TV Ünitesi Nasıl Dekore Edilir?

Eskiden, her evde bulunan duvardan duvara vitrinler vardı. Tam ortasında, televizyon için özel bir bölme olur ve televizyonun üzerine beyaz danteller özenle yerleştirilirdi. O vitrinler, annelerin özel zevklerine göre tasarlanırdı. En güzel kahve fincanları, kesme bardak takımları ya da porselen çaydanlıklar sergilenirdi. Bir evin şıklığı, o televizyon vitrinleri ile ölçülürdü. Günümüzde ise, onların yerini son trendlere uygun tv ünitesi modelleri aldı. Modern zamana ayak uyduran tv ünitesi, her ne kadar şekil değiştirmiş olsa da eski vitrinleri anımsatmaya devam ediyor. Hala küçük objelerle süsleyebileceğimiz bölmelere sahip. Fotoğraf çerçevesi ya da kitap yerleştirebileceğimiz alanları bulunuyor. Kısacası, o bölmelerde ne görmek istiyorsak ona yer açabiliyoruz. 

Son zamanların en gözde mobilyası olan tv ünitesi modelleri, sayısız seçenekleriyle her zevke hitap ediyor. Çoğu zaman ise, tüm salonun dekorasyonunu etkileyen bir parça oluyor. Yakın bir zamanda tv ünitesi almayı düşünüyorsanız; tv ünitesi dekorasyonu ile ilgili merak ettiğiniz her şeyi bulabileceğiniz bu içeriğe göz atmadan alışverişe çıkmayın.

Farklı Tasarımlarla Tv Ünitesi Modelleri

Tv ünitesi modellerinde seçenek fazla olunca, dekorasyon fikirlerinin çeşitliliği de dolaylı olarak artıyor. Burada önemli olan nokta ise, evinizin sahip olduğu özellikler ve sizin ne istediğiniz. 

Tv ünitesi dekorasyonunun ilk sırasında; tv sehpası modelleri bulunmakta ve bu modeller, her şekilde kolayca dekore edilen parçalardır. Bu dekorasyonda; ya televizyon duvara monte ediliyor ya da televizyon sehpanın üzerine yerleştiriliyor. Minimalist ev dekorasyonuna sahip olanlar tarafından bu ürün, sık sık tercih ediliyor. Televizyonun arkasında salona uygun bir duvar kâğıdı kullanarak dekorasyonunuz ile bütünleştirebilirsiniz. Tv sehpasının çok göz yormasını istemiyorsanız; üzerine bir şey koymadan kullanabilir veya bir iki küçük objeye yer vererek biraz hareketliliğe yer açabilirsiniz. Sehpanın yanında yumuşak bir ışıklandırma için, iki tane minimal aydınlatma lambası yeterli olacaktır.

Konsept tv ünitesi modelleri, bu anlamda en ilgi gören parçalardır. Çeşitli bölmeler ve çekmecelerin olduğu tv üniteleri, geniş bir kullanım alanı sunar. Bu bölmelere fotoğraf çerçeveleri yerleştirebilir, okuduğunuz kitapları sergileyebilir, birkaç küçük obje ile daha hareketli hale getirebilirsiniz. Bu tarz ünitelerin çekmeceli parçaları da iyi bir toplama alanına sahiptir. Salon ile ilgili fazla dekoratif eşyanız, masa örtüsü ve servis peçeteleriniz için bu bölmeleri rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bu ünitelerin parçaları duvara monte ediliyor, ancak monte gerektirmeyen birleşik modelleri de bulunmakta. Bölmelerin sayısı, her tv ünitesi modelinde farklı olabiliyor. Burada, tv yerleştireceğiniz duvarın genişliği baz alarak tercihte bulunabilirsiniz. Eğer konsept tv üniteleri ilginizi çekiyorsa, duvar boyutunun ölçülerinden mutlaka emin olmalısınız. Aksi halde, üniteniz için seçtiğiniz duvarın genişliği çok küçük veya çok büyük kalabilir. 

Ev dekorasyonunuz klasik mobilyalardan oluşuyors,a görsel açıdan zengin bir konsept tv ünitesi alabilirsiniz. Birbirinden şık tasarımlarda, geometrik desenlere sık sık yer veriliyor. Spor bir dekorasyon için ise, daha minimal ve bölmeleri daha az olan tv üniteleri tercih edilebilir. Bu tarz dekorasyonlarda tv sehpası da sık kullanılan alternatiflerden biri. Odanızdaki kitaplıkta yer kalmadıysa, bir veya iki tarafı kitaplık olan tv ünitesi modellerini de değerlendirebilirsiniz. Kitaplıklı tv ünitesi modelleri ile yapacağınız dekorasyonda, kitaplarınıza ve DVD’lerinize yer vermek oldukça tercih edilen bir dekoratif yöntem.

Renkler ile Gelen Şıklık!

Tv ünitesi modellerinde çok fazla renk seçeneği bulunuyor. Bu yıl, tv ünitesi ve tv sehpalarında ekru ve beyazın yanı sıra siyah, ceviz ve antrasit tonları en çok kullanılan renkler oldu. Özellikle ceviz ve beyazın, ceviz ve antrasitin aynı anda kullanıldığı üniteler son dönemde oldukça beğeni kazandı. Evinizde yalnızca tv ünitesini yenileyecekseniz, salon veya oturma odası dekorasyonunuzda bulunan renk tonlarından biraz daha farklı renkler kullanabilirsiniz. Örneğin; mobilya renginiz koyu ise, tercih edeceğiniz ünitenin rengi ekru ve beyaz gibi açık tonlarda olabilir. Daha açık tonlarda mobilyanız bulunuyorsa, biraz daha koyu renkleri ilk sıraya koyabilirsiniz. Küçük zıtlıklar, dekorasyonu dengeleyen detaylardır. 

Bunları Unutmayın!

  • Evinizde tv ünitesi mi, tv sehpası mı istiyorsunuz? Bu soruya kafanızdaki dekorasyon ile cevap verin. Tv ünitesi dekorasyonuna başlamadan önce ihtiyacınıza en uygun modele karar verin ve dekorasyonu ona göre şekillendirin. 
  • Tv ünite modellerinin tasarımı ikinci planda olsun. İlk sırayı kaliteye verin. Alacağınız ünitede kullanılan malzemelerin kalitesinden emin olun. Sağlam olmayan malzemelerin kullanıldığı ancak tasarımı nedeniyle yüksek fiyat etiketlerine sahip üniteler var. Bu detayı göz ardı ederseniz, aldığınız ünitenin ömrü çok uzun olmayabilir. Araştırmanızı iyi yapın ve bütçenize göre en kaliteli tv ünitesini alın.
  • Bazen tv ünitelerinin kenarından köşesinden, televizyon ve ses sisteminin kabloları görülebiliyor. Kötü bir görüntü oluşmaması açısından dekorasyon sırasında kabloların görünmemesine dikkat edin.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar