Küçük Ev Dekorasyonu için Öneriler

Yaşam alanlarımızı dekore etmek hepimizin titizlikte üzerinde durduğu bir konu. Evlerimizin de bizler gibi bir karakteri, duruşu ve stili olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Kimimiz evinde kendini daha rahat ve konforlu hissetmek ister, kimimiz ise şıklığından ödün vermeden fonksiyonel bir ev dekorasyonu oluşturmak ister. Kendi evini kendi stili ve beğenisi ile dekore etmek isteyenler için en önemli konuların başında çalışılacak alan, yani evin büyüklüğü ve hacmi gelir. Büyük evleri dekore etmek esnek bir bakış açısı kazandıracağı için daha kolay olacaktır. Ancak küçük ev dekorasyonu kimi zaman bir hayli uğraştırıcı olabilmektedir. İşte bunun için biz de küçük ev dekorasyonu ile ilgili pek çok parlak fikri sizler için bir araya getirdik.

Küçük Evler İçin Aydınlatıcı Renkler

Küçük evler için dekorasyon yaparken renk, doku ve malzeme alternatiflerini bir arada değerlendirmek ve gün ışığından az yararlanan bölgeleri zemin renkleri ile aydınlatmak gerekebilir. Küçük mekânlar için yoğun doğal ahşap kullanımı bunaltıcı olabilir. Bunun yerine işlenmiş ve açık renklere boyanmış ahşap yapı ve ürünler tercih edilebilir.

Işıklandırma Unsurları da Dekorasyonun Önemli Bir Parçası

Evin her köşesini tek bir renge veya her odayı ayrı renge boyamış olsak da, evin atmosferini etkileyen bir diğer önemli unsur ışıklandırma unsurlarıdır. Evin sıklıkla kullanılan alanları için genellikle sarı ışık tercih edilirken; daha dinamik bir hava yaratılması istenen alanlarda beyaz ışık tercih edilebilir. Eğer sıcak bir atmosfer oluşturmak istiyorsanız, güneş ışığına yani doğal ışığa en yakın sarı ışık tonlarını kullanmak sizin için daha avantajlı olabilir.

Yer Bulamadığınız Kitaplarınız İçin Dekoratif Duvar Rafları

Küçük evleri dekore ederken çıkan bir diğer problem ortalıkta kalan kitap, dergi ve CD’ler. Tüm bunlar için evinizde özel bir yeriniz yoksa boş olan duvarlarınızı ve kullanılmayan küçük köşeleri avantaja çevirebilirsiniz. Dekoratif duvar rafları döşeme zemininden alan kazanmanıza ve kitaplarınız için bir buluşma noktası oluşturmaya yardımcı olacaktır. Odalarınızın boş köşelerini de yine zeminden tavana raf sistemi ile döşeyebilirsiniz. Bu tarz köşeleri de küçük aksesuarlarınızı sergilemek ve varsa küçük çiçek ve sukulentlerinizi konumlandırmak için kullanabilirsiniz.

Dekorasyonda Portatif TV Ünitesi Modelleri

TV ünitesi modelleri; dekorasyonun yanında şık bir depolama aracı olarak da kullanabileceğiniz, oldukça fonksiyonel ürün gruplarından biridir. Teknolojik aletlerinizi düzenli bir şekilde muhafaza edebileceğiniz TV üniteleri; ahşap, modern, country, cam ve vintage gibi geniş malzeme yelpazesi ile yaşam alanlarınızda dilediğiniz dekorasyonu oluşturmanıza imkan tanır.

Mahremiyet Alanlarınızı Modern Paravanlarla Ayırın

Küçük ev dekore ederken kimi zaman mahremiyet alanları oluşturmamız gerekebilir. Böyle durumlarda hafif ama maskeleyici paravanlarla, ayırmak istediğiniz alanları bölerek mahremiyet alanlarınızı genişletebilir ve aynı zamanda yerden büyük oranda tasarruf etmiş olursunuz.

Kapı Üstü Boşluklarını Avantaja Çevirin

Her ne kadar ev dekorasyonunda göz yorucu detaylardan kaçınsak da zor durumlarda kaldığımızda bazı noktalardan taviz vermemiz gerekebiliyor. Kapı üstü boşlukları da tam olarak böyle detaylardan. Evin içine çok sıkıştığımızı hissettiğimiz anda oldukça kurtarıcı olabilen bu boşluları bir veya iki katlı raf sistemi şeklinde kullanabilir ve daha az kullandığımız mekânlara rahatlıkla uygulayabiliriz.

Sandıklı Kanepe İsabetli Tercih Olabilir

Ev dekorasyonunda dikkat ettiğimiz bir diğer detay oturma takımı seçimi. Özellikle de küçük evlerin ana saklama modüllerinden olan mobilyaları, sandıklı veya bazalı şekilde tercih etmek işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Portatif bir şekilde yatağa dönüştürülebilen ve oturma alanı altındaki saklama alanında nevresim gibi eşyalarınızı konumlandırabileceğiniz modeller küçük bir evi dekore ederken kullanacağınız en avantajlı ürün gruplarından.

Siz de dar alanlarınızı daha konforlu ve işlevsel kılmak istiyorsanız farklı dekorasyon fikirleri için Engince’ye göz atabilirsiniz. Farklı renk ve stillerdeki mobilyaları keşfedebilir, küçük hacimli evlerinize fonksiyonellik katacak ürünlerden faydalanabilir, uygun fiyat avantajları ile kolayca satın alabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar