Her Alanı Değerlendirin: Köşe Koltuklar

Köşe koltuk takımları; fonksiyonel olması ile dar mekanların yanı sıra birçok alanda da çokça tercih ediliyor. Az bir alan kaplaması ve sahip olduğu şıklık ile adeta salon dekorasyonlarının vazgeçilmezlerinden biri! İşlevsel olması ile köşe koltuk modelleri sahip olduğu tarzı oturma odalarında rahatça ifade etmek isteyenler için tam biçilmiş kaftan! Kişisel bakış tarzınızı ifade eden ve hayalinizdeki konforu sağlayan köşe koltuk takımı modelleri ile olağanüstü atmosferler oluşturmaksa çok kolay. Küçük dekoratif dokunuşlar ile köşenizi daha ileri boyutlara taşımak sizin elinizde!

Köşe Koltuk Modelleri ve Dekorasyon Püf Noktaları

Özellikle dar alanlarda tercih edilen köşe koltuk takımı, geniş alanlarda da kullanıldığı zaman oldukça estetik bir görüntü ortaya koyuyor. Köşe koltuk takımı; köşeleri değerlendirmek, sahip olunan alandan tam manası ile istifade edebilmek isteyenlere harika bir çözüm oluyor. Geleneksel, alışılagelmiş koltuk takımlarından sahip olduğu bu özelliği ve tarzı ile sıyrılan köşe koltuklar, her türlü stile ve zevke rahatlıkla hitap edebiliyor.

Oturma odanıza uygun bir boyutta seçimde bulunmak da oldukça mühim. Mesela, küçük mekanlarınız için 2-4 kişilik modeller rahatlıkla tercih edilebilir. Böylece alanı boğmamış olursunuz.

Küçük alanları değerli kılan l koltuklar birçok fonksiyonel özelliği de beraberinde getiriyor. Yatak özelliğine sahip bir köşe koltuk takımı ile salonunuzda rahatça uzanmanın zevkine varabilirsiniz.

Tedirginlik yaşamadan çay ve kahvenizi leke tutmayan köşe takımları üzerinde yudumlayabilirsiniz. Özellikle tay tüyü kumaşlar leke tutmuyor. Sezonun trendleri arasında ise kadife zirvede! Şönil bir kumaş ise yine oturma odalarınızda tercih edeceğiniz köşe takımlarınızın uzun süre aşınmalara karşı daha dayanıklı olmasını sağlıyor.  Ancak unutmayın, l koltuk fiyatları kumaş kalitesine, işçilik ve materyallerine göre değişiyor.

Balkon veya bahçede tercih edeceğiniz köşe koltuk takımlarında ise daha çok açık renkleri tercih etmek, güneşin koltuklarınız üzerindeki oluşturabileceği zararları azaltma noktasında oldukça önemli!

L koltuklar, Motifler ve Trendler

Karar kıldığınız köşe koltuk takımınızı çeşitli dekorasyon motifleri ile süsleyerek daha etkili ve kullanışlı bir hale getirebilirsiniz. Mesela, sandıklı komodinler tercih ederek hem alandan kazanabilir hem de seçeceğiniz modele göre klasik veya retro tarzınızı ikiye katlayabilirsiniz. Yine köşe takımları denilince akla ilk gelen kavramlardan biri de hiç şüphesiz kırlentler! Koltuklar için özel olarak hazırlanmış kırlentler arasında kontrast yakalayacak renkleri seçerek tarzınızı tamamlayabilirsiniz. Köşe koltuğunuzun altına sereceğiniz halı veya kilimler de adeta arka fon görevi üstlenirler. Ev dekorasyonunuz ile uyumlu olması şartıyla, 2020’nin trendlerinden krem veya kahverengi renkleri köşe koltuklarınızda rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Bunun yanında neşeli bir kişiliğe sahipseniz ve bunu odanıza aksettirmek istiyorsanız pastel renk tonlarını kullanabilirsiniz. Cıvıl cıvıl canlı renkler sizlere köşenizde huzur ve güven verir.

İhtiyacınızı Belirleyin ve Ona Göre Seçim Yapın

İç içe geçebilen sehpalara sahip bir köşe takımı modelini tercih ederek daha pratik bir ortam oluşturabilirsiniz. Böylece alandan tasarruf edebilmeniz de mümkün! Ahşap paletler ile tasarlanan köşe koltuklarını, minderlerini istediğiniz şekilde çıkarabildiğiniz için bahçe gibi yerlerde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Birçok modelinde sandık ve yatak özelliği ile gelen köşe koltukları, yine birçok modelinde sıfır makas özelliğine sahip! Bu özelliği sayesinde harekete gerek duyulmadan kolayca yatak yapabilmek mümkün hale geliyor. Koltuklarınızı yatak yapabilmek için ileri geri hareket ettirmeye gerek kalmıyor. Soft veya sert süngerlerin kullanıldığı köşe koltukları mevcut. Siz en çok hangisinde rahat ediyorsunuz, tercihinizi ondan yana kullanmalısınız. Yine dar bir alan sahipseniz bu durumda seçtiğiniz minimalist köşe koltuk takımını zamanı gelince büyütebilirsiniz. Bunun için iç içe geçmeli bir köşe takımı tercih etmelisiniz. Böylece kalabalık bir ortamda köşe koltuğunuzun kapasitesini iki katına çıkarabilirsiniz.

Hangi Alanlarda Kullanmalısınız?

Köşe takımınızı pencere kenarında değerlendirirseniz, odanız olduğundan daha ferah gözükür. Alçak, İskandinav tarz köşe takımının yanında bir kitaplık bulundurmak odanıza asil bir duruş getirir. Bunun yanında, köşe koltuğunuz yanında yan sehpalar tercih edebilirsiniz. Ayrıca, yan sehpalardan farklı renk ve modelde tercih edebileceğiniz hafif bir orta sehpa ile tasarımınızın gücüne güç katabilirsiniz. Tabii, tüm bu tüyoların gerçekleşebilmesinin ilk şartı, tarzınıza ve kişiliğinize uygun bir L koltuğa sahip olmak! Siz de uygun köşe koltuk takımı fiyatları ile Engince’den tarzınızı yansıtan l koltuğunuza hemen ulaşabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar