Rahat Bir Koltuk Nasıl Olmalı?

Yoğun ve yorucu bir günün ardından eve kendimizi attığımızda çoğumuzun yaptığımız ilk iş, genellikle salondaki koltuk takımının en geniş alanına uzanmak oluyor. Tasarımları bir yana dursun, koltuk takımı denildiğinde ilk aradığımız şey konfordur. Rahat bir koltuğumuz varsa saatlerce tv karşısında miskinlik yapmak, en sevdiğimiz kitabı okumak büyük bir keyif haline geliyor. Koltuk takımı modellerinde geri dönüşü olmayan bir hata yapmak, bu lüksü yaşamamızın önüne geçebilir. Tercih edilen spor koltuk takımları; işçiliğinden kullanılan malzemelerine, tasarımından kumaş tercihine kadar pek çok faktörden dolayı farklı fiyat etiketlerine sahiptir. Koltuk takımı fiyatlarını ve konforunuza hitap eden modelleri incelemeden alışverişe çıkmak, sizi bir hayli zor duruma koyabilir. Konfor sizin için ilk sırada ise, asıl soruyu sormanın vakti gelmiş demektir. Rahat koltuk takımları nasıl olmalıdır? İşte şimdi bu sorunun cevabını sizlerle paylaşma vakti…

Koltuk Takımlarında Sünger Kalitesi

Koltuk takımı, yatak odaları dışında dinlenebileceğimiz, hatta çoğu zaman dinlenmek için odalardan daha cazip gelen mobilyalardır. Sonuçta tv karşısında uyumayan yoktur, öyle değil mi? Bir koltuk takımından beklenen konforun temeli, sünger kalitesine dayanır. Süngerin kalitesi bize ne kadar uygunsa o derece kullanmaktan keyif alırız. Alışverişe çıkmadan önce beğendiğiniz koltuk takımı modellerinin DNS değeri hakkında mutlaka bilgi istemelisiniz. DNS, süngerin yoğunluk değeridir. 28 DNS’den 35 DNS’ye kadar bu değerler değişebilir. Spor koltuk takımları ve diğer koltuk takımlarında DNS değeri ne kadar artarsa, oturum yoğunluğu da doğru orantıda artıyor. Bundan koltuk takımı fiyatları da etkileniyor. Bu konuda küçük bir uyarı yapmakta fayda var. Sünger kalitesi, her zaman tek başına yeterli olmayabiliyor. Eğer rahat koltuk takımlarından birine sahip olmak istiyorsanız, sünger kadar iskelet yapısının sağlamlığını da göz önünde bulundurmanızda fayda var. İyi bir işçiliğe sahip iskelet ile kaliteli bir sünger yapısı birleştiğinde, eviniz için en doğru yatırımı yapmış olursunuz.

Doğru Kumaş Seçimi

Koltuk takımında tercih edeceğiniz kumaş seçimi, konforunu belirleyen önemli faktörlerden birisidir. Kumaşın görünümünden ziyade, terletmeyen ve çabuk yıpranmayan kumaşlara öncelik vermeniz koltuk takımı modellerinizin ömrünü uzatacaktır. Koltuğunuzun üzerinde uzun süre oturduğunuzda veya uzandığınızda terleme durumunun önüne geçmek, bu noktada sizin elinizde. Son yıllarda spor koltuk takımları ve diğer tüm koltuk modellerinde terletmeyen ve çabuk yıpranmayan kumaşlar sıklıkla tercih ediliyor. Bu durum, koltuk takımı fiyatlarını da etkiliyor. Bütçe konusunda biraz daha esnek davranarak, koltuk takımınızın konforundan yana ödün vermeyebilirsiniz. Kumaşlarda dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise, kolay silinebilir olmasıdır. Ani lekelenmelerin önüne hemen geçmek için nemli bezin yeterli olacağı bu kumaşlar,  koltuk takımlarında popüler biçimde tercih ediliyor. 

Fonksiyonel Koltuk Takımı Modelleri

Günümüzde koltuk takımı denildiğinde aranılan özelliklerden bir diğeri de fonksiyonelliktir. Fonksiyonellik kavramı, kullanıcıya göre zaman zaman farklılık gösterebiliyor. Yatak formunu alabilen koltuk modelleri ile misafirleriniz için ekstra uyuma alanı yaratmak, en çok aranılan özelliklerden bir diğeri. Boyun destekli veya ayaklarınızı uzatabileceğiniz aparatlı koltuk modellerinden size en çok hitap eden tasarımı bulmanız aslına bakarsanız oldukça kolay.  Son yıllarda teknoloji ile buluşan koltuk takımı modelleri de sık sık tercih ediliyor. Ses sistemli, internet bağlantılı ve prizli koltuklar, salonda geçireceğiniz zamanları karşı konulmaz bir rahatlığa bırakmanız için en iyi alternatifler arasındadır. Arzu edeceğiniz özelliklere göre koltuk takımı fiyatları da zaman zaman değişim gösterebilir. Rahat koltuk takımları denildiğinde spor koltuk takımları ilk sırayı alıyor olsa da, çeşitli tarzlardaki mobilyalarda da aradığınız konforu kolaylıkla bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar