Her Alana Uygun Modern Avize Önerileri

Ev, iş yeri ya da diğer sosyal alanlarda görsel zenginlik yaratan başlıca ürünlerden biri de avizelerdir. Odanın büyüklüğüne, iç mekanın renk ve dokusuna, kullanılan mobilyalara uygun olacak şekilde tercih edilen avize modelleri, gece olduğu gibi gündüz de şık ve ferah bir görünüm sağlar. Özellikle bir evin temel aydınlatma ürünü olan avizeler, salon, mutfak, çocuk odası, yatak odası, antre gibi bölümler için farklı şekilde tasarlanır. Bunun yanı sıra çalışma odası ve iş yerinde kullanılan özel tasarımlı avize çeşitleri, dikkat dağıtmayan ve gözü yormayacak özellikte olmalıdır.

İç mekan dekorasyonun en önemli ayrıntılarından biri olan avizelerin görsel tasarımları kullanıldığı alan ile uyumlu olmalıdır. Bunun yanı sıra dekorasyon zevki ve tarzı da metal, ahşap, halatlı, mandallı gibi farklı modellere ve malzemelere de yönelmesini sağlar. Fazla yer kaplamayan ancak kendi boyutuna göre ortamın atmosferini anında değiştiren modeller, dekorasyonda önemli parçalar arasındadır.

Farklı Alanlara Farklı Avize Modelleri

Mekan büyüklüğüne göre ihtiyaç duyulan aydınlatma şiddeti, farklı boyutlarda avize ihtiyacını ortaya çıkarır. Büyük salonlarda ve iş yerlerinde yüksek parlak ışık ve büyük boyutlu modellerin kullanılması gerekirken; küçük hacimli odalarda nispeten loş bir atmosfer yaratan modeller tercih edilmelidir. Aksi durumlarda dekorasyonda eksiklik oluşacağı gibi, sağlık açısından da göz yorgunluğu ve bitkin bir ruh hali yaratabilir.

Son dönemin dekorasyon trendlerine göre tercih edilen modellerde mobilya tasarımları göz önüne alınmaktadır. Örneğin, ahşap gövdeli olanlar daha çok country ya da klasik tarz mobilyalar ile kullanıldığında mekan içerisinde yaşam hazzı yaratır. Öte yandan modern koltuk takımları ile bezeli dekorasyon stilinde daha çok krom ya da pirinç gövdeli sarkıt avize modelleri ya da led modeller kullanılabilir.

Öte yandan yatak odası ve oturma odasında seçilen postmodern veya klasik tarzdaki modeller, mekana zarif dokunuşlar yaparak konforu da artırır. Bu alanlar için tercih edilecek olan avize konusunda hangi tip aydınlatmalar ile kombin yapılacağı kararlaştırılmalıdır. Özellikle son dönemin yatak odası trendlerinde yatak başlıklarında da aydınlatma kullanılmaktadır. Ayrıca komodin üzerinde de abajur ile aydınlatma desteği yaratılacaksa, seçilen yatak odası modeli daha küçük boyutlarda olabilir.

Antrelerde Loş Işık Dönemi Başladı

Antre ve koridorlarda kullanılan aplik modeller, değerli tablolar ile birlikte oluşturulan şık tasarım detayları arasındadır. Bu alanlarda kullanılan avize tipinin antre ya da holün uzunluğuna, genişliğe ve tavan yüksekliğine göre seçilmesi gerekir. Dar bir antreniz varsa, büyük modeller yerine şık ve aydınlatma seviyesi iyi olan küçük bir modele yönelebilirsiniz. Son döneminde dekorasyon trendleri arasında, antrelerde loş ya da soft ışık yayan böylece tavana doğru aydınlatma sağlayan modeller dikkati çeker.

Mutfak Avizelerini Nasıl Seçmeli?

Evin en çok zaman geçirilen mekanı kuşkusuz mutfaktır. Mutfak boyutlarına ve renklerine uygun olarak seçilen bir avize hem görsellik hem de işlevsel dekorasyon yaratabilir. Özellikle mutfak dolaplarının renklerine uyumlu olarak seçilen modeller, mutfak dekorasyonu ile bütünleşir ve mekanda beklenen ferahlık dokusunu sağlar. Mutfakta kullanılacak modelde daha geometrik bir seçim yapılırsa, modern bir görünüm yakalanabilir. Yemek hazırlıklarının yapıldığı alan olan mutfakta kullanılacak modelin kolay temizlenebilir olması da ayrı bir özellik olarak düşünülebilir.

Her odaya uyum sağlayabilen klasik modeller, hiçbir zaman özelliklerini yitirmemeleri sayesinde en çok tercih edilen seçenekler arasındadır. Klasik, modern, avangard ya da country… Dilediğiniz tarzdaki modelleri uygun avize fiyatları ile Engince Mobilya’da bulabilirsiniz. Yaşam alanlarını zengin ve şık göstermek üzere kullanılan zamansız avize modellerini inceleyebilir, hemen sepetinize ekleyerek kolayca satın alabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar