Dresuar Modelleri ile Salon Dekorasyonu

Herkes misafirini şık bir antrede karşılamak ister. İlk izlenimin önemini gösteren antrede en göze çarpan detay dresuardır. Evinizin her detayını özenle tasarlamış olsanız bile, antre düzenlemesini gözünüzden kaçırmış olabilirsiniz. Dresuarın çıkışı Fransa’ya dayanmakta olup kelime Fransızca kökenlidir. Geçmişten günümüze evlerimizde farklı alanlarda yer almaya devam etmiştir.

Evinizin Her Alanında Tarzınızı Yansıtabilirsiniz

Dresuar düz bir dolap ve saklama alanı olabildiği için antre dışında birçok alanda daha kullanılabilmektedir. Antrede anahtar, telefon, çanta, cüzdan gibi özel eşyalarınızı koyarak kullanabileceğiniz bir ürün iken yemek odası, mutfak, yatak odası gibi alanlarda da kullanım açısından işlevsel bir üründür. İsterseniz odanızın veya çalışma odasının bir köşesinde çalışma masası olarak kullanabilirsiniz. İsterseniz banyonuzda üzerine lavabo yerleştirebileceğiniz oldukça şık bir dolap yaratabilirsiniz. Yemek odasında yardımcı bir detay olarak yemek takımınızı yerleştirebilir veya şık tasarımıyla misafirlerinizden övgü toplayabilirsiniz. Dilerseniz yatak odanızda makyaj masası olarak da değerlendirebilirsiniz. Bu yardımcı mobilya evinizin her köşesinde değerlendirebileceğiniz joker üründür. Ancak şüphesiz ki en çok kullanılan ve asıl hizmet ettiği alan olan antreler için dresuar alımında nelere dikkat edilmesi gerekiyor bakalım.

Dresuar Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dresuar seçiminde evinizi bir tüm konseptini düşünerek karar vermeniz doğru olacaktır. Genel olarak yüksek modelleri seçerseniz çocuklarınız ve evcil hayvanlarınız bu yüksekliğe kolay ulaşamayacak olup dağıtamayacaklardır. Bunun dışında uzun olması çok şık bir görünüme sahip olmasını sağlar. Antrede bulunan bir mobilya olduğu için karşılamada sizi yansıtan şık bir mobilya seçmelisiniz. Oymalı ahşap modeller genellikle klasik tarzı benimsemiş insanlar için uygun iken modern ve spor modelleri genellikle modern bir stile sahip dekorasyonlar için idealdir. Güzel bir ayna ile kombinlerseniz  eviniz çok daha şık görünecektir.

Kullanacağınız alanın büyüklüğü de dresuarınızı belirlerken önemli bir rol oynamaktadır. Antreniz küçük ise daha minimal bir ürün, büyükse daha uzun modelleri tercih etmeniz doğru olacaktır. Eğer açık renk duvarlara sahipseniz koyu renk bir dresuar kendini daha şık gösterecektir. Ancak açık renkleri seven biri iseniz açık renk tonlarıyla yaptığınız kombinde çok şık duracaktır.

Evinizin boş bir köşesine koyacağınız ve üzerini şık vazo, mum gibi çeşitli obje ve biblolar ile süsleyeceğiniz dresuarınızın yanına 2 adet berjer koyarak güzel bir kitap okuma alanı veya keyifli bir kahve içme köşesi elde edebilirsiniz. Ayrıca aynalar dresuarlar için en şık tamamlayıcı ürünlerdir. Bunun dışında herhangi bir mobilya grubunun tamamlayıcısı olmadıkları için tek başlarına bile çok şık görüneceklerdir.

Dresuarlar geçmişe nazaran bilinenin aksine sadece ahşap değil ahşap dışında farklı malzemelerden de yapılır. Teknolojinin de gelişmesi ile birlikte artık çeşitli malzeme ve ürünlere daha kolay şekil verilerek tasarım ürünler elde edilebiliyor. Mermer, cam, pirinç dresuar modeller bunlardan bazıları olup çok şık görünmektedirler. Özellikle ferforje ayaklara sahip klasik tasarımlar zamansız bir çizgiyi evinize taşıyacaktır. Ancak ahşap modeller her ortama doğallık kattığı ve sıcaklık için daha çok tercih edilmekte. Üzerine koyacağınız güzel bir çerçeve, vazo ve çeşitli objeler ile daha şık bir görünüme sahip olabilirsiniz. Ayrıca çeşitli renklerde ahşap dresuarlar ile girişte misafirlerinize enerji veren, pozitif bir ürüne sahip olmuş olursunuz.

Dresuar fiyatları kullanılan materyale, boyuta ve el işçiliği mi yoksa fabrikasyon olup olmamasına bağlı olarak değişmekte. Zevkinize ve antrenize en uygun dresuarı modellerini belirlemek için Engince’ye göz atabilirsiniz. Güzel tamamlayıcı ürünlerle süsleyeceğiniz dresuar ürünlere kolay ve hızlı bir şekilde ulaşmak ve alışveriş yapmak için Engince web sitesine girebilir, beğendiğiniz ürünü kolaylıkla sepetinize ekleyebilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar