Minimalist Dekorasyon Önerileri

Sanat, müzik ve mimari başta olmak üzere birçok alana yansıyan minimalizm akımı, son yıllarda ev dekorasyonunu  da etkilemiş durumda. Sadeliğin ve nesnelliğin ön planda olduğu bir ortam tercih edenler tarafından ilgi gören bu akım, daha uzun yıllar en çok beğenilen ev dekorasyonlarından biri olacak gibi duruyor. Oturma odası takımından perdelere, kırlent seçiminden sehpalara ve kanepelere kadar her şeyin düşünüldüğü minimalist ev dekorasyonları nasıl olmalı? Sade bir evde kullanılması gereken dekoratif parçalar nelerdir? Bu soruların cevabını merak ediyorsanız sizler için hazırladığımız minimalist dekorasyon önerilerine göz atabilir, evinizde kocaman bir sadeliğe yer açabilirsiniz.

Salon Mobilyalarında Minimalist Detaylar

İlk başlayacağımız yer, en çok zaman geçirdiğimiz salonlar olmalı. Oturma odası takımı, büyük orta sehpalar, TV ünitesi, zigon sehpalar derken salonlarda fazlasıyla göz yoran bir görüntü ortaya çıkıyor. Bir de ortama gereğinden fazla süs eşyası konulduğunda, bu kalabalık görüntü bir süre sonra fazla rahatsız edici olabiliyor. 

Minimalist ev dekorasyonlarını beğeniyorsanız salonunuzdaki fazla eşyalardan bir an önce kurtulmalısınız. Sonuçta, ‘’ne kadar az o kadar çok” felsefesini benimseyerek işe başlamalısınız. Bu akımda nihai amacımız, sadeliğin ve aydınlığın ön planda olduğu bir eve sahip olmak. Minimalist salonların duvarları, genellikle beyaza boyanıyor ve daha aydınlık bir ortam hazırlanıyor. Ağır ve gösterişli perdeleriniz varsa onlara da veda etme zamanı geldi demektir. Minimalist bir salonun en önemli detayı, perdeleri ortadan kaldırmak veya doğal ışığı daha iyi içeri alabilecek hafif perdeler kullanmak. Köşe koltuk takımları, minimalist ev dekorasyonlarına en çok yakışan mobilya çeşitlerindendir. Salon mobilyaları daha gösterişsiz, daha açık ve düz renkler olabilir. Bu sadeliği küçük bir halının desenleriyle, mesela çizgili bir halıyla meç edebilirsiniz. Ya da pastel bir rengin kullanıldığı bir berjerle… Kırlent seçiminizde de pastel renkler ön planda olabilir. TV ünitesi yerine televizyonunuzu duvara monte edebilir veya TV ünitenizi yine göz yormayan, doğal malzemelerden üretilmiş sade ve daha minimal bir tarzda seçebilirsiniz. Orta sehpanız ise bu akıma uygun sadelikte ve boyutta olmalı. Orta sehpa yerine minimal puf sehpalar da alternatifler arasında olabilir. 

Oturma odanızın çok şık olması için çok fazla eşyaya gerek yok. Minimalist bir bakış açısıyla da sadeliğin arasında küçük ışıltılara yer verebilirsiniz. Duvardaki küçük ve sayısı fazla dekoratif tablolar yerine tek bir tablo seçimi yapmak, salonunuzdaki minimalist esintilerin devamı niteliğinde olacak. Bir iki tane retro bibloya yer vererek, salonun köşelerini hareketli hale getirebilirsiniz. Ancak biblo sayısını abartmamak şartıyla. Son dokunuşları ise küçük bir bitkiyle tamamlayabilirsiniz.

Mutfaktaki Fazlalıkları Atmanın Vakti Geldi!

Minimalist ev dekorasyon önerilerimizden birisi de, bu akımı mutfağınıza yansıtmak olacaktır. Mutfaklar, evin en çok kullanılan bir diğer bölümü. Aynı zamanda gün boyunca sürekli dağılan alanı. Eğer minimalist yaşam tarzını tüm evinizde yansıtmayı düşünüyorsanız, mutfağınıza göz yormayan detaylar eklemelisiniz. İlk olarak, mutfak tezgahının üstündeki tüm fazlalıkları kaldırın. Bu konuda mutfak düzenleyiciler işinize yarayacaktır. Fazla araç ve gereçlerinizi ayrı kutulara yerleştirip, mutfak dolaplarında saklayabilirsiniz. Salona hâkim olan açık renkler, mutfak dolaplarında da kullanılabilir. Tezgâhın daha koyu ve mermer görünümü ise gereken uyumu mutfağınıza yansıtmaya katkı sağlar.

Minimalist Ev Dekorasyonunuz için En İyi Ürünler

Evinizi baştan sona minimalizm akımına uygun dekore etmek istiyorsanız, Engince Mobilya’daki sayısız seçeneklerden yararlanabilirsiniz. Salonunuz için sade ama konforlu oturma odası takımları, son trendlere uygun kırlentler, minimalist sehpalar, kısaca sadeliğin ön plana çıktığı tüm ürünleri Engince Mobilya’da bulabilirsiniz. Üstelik, bu doğal malzemelerin kullanıldığı ve kaliteden ödün vermeyen mobilyalar uzun süre sağlamlığını koruyacak şekilde üretiliyor. Engince Mobilya farkıyla minimalist ev dekorasyonu fikirlerinizi hayata geçirebilirsiniz. 

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar