Her Mutfağa Uygun Mutfak Masası Önerileri

Mutfaklar, bir evin en hareketli bölümüdür. Sabah kahvaltıları, günlük yemek telaşı, akşama doğru güzel bir yorgunluk kahvesi derken bir anda akşam olur. Özellikle ev hanımları için ayrı bir öneme sahip olan mutfaklar, bir salon kadar güzel ve konforun ön planda olduğu alanlar olarak karşımıza çıkıyor. Büyük veya küçük mutfaklara uygun mutfak masası takımları dekorasyonda önemli bir yere sahip. Artık yemek saatlerinde yemek masası olarak kullanılan bir alan değil; aynı zamanda bir kahve molası verirken, kek veya pasta yaparken, komşularımıza ikramda bulunurken oldukça pratik ve rahat alanlardır.

Mutfak masası takımı alırken nelere dikkat edilmeli? Büyük mutfaklar için hangi modelleri seçilmeli? Küçük mutfakların fonksiyonelliğini arttırmak için hangi modeller tercih edilmeli? Mutfağınızda hem şık hem de konforlu yemek masası takımı olsun istiyorsanız her mutfağa uygun masa önerilerimize göz atabilirsiniz.

Küçük Mutfaklar için Mutfak Masası Modelleri

  • Katlanabilir Mutfak Masası: Küçük mutfaklarda kullanılan masalarda daha fazla fonksiyonel özellikler beklenir. Kolay katlanabilen masalar, mutfağın mevcut genişliğini çok fazla etkilemezler. Katlanabilir mutfak masası takımında ahşap ve mermer desenler, en çok tercih edilen modellerdir. Ayaklarında demir kullanılsa dahi çok fazla ağır değillerdir. İhtiyaç durumunda bir yerden başka bir yere rahatlıkla taşınabilirler. Eğer küçük bir mutfağa sahipseniz, en iyi alternatifler arasındaki katlanabilir mutfak masalarını tercih edebilirsiniz. Masa yüzeyini ise dilediğiniz renkte ve desende seçebilirsiniz ancak doğal malzemelerden üretilmesi sizin için önemliyse, ahşaptan üretilenleri ilk sıraya koymalısınız.
  • Duvara Monte Edilen Mutfak Masaları: Duvara monte edilen yemek masasını tek bir hareketle açabilir ve ihtiyacınız sırasında kullanabilirsiniz. Kullanılmadığı zamanlarda, yine hızlı bir şekilde masayı duvara düz gelecek şekilde yerleştirebilirsiniz. Duvara monte edilen yemek masası takımı, kullanım dışında mutfakta hiç yer kaplamaz. Duvara monte edilen özelliği, mutfağınızda şık bir tasarıma da yer açmış olur. L şeklinde gelen dar ve uzun mutfağınız varsa tercih edebileceğiniz en iyi seçenektir.

  • Akıllı Raf Masa: Raflar, bir mutfağın en önemli fonksiyonel özelliklerinde biridir. Bakliyat ve baharat kavanozları gibi pek çok malzemelerin yerleştirildiği alandır. Mutfağınızda raf bulunmuyor ise, akıllı raf masalar yardımıyla mutfak alanınızı iyi değerlendirebilirsiniz. Bir yandan elinizin altında bulunmasını istediğiniz malzemeleri yerleştirebilir, diğer yandan tek bir hareketle masaya çevirebilirsiniz. Akıllı raf masalar, çeşitli malzemeler kullanılarak üretiliyor. Üretiminde doğal ahşabın kullanıldığı modeller ise çok fazla ilgi görüyor. Akıllı raf masa ile mutfak genişliğinizi koruyabilirsiniz.
  • Ferforje Masalar: Mutfağınız ortalama bir genişliğe sahip ise, mutfağınızın cama bakan köşesinde çok büyük olmayan ferforje masalara yer verebilirsiniz. Nostaljik tasarımların modern çizgilerle birleştiği ferforje yemek masası takımı, mutfak dekorasyonunda hem konforlu hem de şık bir detay olabilir. Bu tip masalar, yuvarlak veya kare şeklinde tasarlanıyor ve takıma en fazla 4 adet sandalye eşlik ediyor. Çok büyük olmayan ama çok da küçük olmayan mutfaklar için en ideal mutfak masası modelleri arasındadır. 

Büyük Mutfaklar için Mutfak Masası Modelleri

  • Country Mutfak Masaları: Mutfağınız geniş bir yapıya sahip ise, konforlu bir oturma alanı için country stildeki modelleri tercih edebilirsiniz. Mutfak dekorasyonu için en iyi fikirler arasındaki country modellerde en fazla 4 adet sandalye bulunuyor. Sandalyelerin sayısı düşürülüp, bankların dahil edildiği modeller de var. Oldukça kullanışlı ve konforlu yapılarıyla geniş mutfaklarda sıklıkla tercih ediliyor. Yuvarlak ve kare tasarlanan country stil masaların dikdörtgen ve daha geniş takımlarını salonda yemek masası takımı olarak da kullanabilirsiniz.
  • Köşe Koltuk Mutfak Masası: Mutfağınızda bir sedir konsepti istiyorsanız modern tasarımlarıyla köşe koltuklu mutfak masalarında aynı etkiyi yaratabilirsiniz. Bu stil bir masayı, mutfağınızın en uygun köşesine yerleştirebilir, komşularınıza güzel ikramlarda bulunabilirsiniz. Köşe koltuklu mutfak masalarında seçenek çok fazla. Alışveriş yaparken iskelet malzemesine ve kumaş kalitesine mutlaka dikkat edin. Kumaşı, leke bırakmayan özelliğe sahip olursa küçük kazalar sonucu oluşan lekeleri nemli bir bez yardımı ile rahatça temizleyebilirsiniz.

Mutfak Masası Fiyatları

Modeller konusunda sayısız seçenek olması, fiyatlarda da çok fazla dalgalanmalara neden olabiliyor. Bütçenize uygun bir takım bulmakta zorlanmayabilirsiniz ancak mutfağınıza sağlam bir yemek masası almak için bazı durumlarda bütçenizin biraz üzerine çıkmanız gerekebilir. Engince Mobilya, bu konuda pek çok alternatif sunuyor. Kalite standartlarında üretilen çevre dostu mutfak masalarının fiyatlarını karşılaştırarak ihtiyacınıza ve mutfağınıza en uygun mutfak masasına Engince Mobilya farkı ile sahip olabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar