Dekoratif Ahşap Orta Sehpa Önerileri

Hayatımızın vazgeçilmez unsuru ve her birimiz için yaşam alanı niteliğinde olan evimizin şıklığı göz zevkimize hitap ettiğinden oldukça önemlidir. Bu şıklığı ev stilinize uygun renklerle ve birbirinden farklı tarzlarda dekorasyon ürünleri ile sağlamak mümkün. Özellikle salon ve oturma odası hem aile bireylerinin çoğunlukla zaman geçirdiği hem de konukların ağırlandığı evin en gözde mekanlarından biri. Haliyle bu mekanın hoş görünmesi ve görselliğinin zevkimize hitap etmesi bir hayli önemli. Koltuk takımı, TV ünitesi, halı ve perde gibi dekorasyonun ana unsurları dışında bu parçaları tamamlamak, mekana canlılık getirmek ve hareket sağlamak amacıyla da ek dekorasyon ürünleri tercih ediliyor. Bu ürünlerin başında kuşkusuz orta sehpa yer alıyor. Siz de evinizin enerjisini değiştirecek ve mekana ayrıcalık katacak orta sehpa arayışı içindeyseniz bu yazı tam size göre!

Orta Sehpa Seçerken Önce Alan Genişliğinizi Belirlemelisiniz

Orta sehpa neredeyse her evin temel ve vazgeçilmez tarz parçası haline geldi. Son derece kullanışlı ve işlevselliği yanında zarif estetiği ve özgün görünüşüyle de alana ahenk katarken ortamın ferah ve canlı görünmesini de sağlıyor. Bununla birlikte farklı çeşit ve boyutta oldukça fazla orta sehpa modelleri bulunsa da son zamanlarda doğanın bir parçasını evinde barındırmak isteyenlerin veya teknoloji ile şehir hayatının bunaltıcı atmosferinden sıkılanların öncelikli tercihi doğanın simgesi ahşap orta sehpa oluyor. Kare, dikdörtgen, oval veya asimetrik biçimdeki tasarımlar elegant görünümüyle tarz kazandırırken ahşap ve metal ayaklar ile de genel atmosferi renklendirmek oldukça mümkün. Peki, bu şıklığı sağlamak için doğru orta sehpa seçimi nasıl olmalı?

Oturma odasına farklı bir esinti yaşatacak doğru orta sehpa seçiminde baz alınacak öncelik elbette genişlik kavramı olacaktır. Yaptığınız seçimle mekanın boş görünümü engellenmeli hem de mekanı daraltmamalı ve hareket akışını zorlaştıracak tercihler yapılmamalıdır. Örneğin geniş bir mekana sahipseniz ortamı boğmayacak büyüklükte dikdörtgen veya son zamanların modası olan oval ahşap orta sehpa seçebilirsiniz. Tam tersi oda genişliği dar biçimde ise küçük ve kare şeklinde bir seçim ile ferah ve göz dolduran bir mekan elde edebilirsiniz.

Mobilyalar ile Ahşabın Harmonisi

Mekanın içerisinde hayat bulan orta sehpanın vazgeçilmez ana unsurlar ile özdeşleşmesi en az mekanın genişliği kadar önemli bir ölçüt. Mobilya renklerinin diğer parçalarla uyumu mekanı alelade bir görünümden kurtaracak, aynı zamanda absürt olmayacak bir hava yaratacaktır. Ahşabın maun, ceviz, çam, meşe gibi pek çok tonları mevcuttur. Örneğin mekan içindeki mobilyalar açık renk ağırlıklı ise maun veya ceviz rengi orta sehpa seçimi mekana olgun ve kendinden emin bir hava katacaktır. Eğer koyu renk hakimiyet kurmuşsa açık rengi ile dikkat çeken huş ve akçaağaç tonları ile oldukça doğal ve dramatik bir ortam yaratabilirsiniz.

 

Zarif Bir Dekor ile Şıklığa Şıklık Katın!

Evi ev yapan ve evin ruhunu dinç tutan mobilyalar sade görünüşlerinden ziyade abartısız dekore ile daha çekici hale gelebilmektedir. Özellikle orta sehpanın dekoru doğanın simgesi ahşabı modern hale büründürür. Ayrıca modernite ile naturel havanın bir arada bulunmasını dilerseniz ahşap ile camın sentezlendiği orta sehpa seçenekleri ile albenili bir görüntü elde edebilirsiniz. Mobilyalarınız ile uyumlu parlak bakır tonunda şık bir vazo, birkaç kitap yahut dergi, küçük-orta boyda kavanoz gibi dekor malzemeleri ile sehpanızı güzelleştirmek de size kalmış!

Dünyanın dört bir yanında ilham alan ve son zamanların trendlerini evinize sunan Engince ile evinizi şık ve zamansız bir güzelliğe ulaştırmanız mümkün. Birbirinden çeşitli, dekorasyon tarzınızı yakalayabileceğiniz ve bütçenize uygun orta sehpa fiyatları hakkında bilgi almak için ilgili Engince Mağazalarını yahut Engince web sitesini ziyaret ederek dilediğiniz ürüne ulaşabilirsiniz.

 

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar