Yatak Odasına Tarz Katacak Komodin Önerileri

Yatakların her iki yanına yerleştirilen komodinler, odaların görünmez kahramanlarıdır. Yatak odası takımlarının içinde yer alan bu küçük mobilyalar, kişisel eşyalar için kullanışlı alanlar sunar. Komodinin üst kısmı ise, her gece başucuna bir bardak su koymak isteyenlerin yardımına koşar. Bunun yanı sıra, okuduğunuz kitapları da uykunuz geldiğinde bu mobilyaların üzerine rahatlıkla koyabilirsiniz.

İşlevselliği kadar tasarımları da bir oda dekorasyonu için oldukça önemlidir. Komodin modelleri, çeşitli renk ve tasarımsal çeşitliliğe sahiptir. Kullanılan malzemelerden çekmece sayısına, boyutlarından çekmece kollarına kadar dilediğiniz her detayı komodin çeşitlerinde bulabilirsiniz. Bu durum seçeneklerin çoğalmasına yol açabilir. Buna bağlı olarak komodin fiyatlarında değişim meydana gelse de, genel olarak büyük bir bütçe ayırmanıza gerek yoktur. Bir yatak odasından ziyade, komodine ihtiyacınız bulunuyorsa klasik komodin modelleri arasından oda dekorasyonunuza en uygun modelde tercihte bulunarak, kendi tarzınızı ortaya koyabilirsiniz.

Komodin Modellerinde Klasik Tasarımlar

Klasik tasarımların her mobilyada gördüğü yoğun ilgi, komodinler için de geçerlidir. Hem yüzeyi hem de çekmeceleri ile fonksiyonel bir kullanım alanı sunan bu mobilyaların çekmece sayısı, ihtiyaca göre değişkenlik gösterebilir. Yatak odası takımlarına dahil olan parçalarda genellikle bir veya iki çekmece kullanılır. Bazı yatak odası mobilyalarında ise, üç çekmeceli komodin modellerini görmek de oldukça mümkün. Klasik tasarımlarda ise komodinler, ayakları yerden yüksek ve yere yakın olarak ikiye ayrılır. Görmeye oldukça alışkın olduğumuz bu komodin modellerinin modası hiç geçmiyor. Sıklıkla tercih edilen ürünlerin, klasik tarzdaki komodin modelleri arasında olmasının önemli bir nedeni daha var. O da, yatak odalarında kişisel eşyaları için yeterince yeri olmayanların ihtiyacına büyük ölçüde cevap veriyor olmasıdır. Bir yatak odası takımı dışında sadece komodine ihtiyacınız bulunuyorsa, ayırmanız gereken bütçenin çok da yüksek olmadığını söyleyebiliriz. Odanız için en doğru komodini satın alma aşamasında belli dönemlerde gerçekleştirilen indirimler ile cebinizi için daha da uygun bir hale getirebilirsiniz.

Klasiğin Dışına Çıkmak İsteyenler için Alternatif Komodin Modelleri

Yatak odanızın dekorasyonu için daha marjinal fikirleri hayata geçirmek istiyorsanız, bu konuda pek çok alternatifin bulunduğunu söyleyebiliriz. Yatağınızın boyutuna göre tercih edebileceğiniz bir tabure yardımıyla odanıza dekoratif detaylar ekleyebilirsiniz. Hatta taburenin rengini odada hiç yer almayan bir renkte tercih ederek, odanızın parlayan yıldızı haline bile getirebilirsiniz. Çekmeceli bir komodine ihtiyacınız bulunmuyorsa, sehpa tarzına sahip modeller sizin için daha iyi bir alternatif olabilir. Sehpaların ortalarını raflı tercih ederseniz, hem üst yüzeyine hem de ara rafa kitap, dergi veya birkaç akaseusarınızı yerleştirebileceğiniz bir alana sahip olabilirsiniz. Bir diğer alternatif ise, komodininizi tekrar bir boyama işleminden geçirmektir. Kendinize yeni bir hobi edinmek istiyorsanız veya bir şeyleri boyamayı seviyorsanız, mevcut ürününüzü farklı bir renge boyayarak ortaya marjinal komodin modelleri çıkarabilirsiniz. Böylece komodin fiyatlarını dahi araştırmaya gerek kalmadan, düşük maliyet ile güzel bir komodin kullanmanın keyfine varabilirsiniz. Bahsetmiş olduğumuz komodin çeşitleri, odanızı dekore ederken eğleneceğiniz en iyi alternatiflerden yalnızca birkaçı. 

Komodin Seçerken Dikkat Edilecek Birkaç Nokta!

  • Üzerine bir şeyler koyarken yüzeyi çizilmeyen ürünler almaya özen gösterin. 
  • Depolama alanları, ihtiyacınızı mutlaka karşılamalı. Tercih edeceğiniz modellerin çekmece sayısını önceden belirleyin ki kişisel eşyalarınızı rahat sığdırabileceğiniz alanlara sahip olun.
  • Yatak yüksekliğine göre bir komodin tercihi yapmak, ürünün yüzeyine rahatça ulaşmanızı kolaylaştırır.
  • Klasik komodinler ve diğer tüm modellerin çekmece kapaklarında yavaşlatıcı menteşelerin kullanılması, ani çarpmaların önüne geçer ve mobilyanızın kullanım ömrünü uzatır. 
  • Komodin çeşitleri arasından kaliteli malzemelerin kullanıldığı ürünlere öncelik tanımalısınız..
  • İyi bir araştırma ile komodin fiyatlarını mutlaka aralarında karşılaştırın. Eğer maliyetsiz bir üründen yanaysanız, yukarıda bahsettiğimiz alternatifleri değerlendirin.
  • Bütçe sizin için ikinci planda ise, iyi bir markayı tercih ederek en sağlam komodin modellerine sahip olun. 
  • Engince Mobilya’nın sizlere sunduğu sayısız komodin alternatiflerinden yararlanarak evinizde kaliteli mobilyalara yer açın.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar