Klasik Çizgileri Sevenlere Özel: Vitrinler

Evlerimizin vazgeçilmez mobilyalarından olan vitrinler, objelerin sunumunu ve depolama ihtiyacını karşılıyor. Eski dönemlerde ağır ve büyük yapılarda tercih edilen vitrinler, son yıllarda daha yumuşak ve zarif tasarımlarıyla ön plana çıkıyor. Günden güne de yenilenen modelleri, klasik etkisini yitirmeden yaşam alanlarındaki modern görüntüye ayak uyduruyor.

Yeni Dönemde İşlevsel Vitrin Modelleri

Son dönemlerde daha minimal tarzda ve pratik yapılarıyla öne çıkan vitrinlerde kullanacağınız alanı doğru seçmelisiniz. Alanınızın ölçülerini iyi hesaplamalısınız. Salonunuz küçükse ve cam, porselen eşyalarınız yoğunluktaysa kullanışlı bir model vitrin iyi bir tercih olur. Uzun ve dar olan vitrinler duvar kenarlarında şık ve rahat bir görüntü çizerler. Yemek masanızın yakınında yer alacak modeller yemek takımlarınızı muhafaza ederek kullanım açısından size kolaylık sağlar. Salonunuzda geniş alan yaratmanıza da sağlayacak bu modeller yemek takımınız için tamamlayıcı aksesuar olacaktır.

Güncellenen modelleriyle pratik kullanım sunan vitrinleri evinizde kitaplık olarak kullanmanız da mümkün. Hoş panelleri ve rafları olan modelleri, kitaplarınızı ve dekoratif mumlarınızı sergilemek için tercih edebilirsiniz. Ayrıca kitaplarınızın tozlanmamasını da sağlamış olursunuz. Sergilemek istediğiniz ürünlerin göz hizasında olmasına dikkat etmelisiniz. Erişim kolaylığı sağlamanız açısından doğru yerlere ürünleri yerleştirerek göz karmaşası yaratmadan şık vitrin dizaynı yaratmış olursunuz.

Ufak dokunuşlarla antre dekorasyonunuza uygun hale getirebilirsiniz. Koridorunuz uzun ve genişse antrenizde ilgi çekici bir görüntü oluşmasını sağlarsınız. Evinize gelenleri karşılayan ilk bölüm olan antrenizde şık bir vitrini, buketlerle ve dekoratif ürünlerle süsleyerek hoş bir ambiyans yaratabilirsiniz.

Bazı vitrin modelleri TV ünitesi olarak da kullanılabiliyor. Bazı modeller LED aydınlatma sistemleriyle ön plana çıkıyor. Bu sayede odanıza hoş bir ışıklandırma sağlarken elektrikten de tasarruf etmenizi sağlıyor. Televizyonunuzun yanında aydınlatmalı modellerden tercih ederek odanızın havasını yenileyebilirsiniz.

Vintage tarz için oldukça uygun olan eskitme, ahşap vitrinler son dönemin gözdeleri haline geldi. Ahşabın sıcak havasını odanızda hissetmek istiyorsanız ahşap modelleri TV ünitesi olarak tasarlayabilirsiniz. Kullanışlı ve dayanıklı ahşap kapaklar sayesinde eşyalarınızın depolanmasını kolaylıkla sağlarsınız. Son yıllarda işlevsellikleriyle ön plana çıkan ahşap modellerini mutfağınızda da kullanabilirsiniz. Kavanozlarınızı, baharatlarınızı, çay, kahve gibi erzaklarınızı yerleştirebilir; eskitme stili ile sıcak, estetik ve naif bir ortam yaratabilirsiniz.

Önce Tarzınızı Sonra Modelinizi Seçin

Seçim yaparken salonunuzda ya da oturma odanızda hangi tarzı istediğinizi belirlemelisiniz. Elbette trendlere göre bu yıl da öne çıkan tarzlar var. Onlardan biri country stili. Salonunuzda ahşap detaylar, çiçek desenleri, nostaljik ögeler hakimse country tarz modelleri tercih etmelisiniz. Pastel tonların hakim olduğu vitrinler eskitme görünümleriyle country tarzın tamamlayıcılarıdır. Ahşap ve beyaz tonlarıyla harmanlanmış vitrininize aydınlatma aksesuarları ekleyerek harika bir görüntü oluşturabilirsiniz.

Maskülen tarza sahip oda tasarlıyorsanız chester tarza yakınsınız demektir. Biraz daha rahat imaj sergileyen chester stilindeki modeller, kullanışlı yapılarıyla öne çıkıyor. Spor- şık hava yakalayan chester stilinde vitrinler, dinamik ve canlı renkleriyle tamamlayıcı oluyor.

Yenilikçi, deneysel anlamına gelen avangard sözcüğü zamanla dekorasyon için de bir terim haline geldi. Modern-şık görünüme kavuşmuş bir oda istiyorsanız avangard vitrinleri seçebilirsiniz. Biraz abartılı görünümde olan avangard model çok bölmeli yapısıyla işlevseldir. Yemek odalarında da sıkça tercih edilen model, salon takımlarınızın görüntüsü ihtişamlı ise odanıza çok yakışacaktır.

Modern vitrinler ise her tarza uygun olabiliyorlar. Alışılmışın dışında tasarımlarıyla farklılık katıyorlar. Modern modelleri odanızın tarzına göre camlı, kapaklı veya sürgülü kapaklı seçebilirsiniz. Modern dekorasyonda genellikle siyah renk tercih ediliyor. Siyah, asaleti ile modern görünüm yaratıyor. Sade ama dikkat çekici bir görüntü için, kitaplık olarak kullanabilirsiniz.

Modern salon dekorasyonunuzu fazla sayıda mobilya ile yapmak zorunda değilsiniz. Sade koltuklarınıza eşlik edecek modern bir model hem hoş bir hava yaratmanızı hem de eşyalarınızı sergilemenizi sağlayabilir. Sürekli kendini yenileyen, geliştiren mobilya sektörünün en güncel örneklerine Engince Mobilya’da göz atabilirsiniz. Her alana ve her stile uygun modelleri bulabilir; internete özel kampanyalarla uygun vitrin fiyatlarından faydalanabilirsiniz. 

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar