Oturma Odası Dekorasyonu için Öneriler

Misafir kabul odası olarak kabul edilen oturma odası birçok dilde salon kelimesi ve türevleri olarak kullanılır. Evinizin en geniş ve merkezi alanı oturma odası günün yorgunluğu ve stresini attığınız mekandır. Yeni eve taşınma planı yapanlar ve evini yenilemek isteyenlerin en çok zorlandığı konudur aslında oturma odası dekorasyonu. Evin en geniş alanı, merkezi bölgesi olduğu ve konuklarınızı ağırladığımız yegane bölüm olduğu için tarzınızı tam anlamıyla yansıtmasını istersiniz. Bu konuda ilk yapmanız gereken oturma odanızda sahip olduğunuz alanın geniş olup olmaması.

Odanız Küçükse Elinizden Metre Düşmemeli

Küçük bir oturma odanız varsa planlamanızı matematiksel hesaplamaları göz önünde bulundurarak yapmalısınız. Dekorasyonda sizin en yakın arkadaşınız küçük bir metre olmalı. Ölçü ile hareket etmeli elinizden metreyi düşürmemelisiniz. Elinizdeki metre ile ölçülerinizi almalı ve alışverişe çıkarken bu notlarınızdan yararlanmalısınız. Öncelikle koltuk ve kanepenizi nereye koyacağınızı belirleyin. Çok kalın kolçaklı hatta sırtı çok geniş koltuklardan uzak durun. Bunun yerine daha kullanışlı kompakt mobilyalar seçmelisiniz. L koltuk diye tabir edilen köşe koltuklar küçük oturma odalarının dekorasyonunda hem güzel bir görünüm oluşturur hem de mekanı daha efektif kullanmanızı sağlar. Alacağınız yemek masasının açılır-kapanır bir model olmamasına özen gösterin. Oturma odası halısı için çizgili olanları ve kilimleri kullanın. Bu sayede küçük mekanınızı daha geniş gösterebilirsiniz. Oturma odanızı sade bir biçimde döşemeli, beyaz, siyah ve gri renkler kullanmalısınız. Alanın küçük olması nedeniyle sürekli derli toplu tutmalısınız. Mobilyalarınızı uzun süre kullanmak istiyorsanız leke tutmayan kumaş olan ürünleri tercih edin.

Oturma Odanız Sizin Vitrininizdir

Eğer oturma odanız büyükse hemen tarzınızı kolayca yansıtabileceğinizi düşünmeyin. Geniş mekanların tek sorunu alanı doldurmak değildir, büyüklüğe tam anlamıyla sahip olamamaktır.Salonunuz çok büyük ise bir değil iki oturma grubunu ayrı ayrı kullanabilirsiniz. Misafirlerinizi rahatça ağırlayabileceğiniz açılıp kapanma fonksiyonu olmayan büyük bir yemek masası kullanabilirsiniz. Yemek masanızı pencerenin önüne koyabilirsiniz. Dekorasyon yaparken halı, oturma grubu, sehpa, oturma odası aydınlatma, yemek masası hatta aksesuarlarınızda tek bir takıma bağlı kalmayın. Takımın büfesinden, TV ünitesine, kanepesinden sehpalarına hepsinin renginden üzerindeki desenlerine kadar birbirinin aynısı olmasına da gerek yok. Büyük salonlarda eklektik tarz ideal olur. Masanız, sandalyeniz, kanepe ya da TV ünitenizin birbiriyle uyumunu siz kompoze edin. Zira oturma odanız sizin vitrininizdir.

Dekorasyonda Unutulan En İnce Detay Oturma Odası Aydınlatma

Ev dekorasyonunda en önemli konulardan biri olmasında rağmen çoğu zaman oturma odası aydınlatma üzerinde çok fazla durulmaz. Ama bir mekanın havasını en iyi yansıtan unsur aydınlatmadır. Oturma odanızın genelini aydınlatması için en iyi yöntem sarkıt aydınlatma modelleri yani avizelerdir. Masa üstü aydınlatmalarda, tavan aydınlatmalarıyla birlikte kullanılarak odanıza farklı bir hava katabilir. Dinlendirici bir etkisi olduğu için oturma odanızda sarı ışık kullanabilirsiniz. Sarı ışık yorgun olarak işten döndüğünüzde dinlenmenize yardımcı olur. Tasarruf etmeyi düşünüyorsanız aydınlatma da klasik ampullere göre 15 kat daha uzun ömürlü LED ampuller tercih edebilirsiniz.

Keyifli Bir Sohbet İçin Köşe Takımı Tercih Edin

Geniş bir oturma odasına sahipseniz Debra Köşe Takımı tam size göre. Ailecek televizyon başında keyifli bir akşam geçirmek istiyorsanız bu tarz köşe takımlarını tercih edebilirsiniz. Düz model koltuk takımlarının kısıtlayıcı oturma düzeni misafirlerinizi sandalyelerde ağırlamanıza neden olabilir. Tercih edeceğiniz köşe takım sayesinde bu problemi çözerek misafirlerinizle sohbetin keyfini doya doya çıkartabileceksiniz. Modern tasarımı ile evinize renk katacak olan köşe takımı silinebilme özelliği ile temizlikte size kolaylık sağlar. Çevreye ve sağlığa zararsız, kanserojen madde içermeyen ürünler kullanılarak üretilen hoş, zarif ve konforu sunan Divme Tv Ünitesi ise keyifle televizyon seyretmenize yardımcı olur. 

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar