En Şık Küçük Koltuk Takımları

Büyük metropollerde artan nüfus nedeniyle evlerin ve yaşam alanlarının giderek daha da küçüldüğü ve daraldığı bilinen bir gerçek. Bu nedenle modern hayatın bir sonucu olarak, dar alanların dekorasyonu da elbette daha da zorlayıcı olabilir. Ancak değişen ve gelişen dekorasyon tarzları sayesinde, küçük alanlar için üretilen küçük koltuk takımı modelleri estetik ve şık dekorasyonlara imza atabilir.

Dar Alanlara Ferahlık Getiren Koltuk Takımları

Bir salon ya da oturma odasına sahipseniz tercih edebileceğiniz en iyi koltuk takımlarından biri de daha yalın çizgilere sahip şık ve zarif İskandinav tarzı takımlar olabilir. Bu küçük koltuk takımlarının iskelet bölümleri hem sağlam hem de daha az yer kaplayacak şekilde tasarlandığından, yaşam alanlarında zarif bir görünümün yanı sıra alandan tasarruf etme imkanı da sunar. Ayrıca koltuk ve kanepelerin geniş kolçak bölümleri yerine basit ahşap kol tasarımlarının kullanılması, hem elegan hem de sıra dışı bir mobilya dekoru oluştururken çok daha fonksiyonel oturma olanları yaratılmasına olanak tanır.

Yaşam alanınıza daha ferah ve daha şık bir ortam yaratmak istiyorsanız gösterişli koltuk takımlarından uzak durmanız gerekir. Bu tür takımlar az kaplayan türden olsalar bile üzerindeki süslemeler ve işlemeler daha kaba görünebilir. Boğucu bir atmosfer görünüme sebep olan bu tür yoğun işlemeler ve renk geçişleri bulunan klasik ve gösterişli küçük koltuk takımları yerine daha modern ve minimal tasarımlı koltuk takımı modelleri tercih edebilirsiniz.

Özel Tasarımlar ile Her Alanda Benzersiz Şıklık

Köşe koltuk denildiği anda başta akla hantal ve mutlaka geniş alan gerektiren modeller gelebilir. Ancak çok daha az yer kaplamak için üretilmiş özel tasarımlı küçük köşe koltuk takımları, dar alanları çok daha kullanışlı bir hale getirebilir. Bu tür tasarımları salon ve oturma odası gibi alanlarda tercih edebileceğiniz gibi, antre gibi çok daha küçük alanlarda İskandinav stili mini koltuk takımlarını da tercih edebilirsiniz. Minimal bir bank görünümünde olan bu tür özel tasarımlı koltuklar, kolsuz tasarımları sayesinde çok küçük ve kullanışsız gibi görünen bir alana dahi oldukça fonksiyonel bir yapı kazandırabilir.

Karmaşadan uzak göz alıcı ve şık bir şekilde dizayn etmek istediğiniz bir alanınız varsa, en önemli püf noktalarından bir tanesi de mobilya kalabalığından kaçınmaktır. Özellikle bu tür alanınız daha dar formlu ise günlük mobilya ihtiyacınızdan çok daha fazlasını sığdırmaya çalışmak yerine tek bir tane ikili ve bir puftan oluşan küçük bir koltuk takımıyla şık ve fonksiyonel bir alan yaratabilirsiniz.

Küçük Takımlarda Geleneksel Formlara Geniş Dönüş

Küçük koltuk takımı tercih edenlerin favori parçalarından biri de sırt kısmının daha yalın tasarlandığı ve üçlü kanepe şeklinde olan divan tarzı oturma gruplarıdır. Bu tür takımlara eşlik eden tekli koltuk veya geniş tasarımlı sandalyelerle birlikte bazen tek bir berjer dahi son derece estetik ve sıra dışı bir hava yaratabilir. Ayrıca divan tarzı kanepeler, geleneksel ve doğal görünümü ile ekstra konfor sunar.

Klasik tarz dekorasyon denildiğinde aklınıza süslü, şaşaalı ve avangart tarza yakın mobilyalar gelmesi normal. Ancak yine de dar bir yaşam alanında klasik doku ve dekorasyondan vazgeçemiyorsanız, kapitone dikişli döşemeleri ya da Chesterfield koltukları olan küçük takımları kullanabilirsiniz. Benzer şekilde ilham verici ve bank görünümü sunan işlevsel bir koltuk takımıyla bile çok daha büyüleyici bir dokuda dekorasyon oluşturabilirsiniz.

Derli toplu görünümleri ve mekanı iyi kullanarak boş alan bırakmayan küçük koltuk takımları için Engince Mobilya’nın geniş ürün seçkisine göz atabilir, farklı zevklere hitap eden modelleri bütçe dostu koltuk takımı fiyatları ile satın alabilirsiniz. 

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar