Retro Tarz Oturma Odası Dekorasyonu

Canlı renkleri bir arada kullanmaktan hoşlanıyorsanız dekorasyon dünyasının parlayan yıldızı retro stili çok seveceğiniz de kesin! Genellikle yüksek ahşap ayak mobilyalarda etkisini gösteren bu otantik dekorasyon tarzında dilediğin renkleri dilediğin şekilde bir arada kullanmakta özgürsünüz. Tabi tüm detaylar bununla da kısıtlı değil! Biraz modernlikten biraz nostaljiden esinlenen retro ev dekorasyonu sayesinde salon ve oturma odası gibi yaşam alanlarınızın en sık kullanılan bölümlerini daha ferah ve yaşanılası bir ambiyansa dönüştürebilirsiniz. Retro stil oturma odası takımları, canlılığın hakimiyetinde otantik bir ev dizaynı yaratmanızı kolaylaştıracak.

Geçmişi Günümüze Taşıyan Oturma Odası Dekorasyonu

Oturma odanızda retro stili hayata geçirmek istiyorsanız öncelikle renklerin gücünden ilham almalısınız. Kırmızı, sarı, turkuaz, beyaz, cam göbeği, pembe ve turuncu, yuvanızın yaşam enerjisini arttıracak canlı renk tonları arasında yer alıyor. Üstelik renk seçimini, odanızın tüm bölgelerinde kullanabilmeniz de mümkün. Duvar kağıdı süslemelerinde kırmızı, turuncu ve sarı renkleri tercih ederek ahşap mobilyalarla birlikte sıcak bir ev konsepti elde edebilirsiniz.

50’li ve 80’li yılların deko tarzlarını günümüze uyarlayan retro stil oturma odası takımları arasında oda genişliklerine göre farklı ebatlarda modeller yer alıyor. Koltuk, halı, perde ve kırlent gibi ürünler enerjik renklerde göze çarparken; sehpa, masa ve zigon gibi mobilya tamamlayıcıları da ahşabın sıcaklığını yansıtıyor. Özellikle parça parça görünüm sunan patchwork stil oturma odası halısı modelleri retro stil evler için adeta biçilmiş kaftan! Yeşil, indigo mavisi, kahve ve sarı renklerle bezenen oturma odasını, ortaya rengarenk bir patchwork kilim atarak ve dantel işlemeli kırlent yastıklar kullanarak hareketlendirebilirsiniz. Hatta renkli bir berjer yanındaki sehpa üzerine eskitme stil abajur ekleyerek oturma odası aydınlatma dekorasyonunuzu da tamamlayabilirsiniz.

Nostaljik İzlere Bürünen Oturma Odası Modelleri

1950’li yıllara çağrışım yapan retro stil dekorasyonda genellikle ince ayaklı ve minimal kol tasarımlı sade oturma odası takımları tercih ediliyor. Taşınması kolay olan hafif yapılı mobilyalar; retro saatler, vintage vazolar, parlak eskitme detaylı dev aynalar ve makrome süsler eşliğinde mükemmel bir bütünlük oluşturuyor. Eski mobilya akımlarından esinlenerek tasarlanan koltukları eski oymalı dolaplarla ve tekli berjerler eşliğinde kullanarak da retro hissi uyandırabilirsiniz.

Nostaljik art desenli kırlentlerle tamamlayarak kullanabileceğin oturma odası takımları, yüksek ayak yapılarıyla zemin temizliğini kolayca gerçekleştirmenize olanak tanıyor. Leke tutmayan yumuşak dokulu kumaşları ise gün içinde hareketliliğin yüksek olduğu çocuklu evlerin ihtiyaçlarına uygunluk gösteriyor.

Retro Dekorasyon ile Yaşam Alanlarınızı Tek Düzelikten Kurtarın

Vintage ayrıntılarıyla göze çarpan retro ev dekorasyonu sayesinde oturma odanızı tekdüze görünümlerden sıyırarak daha kişisel ve özgün bir forma dönüştürebilmeniz oldukça kolay! Eskiye gönderme yapan bu stilde herhangi kalıplaşmış kurallar olmadığı için dilediğiniz otantik mobilyaları dilediğiniz aksesuar eklemeleriyle birleştirebiliyorsunuz. Perde seçiminizi ise dantelli tüllerden ve satenimsi fonlardan yana kullanarak ev dizaynınıza romantik bir dokunuş katabilirsiniz.

Retro stil oturma odalarına turkuaz, indigo mavisi ve hardal sarısı koltuklar pozitif bir enerji katıyor. Geometrik baskılar, tropikal esintiler ve geometrik desenli ev tekstil ürünleri ise hareketli görünümün tamamlayıcı parçası oluyor. Sıradanlaşmış ev görünümlerinden sıkıldıysanız retro stilin iç açıcı renkli duruşunu oturma odalarınıza taşıyabilirsiniz.

Konforu ve şıklığı bir arada yaşatan oturma odası takımları, Engince markasının ürün koleksiyonlarında her sezon yeni ev trendlerine uygun olarak çeşitlenmeye devam ediyor. Cazip fiyat avantajları üzerinden satışa sunulan koltuk modellerini hemen inceleyerek sipariş verebilir ve oturma odanızda zevkinizi yansıtan retro stili dizayn etmeye başlayabilirsiniz. 

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar