımlara sahip olan modelleri aksesuar olarak kullanabilirsiniz. Salon dekorasyonunuzda sadelik ön planda ise birkaç renkli kırlent ile yaşam alanınızı hareketlendirebilirsiniz. Böyle bir aksesuarı sadece salonunuz ile sınırlandırmayın. Yatak odanızda kullanabileceğiniz farklı formların üretildiği kırlentler ile odanızda gözle görülür bir enerji yaratmanız mümkündür. Yuvarlak, kare, oval, dikdörtgen gibi çeşitli geometrik formlarda üretilen kırlentlerde sıra dışı formlara sahip modelleri de yatak odanızda rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Romantik Bir Etki İçin Mum ve Mumluklar

Eski dönemlerde sadece aydınlatma için kullanılan mumlar, artık dekoratif açıdan kullanılan ürünler haline geldi. Farklı boyutlarda ve formlarda olan birkaç muma dekorasyonunuzda yer vererek romantik etkiler yaratabilirsiniz. Yemek masasının ortasına yerleştireceğiniz şık bir şamdanda her an kullanmaya hazır bir mum bulundurabilirsiniz. Kış balkonları da mum kullanımı için en ideal alanlardan biridir. Soğuk havaların tadını kış balkonunda kahve içerek geçirmekten hoşlanıyorsanız mum kullarak ortama sıcak bir görünüm kazandırabilirsiniz. Üstelik mumu kullanacağınız alana uygun çeşitli mumluk modelleri bulunuyor.
Son zamanlarda evinizi en baştan dekore etmek istiyor ancak bu süreç için çok fazla zamanınız yoksa yukarıdaki ev aksesuarı ile yaşam alanınızın enerjisini hızlı bi şekilde değiştirmeniz mümkündür.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar