Mobilya Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ev dekorasyonunda yeniliğe gitmenin veya yeni bir eve taşınmanın en zorlayıcı yanı, hangi mobilyaları kullanacağımıza karar verme aşamasıdır. Bu aşamada, seçim yapabileceğimiz ayısız mobilya modeli bulunuyor ve ev dekore ederken kendi tarzımızı yansıtmamız bazen yeterli gelmeyebiliyor. Mobilyanın rahatlığını, kalitesini, fonksiyonelliğini ve mobilya fiyatlarını düşündüğümüzde, bütçemize en uygun ve bizi en iyi yansıtan ürünleri bulmak zorlayıcı olabiliyor. Uzun araştırmalar, ardından daha fazla fikir değişimlerine sebep oluyor ve hangi ürünleri alarak doğru kararı vermiş olacağımızı kestiremiyoruz. 

Mobilya çeşitleri arasında seçim yaparken nelere dikkat edilmelidir? Hangi kumaşlar daha kalitelidir? En dayanıklı malzemeler hangileridir? Bu tarz soruların içinden çıkamıyorsanız, seçim yaparken size bu yazımızda bahsettiğimiz dikkat edilmesi gereken maddelere göz atabilir, alışveriş sırasında en doğru kararı verebilirsiniz. Şimdiden keyifli alışverişler. 

Sağlam Malzemeler

Uzun yıllar kullanabileceğiniz ürünler için dikkat etmeniz gereken ilk konu; kalitedir. Tv ünitesi, yatak odası takımı veya koltuk takımı modellerini seçerken, önceliği sağlam malzemelere vermelisiniz. Sağlam mobilya demek, aynı zamanda uzun süre kullanacağınız ürünlere sahip olmak demektir. Mobilya modelleri arasından hangisine karar verirseniz verin, yapım malzemesine mutlaka öncelik tanıyın. Kaliteli ürünler genellikle; kayın, gürgen, ahşap, ceviz ve çam ağaçlarından üretiliyor. Bazen ise birkaç malzeme üründe aynı anda kullanılabiliyor.  

Kalite demek, bütçenizin bazen biraz daha üstüne çıkmak anlamına gelebilir. Mobilya fiyatları, malzemeye göre değişkenlik gösteriyor olsa da kaliteden asla ödün vermeyin. Örneğin; koltuk takımı alırken oturum minderlerinin süngerleri size hitap etmeli. Mobilya çeşitlerinde kullanılan süngerler, ürün kalitenin büyük bir kısmını kapsar, bunun sebebi konforlu bir oturumun önemidir. Çok çabuk çökme yapan koltuklar yerine daha uzun ömürlü süngerlerin yer aldığı koltuklara öncelik vermekte fayda vardır. Koltuğun oturum yoğunluğu genellikle 28 DNS ve 40 DNS’ye kadar değişmektedir. DNS değeri arttıkça, ürünün kalitesi de doğru orantıda artmış olur. Alışveriş sırasında hangi malzemelerin kullanıldığı hakkında mutlaka bilgi edinmeye çalışın. Aksi halde, çok da uzun ömürlü olmayan ürünlere sadece tasarımı için bütçe ayırmış olabilirsiniz. 

Birçok koltuk takımının süngerleri, yay içermeyecek şekilde üretiliyor. Ancak yay kullanılan ürünler de bir hayli fazla. Mobilya modelleri arasından tercih yaparken, yay içermeyen ürünlere öncelik verebilirsiniz. Yay içeren bir tasarımı beğenmeniz durumunda ise, yay tipi hakkında kesinlikle bilgi isteyin. Kullanılan yay özellikleri mobilya çeşitlerine göre değişiklik gösterebiliyor. Birbirine paralel şekilde gerilen zigzag çelik yaylar, koltuklarda kalıcı esneklik sağladığı için ilk tercih edilebilecek yay tipidir. Zigzag çelik yaylar, kullanım açısından hem çok konforlu hem de dayanıklı olduğundan dolayı içerisinde bulunduğu mobilyaların bütçesini etkileyebiliyor. Sağlamlık ve konfor açısından ihtiyaçlara cevap veren bir diğer yay tipi ise, el örmesi çelik yaylardır. İnce işçiliğe sahip olduğundan dolayı her üründe kullanılmaz. Daha çok üst segment mobilyalarda tercih edilir. Kısacası, yapısında yay içermeyen mobilyalar kadar, yay kullanılanlar da bulunuyor. Burada karar aşamasında önemli olan nokta konforunuz için en doğru kararı vermek…

Mobilyalarda Fonksiyonellik

Alışveriş sırasında fonksiyonel özellikler bazı durumlarda gözden kaçabiliyor. Fiyatları kısaca araştırıp, bir anda en beğendiğiniz ürüne yönelmeniz oldukça olası. Aslında bakıldığında bu durum, uzun vadede doğru bir karar olmayabilir. Bir tv ünitesi alırken, ünitenin birden fazla bölmelere ve raflara sahip olması, kullanım alanını genişletecektir. Bu sayede kitaplarınızı veya aksesuarlarınızı yerleştirebileceğiniz alanlara sahip olursunuz. Yatak odası takımı alırken ise, karyolanın bazalı oluşu ekstra bir depolama alanı sunar. Bir diğer örnek olarak ise koltuk takımı alırken, tek bir hareketle yatak olarak kullanabilme şansınız olan modeller oldukça fazla bulunur. Mobilya modellerini satın alırken mutlaka fonksiyonel özelliklerine de dikkat etmelisiniz. Alışveriş sırasında hızlı karar verirseniz, bu tür detaylar ile ilgilenmeyi unutabilir ve sonrasında kullanışsız ürünler almanın pişmanlığını yaşayabilirsiniz. Unutmayın ki ihtiyaçlar, mobilyaları kullandıkça ortaya çıkar. 

Doğru Kumaş Seçimi

Doğru kumaş seçimi, dikkat etmeniz gereken bir diğer maddedir. Mobilya çeşitlerinin iskelet malzemesi kadar kumaş kalitesi de önem gösterilmesi gereken bir detaydır. Evde geçirilen zamanlarda bir şeyler atıştırırken her an dökülme tehlikesi ile karşı karşıya kalınabilir ve kumaşlarda istenmeyen lekeler meydana gelebilir. Son zamanlarda ürünlerde kullanılan kumaşlar, silinebilir özellikleriyle ön plana çıkmakta. Birinci kalite kumaşlar, silinebilir ve kolay terletmeyen yapıları ile oldukça fazla tercih ediliyor. Kaliteli kumaşların başında ise kadife kumaşlar yer alıyor. Goblen, şönil, keten ve koton kumaşlar da tercih edebileceğiniz kumaşlar arasında. Aslında deri kumaşın kalitesi ve modası hiç geçmese de, diğer kumaş türlerine göre daha maliyetlidir. Maliyeti düşürmek için suni deri kullanan markalar bulunuyor ancak suni deri ile döşenen mobilya modelleri, çok da konforlu olmayabilir. Temizlik açısından kolay silinebilir, leke bırakmayan ürünler tercih ederek en doğru kararı verebilirsiniz. Bu özellikler, uzun vadede sağlam mobilyaların keyfini sürmenizde belirleyici olabilir..

Doğru Mobilya Markasını Seçmek 

Hangi mobilya çeşitlerini tercih ettiğiniz kadar, nereden satın aldığınız oldukça önemli. İyi bir markaya ait olan ürünler, imalat sürecinde kaliteli ve sağlam malzemeler ile üretiliyor. Konforlu ve uzun yıllar dayanıklı yapıları ile de kullanıcı tarafından tam not alıyor. İyi bir mobilya firması, sadece satış sırasında değil, satış sonrası hizmetleri ile kullanıcıyı oluşabilecek herhangi bir sorunda sizi yalnız bırakmaz. Alacağınız ürünün markasını mutlaka önemseyin. İyi bir markadan mobilya almak; sağlam, konforlu, ergonomik ve fonksiyonel ürünleri uzun yıllar gönül rahatlığı ile evinizde kullanmanızı sağlar. Engince Mobilya’nın sizlere sunduğu şık tasarlanmış ve kalite standartlarına uygun olan modellerine öncelik tanıyabilir, evinizi baştan sona gönül rahatlığı ile yeniden dekore edebilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar