Klasik Yatak Odaları için Şifonyer Önerileri

İnsanlar günde ortalama 6-8 saatlerini yatak odalarında geçirirler. Giyinme odası gibi bir bölümü bulunmayanlar için yatak odaları giysi ve aksesuarların da muhafaza edilebileceği alanlar yaratmak zorundadır. Bunun için tamamen gevşeyerek kaliteli uykular sunacak bir yatak, onunla uyumlu baza ya da karyola, askıda bulunması gereken tüm kıyafetleri alabilecek gardrop, başucunda tüm ihtiyaçlarını içerebilecek komodinler, katlanabilir kıyafetlerle takı ve aksesuarların yer alacağı bir şifonyer yatak odasının olmazsa olmazlarıdır. Sade, süslü, cam ya da ayna tüm yatak odası takımlarının içinde genelle uyumlu bir şifonyer bulunur. Yükseklikleri, genişlikleri, ayna çeşitleri, ayak tipleri, renkleri, kaplama malzemeleri, çekmece ve kapak kulpları, gizli bölümleri, takılar için özel tasarlanmış bölümleri, çekmece türü ve sayılarına göre birçok çeşide ayrılırlar.

Şifonyer Seçerken İpuçları

Tüm kıyafet ve aksesuarlarımızı gardrop ve komodinlerde muhafaza etmek mümkün olmayabilir. Böyle durumlarda çok çekmeceli tasarımlarıyla şifonyer modelleri tüm takı, atkı, fular, şapka, katlanmış kıyafet ve daha birçok eşyanızı koyabileceğiniz alternatiflerdir. Bazı modellerin yanında ve üzerinde bulunan aynalar aynı zamanda makyaj masası olarak kullanabilmenize de olanak sağlar. Yavaşlatıcı çekmece rayları, modelin zarafetini yansıtan kapak tasarımları, boy aynası, son trend ağaç görünümlü mobilya kasası ve bronz ayaklarıyla Willow Şifonyer tek satın alarak tüm yatak odalarını hareketlendirebilir.

Değerli takılarınızı ve aksesuarlarınızı saklarken görsel şölen sunacak bir şifonyere ihtiyacınız varsa Willow modeline göz atabilirsiniz. Yastıklı takı çekmecesiyle, takılarınızı düzenli bir şekilde muhafaza etmenizi sağlar. Willow modeli gibi birçok çekmeceli şifonyere takılarınızla beraber aksesuar ve katlanmış haldeki giysilerinizi yerleştirebilirsiniz. Doğadan gelen renkleri ahşapla buluşturarak geniş alanlarda koyu renklerle hoş dekorasyonlar yaratmanın yanında dar yaşam alanlarında beyazın ve metalin zarif birlikteliğini kullanmayı tercih edenler de olabilir. Eğer yatak odanız çok geniş değilse ya da yeterli gün ışığı almıyorsa beyazın saflığını yansıtan şifonyer modellerinden birine sahip olmayı düşünebilirsiniz. Mimosa Beyaz Şifonyer, özel tasarım yavaşlatıcı menteşeli kapaklarıyla sessiz ve rahat bir kullanım sağlar. Kapaklarındaki ve ayaklarındaki metal parlak tasarım öğeleriyle şık bir görünüm kazanırken yuvarlak aynasıyla makyaj masası olarak kullanmanıza olanak verir. Kutu, losyon, parfüm gibi ürünlerinizi düzenli bir şekilde muhafaza ederek sergilemenize imkan veren standı, hoş ve kullanışlı bir tasarım unsurudur.

Klasik Yatak Odalarına Uygun Şifonyer Modelleri

Mobilyalar, farklı dekorasyon stillerine göre çeşitlenir. Kişiler görsel zevklerine uygun, mobilya markaların onlarca çeşidini ürettiği modern ya da klasik ürünlerle evlerini donatır. Yatak odaları, uzun süre sıkılmadan ve eskimeden kullanılmak üzere büyük bir özenle seçilir. Klasik mobilyalar, kırsal hayatı özleyenlerin tercihleri arasında olan country, büyük ve gösterişli hatlarıyla chester, zengin ve havalı bir avangart stillerine göre şekillenir. Hangi akıma uygun olursa olsun klasik mobilyalar, modern tarza göre daha yuvarlak hatlara sahip ve ince detaylarla bezenmiştir.

Karizmatik, ağırbaşlı ve gizemli tasarımıyla Barok modeli ahşap şifonyer chester yatak odalarının tamamına uyabilir. Abartısız ama asil hatları, beyaz ve ahşap rengi seçenekleriyle yatak odanızın en gözde mobilyası olabilir. Bağımsız aynası, kıvrımlı alt-üst taçları ve bacaklarıyla klasik dekore edilmiş alanlara uyum sağlar. Barok şifonyerin bağımsız aynasını farklı şekillerde kullanabilir, dilerseniz ayna yerine üzerini duvar aksesuarlarıyla tamamlayabilirsiniz.

Kırsal yaşamı, doğanın ferah ve baş döndürücü havasını özleyenler için en ideal seçim country şifonyerler! Fransız, İngiliz ve Amerikan tarzlarından esintiler barındıran country tarzı yatak odalarınızın havasını değiştirir. Country genel olarak ceviz, çam ağaçlarının doğal dokusunu beyaz, yeşil, mavi, gri, kırmızı gibi kırsalı anımsatan renklerle, dokuma kumaşlarla birleştirir. Country modeller arasından Alya Şifonyer, beyaz rengiyle doğanın ferahlığını, ağaç dokulu bölümleriyle kır yaşamını evinize taşıyabilir. Camlı kapaklarıyla ve menteşeli ayna kısmıyla İngiliz kır evlerinin özelliklerini barındırır.

Klasik dekorasyon tarzları arasında en gösterişli ve göz alıcı detaylara sahip olanı avangard modellerdir. Varaklı oymalı mobilyalar, düğmeli ve geniş hatlara sahip koltuk ve yatak başlıkları avangarde stilinin olmazsa olmazlarıdır. Avangarde şifonyer modelleri arasından Cadiz, tüm evinizi dekore edebileceğiniz bir serinin en gösterişli parçalarından. Dantel kadar ince ve zarif oymalı kapakları, çekmecelerindeki ayna aksesuarları, gösterişli ayak tasarımıyla kraliyet ailelerine layık bir dekorasyonun parçası olabilir.

Farklı Şifonyer Modelleri Her Mekana Uyum Sağlayabilir

Zarif tasarımlarıyla çekmeceli ya da kapaklı şifonyer modellerini yatak odanız dışında dilediğiniz tüm alanlarda kullanabilirsiniz. Şık tasarımları sayesinde antrenize bağımsız aynalarla uyum sağlayarak hoş bir görünüm yaratmanıza olanak verir. Göz alıcı tasarımlarıyla evinize girdiğiniz anda antrenizi aydınlatacak beyaz şifonyer modellerinden birini ya da doğaya özleminizi bir nebze olsa da giderebilecek ahşap şifonyer modellerinden birini tercih edebilirsiniz. Aryont Şifonyer, budaklı ahşap görünümlü malzemesiyle tüm yaşam alanlarınıza doğal ve tarz bir hava katar. Aynalı tasarım aksesuarları, bakır rengi ayakları ve aksesuarlarıyla doğanın tüm renklerini barındırır. Bağımsız aynaya sahip olması farklı şekilde dizayn edebilmenize ya da ayna yerine büyük yağlı boya tablolarla eşleştirerek misafirlerinizi tüm ihtişamıyla karşılayacak antre dizaynı yakalayabilirsiniz.

Aynalar, artık yalnızca boy aynası ya da makyaj aynası olarak değil mobilyaların kaplamasında da kullanılıyor. Aynaların hem gizemli hem açık sözlülüğü mobilyalara farklı bir hava katar. Aynı zamanda dar mekanlarda doğru kullanımlarıyla daha geniş ve ferah bir görünüm sağlar. Dolayısıyla antre ya da koridor gibi alanlarda ayna kullanımı bu alanları daha geniş gösterirken evden çıkmadan son kez görünümüzünü kontrol edebilmenize olanak verir. Aynayı, krem ve antrasit renkleriyle birleştiren Uberto Şifonyer, kullandığınız alanlarda derinlik hissi yaratırken gösterişli bir hava katar. Ayna modülünün ayrı olmasıyla farklı kullanım şekillerde imkanı sunar. Bunun gibi birçok şifonyer modelini, yatak odaları dışındaki alanlarda da kullanarak evinizin dekorasyonunu hareketlendirmeyi düşünebilirsiniz. Şifonyer fiyatları ve modelleri arasında karşılaştırma yaparak sizin için en uygun olanı bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar