Her Alanda Kullanılabilen Mobilyalar: Dresuar

Bulunduğu alanın havasını birdenbire değiştiren ve her stile uygun mobilya hangisidir, diye soranlar için sorunun yanıtını tek kelime ile “dresuar” olarak yanıtlayabiliriz. Farklı stilleri ile yaşam alanlarınızın estetik harikası olan ve geçmişten günümüze nostaljik bir esinti taşıyan bu mobilya, bugün modern tasarımlarla yaşam alanlarınızda adeta sihirli bir dokunuş yaratıyor. Önceki dönemlerde en yoğun kullanım alanı antreler olan dresuar modelleri artık salonlarınıza, yatak odalarınıza ve banyolarınıza da farklı bir hava veriyor. Aynalı modelleri sayesinde evinizin girişini ferahlık duygusu ile saran dresuarlar, çekmeceli tasarımları ile evden çıkarken yanınıza aldığınız küçük eşyalarınız için de depolama alanı yaratıyor.

Şık Tasarımlarla Evinizin Havasını Değiştirin

Bulunduğu mekanların havasını değiştiren bu sihirli mobilya evinizin tarzına uygun kullanımlarla şık dokunuşlar yaratıyor. Bu yılın dekorasyon trendi doğallıktan ve doğaya dönüşten yana… Dışarıdaki karmaşık ve stresli dünyadan kaçış için en huzurlu sığınağımız evlerimiz… Evinize ilk adım attığınızda karşınızda duran aynalı ahşap bir dresuar, yaşam alanlarınızın doğal esintisi ile sizi karşılayacak. Dar mekanlarda kullanacağınız açık renk, dar uzun modeller evinizi daha geniş gösterecek. Bu doğal görünümü sade bir ayna ve üzerine koyacağınız doğal taşlardan yapılmış bir çiçek tasarımı ile tamamlayabilirsiniz.

Mobilya tercihlerinizde klasik tarzı baş tacı yapıyorsanız; ahşap, ayakları oymalı, yaldızlı bir dresuarla lüks bir görüntü yaratabilirsiniz. Antre ya da salona yerleştirdiğiniz ahşap bir modeli yine oymalı çerçeveli bir tablo ile tamamlayarak bütüncül bir şıklığa imza atabilirsiniz. Modern minimal tasarımlar için geometrik bir ayna ile tamamlanan sade, düz bir dresuar seçimi uygun olacaktır. Yazlıklar için de bambudan yapılmış, deniz temalı dekoratif objelerle tamamlanan dresuarlar, yaz mevsiminin sıcak esintisini evinize taşıyacak.

Antrelere Sihirli Bir Dokunuş

Geçmiş dönemlerde antrelerin değişmez figürü olan üzerine ahizeli telefonların konulduğu dresuar modelleri, günümüzde farklı tasarımlarla yaşam alanlarındaki yerini koruyor. Salonlardan, yatak odalarına, oturma odasından, banyoya kadar her yere yerleştirilebilen işlevsel ürünlerin şık dokunuşları ile estetik alanlar yaratmanız mümkün… Salonunuzda büfelerin yerine kullanabileceğiniz çekmece sayısı arttırılmış şık dresuarlara aynı zamanda şık yemek takımlarınızı yerleştirerek dekoratif bir görüntü sağlayabilirsiniz. Üzerine yerleştireceğiniz dekoratif objelerle detaylardaki şıklığı yaratıcılığınızla yansıtabilirsiniz. Yatak odalarında makyaj masası olarak da kullanılabilen tasarımları ayna ile kombinleyerek hem işlevsel hem de estetik bir tarz oluşturabilirsiniz. Oturma odanıza yerleştireceğiniz dresuara kitaplarınızı dizerek kendinize bir okuma alanı yaratabilirsiniz, estetik bir berjerle tamamlayarak fonksiyonel bir tasarım oluşturabilirsiniz. Banyolarınızın havasını değiştirecek mermer aynalı bir dresuar aynı zamanda sık kullandığınız eşyalarınızı depolayabileceğiniz bir alan yaratacak.

Dresuar Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

Mobilyanızı seçerken öncelikle kullanacağınız yaşam alanının neresi olacağına karar vermeniz gerekir. Kullanım alanına göre model ve malzeme seçimi doğru karar vermenizde yol gösterici olacaktır. Tarzınıza uygun mobilyaya karar verirken dresuar fiyatları ile bütçenize uyup uymadığını da gözden geçirmelisiniz. Yatak odalarında ahşap, eskitme modeller, banyolarda mermer malzemeler daha uygun olacaktır. Yaşam alanlarınızda estetik bir tarz yaratan dresuar seçiminde dekorasyon stili ile uyumlu modeller bütüncül bir şıklık yaratacaktır.

Klasik tarzda bir ev için oymalı, varaklı, işlemeli gösterişli modeller şıklığın en tarz tamamlayıcısı olacak. Modern stillerde yaşam alanları için metal, cam, geometrik desenli sade tasarımlar tarzınızla bütünlük oluşturacaktır. Antreden, salona, yatak odasından mutfağa, evinizin her köşesinde kullanılabilen dresuarların ayak uzunluğu da dikkat edilmesi gereken noktalardan… Ayak uzunluğu yeterli olmayan modeller sehpa görünümü yaratacağından tercih edilmemesi gerekir. Stilinize uygun dresuar modelleri için Engince’nin fark yaratan tasarımlarını inceleyebilir, beğendiğiniz modeli yaşam alanlarınıza taşıyabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar