Koltuk Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar

Ev dekorasyonunun temel taşlarından biri olan koltuklar, yaşam alanlarından ofislere kadar her mekanda önem arz eden en önemli parçalardan biridir. Günün yorgunluğunu atmak, dinlenmek, stres gidermek, beklemek ya da çalışmak için tercih edilen koltuk modelleri doğru seçildiğinde uzun yıllar kullanılan eşyalar arasındadır. Dekore edilen ortamın konfor çıtasını yükseltmek için beğenileriniz ve ortamın uyumu ne kadar önemli ise koltuk seçiminde dikkat edilmesi gereken küçük ayrıntılar da bir hayli önem taşır. Bu nedenle evinizde size özel bir stil oluşturmak istiyorsanız, dikkat etmeniz gereken ufak detaylar ile hayallerinizdeki gibi bir ortam yaratabilirsiniz.

Seçime Ebatlardan Başlayın

Salon ya da oturma odası için koltuk seçimi yapacaksınız ancak kaç tane üçlü koltuk, tekli koltuk veya berjerden oluşmalı? Bu sorunun cevabı biraz aile üyelerinin sayısı yani ihtiyaçlar ile doğru orantılı olsa da, aslında odanın genişliği temel etmendir. Bu nedenle koltuk takımı alacağınız odanızın genişliği doğrultusunda karar vermeniz gerekir.

Dekore edeceğiniz oda nispeten daha küçük ise, son dönemin trendleri arasında kendine geniş bir yer bulan L koltuk modellerini tercih edebilir, koltuk yanlarında kalan boş alanları berjer ya da puflar ile hareketlendirebilirsiniz. Odayı çok fazla daraltmadığınız için, böylece daha ferah ve havadar bir görünüme sahip olursunuz. Buna karşın geniş olan salonlarda rustik tarzda ya da bol minderli ikili koltuk ve tekli koltuktan oluşan geniş bir takım bir hayli gösterişli olacaktır.

Konfor ve İşlevsellik Daha Öncelikli

Belirli bir amaç için üretilen koltuk takımları, tüketicinin taleplerini tamamen karşılamayı vadeder. Günümüzün bir çoğunu koltuklarda geçirdiğimizi varsayarsak, görsellik ve rahatlık sunan bir koltuk tercih etmenin yanı sıra bir takım işlevsellik sunan koltuk seçimleri de önemlidir. Özellikle küçük evlerde, fazladan eşyaları saklama ve depolama imkanı tanıyan bazalı koltuklar ile yataklı koltuk modelleri, farklı özellikleri ile fonksiyonellik sunar. TV karşısında keyif yapmak isteyenler için sırt destek minderi, ayak mekanizmaları, puflar gibi detaylar önemli olurken; tekli koltuk çeşitleri genellikle ofis, hobi odası ya da çalışma odası gibi alanlarda dinlenme imkanı tanır.

Uyumlu Renkler ve Kontrast Uyumu

Çok misafir ağırlayan ya da küçük çocuğu olan ebeveynler, leke göstermemesi açısından koyu renkli koltuk modellerini tercih etse de 2020 trendleri çok farklı! Birkaç yıl içinde deforme olabilecek koyu renkler kullanmaktansa, kolay temizlenebilir ve silinebilir canlı renklerde bir kumaş tercih etmeniz daha yerinde bir karar olacaktır. Klasikleşmiş renklere eklenen pastel ya da soft tonlardaki minimalist minderler ile zıt renklere sahip geometrik formlu berjerler, bir anda yaşam alanınızı çarpıcı bir görünüme sokabilir. Bu senenin favori renginin yeşil olduğunu düşünürseniz, doğaya dönüşün muhteşem temsilcisini her tonuyla koltuk çeşitlerinde kullanabilirsiniz. Üstelik sarı ya da kahverengi gibi soft bir renk ile kombinlendiğinde, yeşilin ilham veren ve yumuşak etkisini ruhunuzda hissedebilirsiniz.

Uygun Fiyat Ama Yüksek Kalite!

Elbette koltuk seçiminde herkes için bir diğer kriter de bütçe dostu olmasıdır. Yıllarca kullanılmak istenen koltuklara adeta bir yatırım olarak bakılırsa, hem kaliteli hem de uygun fiyatlı olan modeller tercih edilir. Evdeki tüm bireylerin huzurla kullanabileceği, konfor ve dayanıklılık vadeden koltuk modelleri için mağaza mağaza dolaşarak koltuk fiyatları arasında karşılaştırma yapma devri artık sona erdi. İş ve şehir hayatının koşuşturması arasında koltuk seçimine fazla vakit ayırmak istemiyorsanız, Engince Mobilya’nın birbirinden farklı koltuk modellerini bir tık ile inceleyebilir, yeni sezonda en dikkat çekici koltuk ve dekorasyon fikirlerine ait trendlere hemen göz atabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar