Geniş Salonlar İçin Dörtlü Koltuk Önerileri

Salon dekorasyonunda mobilya seçimi en önemli noktadır. Genelde evin diğer odaları daha çok işlevsel olarak kullanılırken salon dinlenme alanıdır. Bu nedenle konfor oldukça önemli bir kriterdir. Geniş salonların favorisi olan dörtlü koltuk seçiminde özellikle iskeletine ve kumaşına dikkat edilmelidir.

Dörtlü Koltuk Seçiminde Nelere Dikkat Etmeli?

Tercih edeceğiniz dörtlü koltuklar ya da berjerler evinizin dekorasyonuna yön verebilecek ürünler arasında yer alır. Bu nedenle koltuk takımınıza karar vermeden önce odanızın dekorasyonuna karar vermelisiniz. Geniş bir renk skalasına sahip dörtlü koltuklar içerisinden odanız için en uygununu seçmek biraz zor olabilir. Ancak bu yılın trend renklerinin yeşil ve kahverengi gibi natürel renklerden oluştuğunu söylemek mümkün.

Koltuk seçiminde bir diğer önemli nokta ise salonunuzun genişliği. Sonrasında ailenizde kaç kişi var? Alacağınız koltuk ihtiyaçlarınızı karşılamaya yetecek mi? Bunları da düşünmeyi ihmal etmeyiniz.

Tüm koltuklarda olduğu gibi ürünün iskeletinin malzemesi, işlevselliği, kişi kapasitesi ve kumaş türü dörtlü koltuk alırken de kesinlikle dikkat etmeniz gereken noktalar arasında.

Mobilyanın kaliteli olduğunu anlamanın ilk yolu; mobilyanın iskeletidir. Dörtlü koltuk çeşitleri genelde gürgen, ceviz gibi farklı ağaç türlerinden üretilir. İskeleti sağlam olan bir mobilyayı yıllarca kullanabilirsiniz.

Diğer önemli kriter ise koltukta kullanılan kumaşın türü ve kumaşın kolay temizlenebilir olmasıdır. Kumaşın kalitesini anlamak için de önce hangi malzemeden yapıldığını öğrenmelisiniz. Dörtlü koltuk seçimlerinde de mutlaka kumaşa dokunarak kalitesini anlamaya çalışın. Örneğin; sık dokunmuş kumaşlardan deri, yün ve pamuk ağırlıklı olan kumaşlar, diğerlerine göre daha kalitelidir. Sık dokunmuş kumaşı; koltuğa bastırdığınızda kumaşta buruşma olmadığında kolayca anlayabilirsiniz. Kumaş kalınlığı ise dörtlü koltuk modelleri veya diğer koltuk seçimlerinde bir kıstas olarak alınmamalıdır. Çünkü kalın kumaş kaliteli olduğu anlamına gelmez.

Rahatlıkla tercih edebileceğiniz en kullanışlı koltuk kumaşı türleri; fiber, keten ve tay tüyü kumaşlardan oluşur. Evinizde kedi veya köpeğinizle birlikte yaşıyorsanız deri ve kadife kumaşa sahip koltuk seçeneklerini tercih etmemenizi öneririz. Aksi halde bu tür kumaşa sahip koltuklar sizin için uzun ömürlü olmayacaktır.

Salon Dekorasyonunda Neler Kullanmalı?

Evinizin duvarları, hikayeler anlattıkça anlam kazanır. Misafirlerinizi ağırladığınız salonunuzda odanızın sizi anlatmasına izin verin. Duvarlarınızı zevkinizi yansıtacak şekilde duvar aksesuarları ile süsleyebilirsiniz. Mesela; eğer dekorasyonunuza uyuyorsa günümüzde çok moda olan hasır sepetler, mandala desenli örtüler veya makrome tasarımlardan birine yer verebilirsiniz.

Dekorasyon harikası gibi görünen bir salona sahip olmanın anahtarı, doğru parçaları birleştirmekten geçer. Salonunuzu dekore ederken odanın içerisine serpiştirilmiş bitki ve aksesuarlarla mekâna doku ve renk katabilirsiniz.

Stilinizi Yansıtacak Koltuk Tasarımları

Ergonomik ve silinebilir olmaları nedeniyle dikkat çeken dörtlü koltuk modellerinin bazıları misafirleriniz için geniş bir yatak olma özelliğine sahip. Uzun yıllar kullanabileceğiniz koltuk takımının stilinizi yansıtmasına özen gösterip konfor ve kalitesinden emin olmalısınız. Koltuk takımlarınıza uygun etnik desenli halı veya kilimlerle evinize bohem bir hava katabilir ve misafirlerinizi dekorasyonunuza hayran bırakabilirsiniz.

Modern tasarımın farklı renk ve kumaş seçenekleriyle birleşmesi sonucu ortaya çıkan dört dörtlük denilebilecek koltuk modellerinden dörtlü koltuk çeşitleri salonlarda göz dolduruyor! Yerden yüksek oyma ayakları ve kapitone sevenler için özel olarak düşünülmüş modelleri gibi pek çok alternatif sunan dörtlü koltuk modelleri, mobilya dünyasının yeni yüzü niteliğinde. Aradığınız konfor ve kaliteyi Engince’de kolayca bulabilirsiniz. Geniş bir salona sahipsiniz ama dekorasyonundan memnun değilseniz siz de dörtlü koltuk fiyatlarını inceleyebilir ve dekorasyonunuzu tamamlayacak, içinize sinecek bir seçim yapabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar