Ev Dekorasyon Tarzları Nelerdir?

Evinizin dekorasyonunu tamamen baştan yaratmak veya var olan tarzı yenilemek istiyorsanız öncelikle hangi tarza yöneleceğinizi belirlemelisiniz. Modern, klasik, minimal, bohem, rustik ve daha niceleri. Hangi stilin sizi daha iyi yansıttığına karar vermek, buna uygun mobilya ve aksesuar seçimi yapmak başta biraz göz korkutucu olabilir. Hatta bazen ideal bir görünüm yaratmak için birkaç stil bir araya da getirilebilir. Ev dekorasyon tarzınızı oluşturmaya, bu stillerin birbirlerinden farkları hakkında bilgi sahibi olmakla başlayabilirsiniz. Hem dekorasyon trendlerine uygun, hem de gözünüze hoş görünüp sizi mutlu edecek tarzı keşfederek daha kesin çözümler sağlayabilirsiniz. İlgi duyduğunuz dönemler, tercih ettiğiniz renkler, size iyi hissettiren eşyalar ve genel yaşam tarzınız evinizin dekorasyonunu belirlemede size yol gösterir.

Geleneksel Tarzın Çekimi

Eğer geleneksel bir stile yönelip klasik dekorasyon tarzı tercih ederseniz, görkemli mobilyalar, dantel gibi işlenmiş detaylar, parlak dokularla evinizi bütünleyebilirsiniz. Çoğunlukla koyu renk olan ahşap mobilyaları, desenli ve yaldızlı kumaşlar, mekana zenginlik katan göz alıcı renkler ve oymalı tarih kokan aksesuarlar tamamlar. Zamanda bir yolculuk yapıyormuş havası veren tarihi eserler ve antikaları, gösterişli şamdan, avize gibi süslemelerle birlikte kullanabilirsiniz. Kaliteli malzemelerle oluşturulan klasik tarza, ipek kumaşların zarifliğine, kadifenin eşsiz dokusuna sahip olan dekoratif yastıklar ve perdelerle ayrı bir boyut katabilirsiniz. Mobilyalarla tutarlılık oluşturan yağlı boya tablolar ve çiçek aranjmanları ortamı renklendirirken süslemeli tavanlar da elegan bir şıklık sunar.

Sıcak ve Davetkâr Ambiyans Yaratan Tarzlar

Ev dekorasyon tarzınızı belirlerken bilmeniz gereken detaylardan biri renklerin verdiği sıcaklıktır. Romantizmi evinize taşımak isterseniz naif ve nötr renkler kullanarak kişiliğinizi stilinize yansıtabilirsiniz. Geçmişin etkilerini taşıyan danteller, tül perdeler ve büyüklerinizden kalma parçalar ile romantik bir atmosfer yaratmak mümkün. Antika mobilyalar ve vintage dekorasyon öğeleri ile ortama hoş bir esinti katabilirsiniz. Eşyaların bir nesilden diğerine aktarılmasının yarattığı benzersiz duyguları evinizde hissedebilirsiniz. Dekorasyon tarzları arasında en sıcak renkleri kullanan bohem stildir. Toprak tonları, kahverengi, turuncu gibi davetkar renklerde kilimler, aksesuarlar ve dekoratif objelerle evinize bohem tarzın içtenliğini taşıyabilirsiniz. Rahat oturma alanlarını farklı dönem ve kültürlere ait eşyalarla birleştirerek mükemmel bir ev dekorasyon stili oluşturabilirsiniz.

Popüler Dekorasyon Tarzları ile Nefes Alan Evler

Modern dekorasyon tarzı içerisinde çok fazla renk, mobilya çeşitleri ve aksesuarlar bulunmaz. Sadelik ve keskin çizgilerin öne çıktığı modern tarzı tercih ediyorsanız, tek renk üzerine yoğunlaşarak gözü yormayan, karmaşa yaratmayan ve yeni nesil eşyalara yer vermelisiniz. Özellikle gri, bej ve beyaz gibi açık renk tonlarda çağdaş duruşa sahip minimalist tasarımlı eşyalar kullanabilirsiniz. Hızlı şehir yaşamını yansıtan modern stil, boşlukların bulunduğu pratik hareket alanı yaratır ve bağımsızlık duygusu verir. Fonksiyonel mobilyaların hakim olduğu İskandinav tarzı da çağdaş bir duruş sergiler. İskandinav tarzı seçiyorsanız evinizi, modern tarzdan daha yalın ve soğuk görünen ama daha doğala dönen eşyalarla döşeyebilir, doğal aydınlatma ürünleri tercih edebilirsiniz.

Doğanın İlham Verdiği Dekorasyon Stilleri

Doğadan ilham alan tarzların en başında, adeta ormandan gelme hissi yaratan ahşap kulübe havasındaki rustik tarzlı evleri sayabiliriz. Doğal ve ham malzemelerle evinize zamansız bir derinlik kazandırabilirsiniz. Rustik tarzı taş duvarlar ve modern aksesuarlarla tamamlayabilirsiniz. Çiftlik yaşamından esinlenen country ev dekorasyon tarzında ahşabın yanı sıra toprak ve seramik de öne çıkar. Country tarzında bir eve sahip olmak istiyorsanız yoğun olarak kırmızı ve sarı tonlarını kullanarak sofistike bir şıklık yaratabilirsiniz.

Ev dekorasyon tarzınıza uygun tüm mobilya ve aksesuarları Engince Mobilya’nın zengin ürün çeşitleri arasında bulabilir, kişisel zevklerinizle yaratıcı fikirlerinizin kombinasyonunu şık tasarım detayları ile rahatça oluşturabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar