Mobilyanıza Göre Halı Seçimi

Pandemi döneminde, evlerinizde daha fazla zaman geçiriyorsunuz. Dolayısıyla evde geçirdiğiniz zamanın kalitesini arttırmak, kendinize daha konforlu bir alan yaratmak için evinizin dekorasyonunda değişiklikler yapmak isteyebilirsiniz. Ev dekorasyonunu oluşturan mobilyalarınızın, perdelerinizi, duvarlarınızın renginin hatta parkelerinizin; bir puzzle parçası gibi düşündüğünüzde halılarınız puzzle’ın son parçasıdır. Puzzle’ınızın diğer parçaları hazırsa gelin birlikte son parçasını bulalım; nasıl seçeceğimiz noktasına göz atalım…

Salonunuz için Halı Seçiminde Püf Noktaları

Salonunuz şüphesiz ki evinizde en çok zaman geçirdiğiniz alan. Salonunuzda daha keyifli zaman geçirmek için onu; çeşitli şekillerde sizi boğmayacak, bunaltmayacak şekilde dekore etmelisiniz. Açık renkli mobilyanızla açık renk halıyı dekore ederseniz ışığı çok fazla yansıtabilir. Bu görüntü sizi çok memnun etmeyebilir. Koyu renkli mobilyalarınızla koyu renk halıyı dekore ederseniz bu sefer de renkler odayı çok kapatacak ve boğucu bir ortam yaratacaktır. İkisini bir arada kullanarak contrast sağlayıp uyum yakalayabilirsiniz.

Tek renk mobilyalar tercih ettiyseniz; geometrik desenli halı veya farklı desenlerde halılar kullanarak salonunuzu hareketlendirebilirsiniz. Tam tersi şekilde uygulama yaparak hareketliliği sadelikle dengeleyebilirsiniz.

Salon halılarınız, sadece mobilyalarla değil parkelerle de uyumlu olmalıdır. Örneğin açık renk parkenin üzerine açık renk bir model serdiğinizde ön plana çıkardığınız şey parkeleriniz olur. Halıyı arka plana atmış olursunuz. Ancak açık renk üstüne koyu renk bir model sererseniz halınızı ön plana çıkararak salonun en önemli unsuru haline getirebilirsiniz.

Salonunuzda, duvarlarınız ile de halınız arasındaki uyumu yakalamak oldukça önemlidir. Duvar kâğıdınızın desenli olması, duvarınızın rengi seçimlerinizde etkili olacaktır. İkisi arasında contrast yaratarak salonunuza dengeli bir şıklık getirebilirsiniz. Pandemi nedeniyle hemen hemen bütün hayatınızı evinize taşıdığınız bugünlerde deniz mavisi, orman yeşili renklerini tercihleriniz arasına katarak doğayı da evlerinize taşıyabilirsiniz.

Evin Diğer Alanlarında Nelere Dikkat Etmeli?

Eve ilk giriş noktası olan koridorlardan evimizin diğer alanlarına dışarıdan bakteri ve mikroorganizmaları taşımamak için akrilik ve kısa tüylü halıları kullanmalısınız. Mutfaksa, evinizin en hareketli yeri. Sürekli yemeklerin pişirilip yendiği, bulaşıkların yıkandığı alan. Mutfağın bu kadar yoğun kullanılması mutfak halısının, diğerlerine göre daha çok ve hızlı kirlenmesine neden olur. Mutfak halınızı seçerken önceliğiniz kir tutmayan ve kolay temizlenebilen türler olmalıdır. Dayanıklı türlerden olan akrilik , antibakteriyel ve nano teknolojili türler tercihleriniz arasında olabilir. Mutfak dolaplarınıza ve fayanslarınıza uyumlu bir şekilde, hijyeni göz ardı etmeden şık bir uyum yakalayabilirsiniz.

Evinizin en neşeli alanı çocuk odası. Çocuğunuzun üzerinde oyunlar oynadığı halı; hem onun sağlığını korumalı hem de ona rengârenk, eğlenceli bir dünya sunmalısınız. Çocuğunuzun sağlığı ve güvenliği için tercihinizi kısa tüylü anti bakteriyel, leke tutmayan türlerden yana kullanabilirsiniz. Çocuk odanız için seçim yaparken göz okşayan renklerle birlikte, eğlenceli desenler ve canlı renkler de kullanabilirsiniz. Çocuğunuzun oyun oynarken düşememesi için kaydırmaz pedlerden alabilirsiniz. Çocuğunuzun sağlığından endişe etmeden onunla birlikte eğlenceli zaman geçirebilirsiniz.

Yoğun ve yorucu bir günün sonunda yatak odanıza girdiğinizde yorgunluğunuzu atabilmelisiniz. Dinlenebilmeniz için yatak odanızın renkleri koyu ve dinamik renkler yerine açık ve yumuşak tonlara sahip olmalıdır. Yatak odanızın her şeyiyle uyumlu bir bütün olması sizde daha sakinleştirici bir etki bırakır. Yatak odanızda ahşap tonları, pudra rengi gibi açık renkler kullanabilirsiniz. Halınızı da mobilyalarınızla uyumlu olarak yumuşak tonlarda dekore edebilirsiniz.

İster mutfağınız ister salonunuz için… Evinizin her alanı için tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak, dekorasyonunuzu tamamlayacak trendy halı modellerini Engince Mobilya’da bulabilirsiniz. Mermer, geometrik, kazayağı ya da zebra desenli modern modeller ya da çiçek motifli geleneksel tasarımlar… Evinizin tarzına uyum sağlayacak tüm modellere bütçenize uygun halı fiyatları ve daha fazlasına Engince aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar