Amerikan Mutfak Dekorasyonu Önerileri

Geleneksel kapalı mutfakların yerini alan amerikan mutfaklar, pratik kullanım alanlarıyla günümüzde sıklıkla tercih ediliyor. Genellikle daha küçük evlerde rastladığımız açık mutfaklar, salona veya oturma odasına dahil ediliyor. Dikkat edilmesi gereken nokta ise, açık mutfakla birleştirilen yaşam alanlarını konfordan uzaklaştırmamaktır. 

Evdeki bir odanın dekorasyonunu değiştirmek, neredeyse tüm evin dekorasyonun etkiliyor. Özellikle bu bölüm, amerikan mutfağı gibi önemli bir alan ise mutfağa açılan salonda veya oturma bölümünde dekorasyonunda farklılık yapılmasına neden olabiliyor. Açık mutfaklı bir eve sahipseniz ve baştan sona değiştirmeyi planlıyorsanız, bu yazımızda amerikan mutfak dekorasyon fikirlerini inceleyebilirsiniz.

Tarzınız Mutfağınıza Yansısın: Modern Esintileriyle Amerikan Mutfakları

Amerikan mutfakları, her evin şemasına göre değişiklik gösterebilir. Açık mutfak dekorasyonu konusunda ısrarcı iseniz, evinizin durumuna göre tasarlayabileceğiniz pek çok amerikan mutfak tipi vardır. Eğer küçük bir salona bakan açık bir mutfağa sahipseniz, mutfak tezgâhı salona bakacak şekilde tasarlanabilir. Bunun yanında L tezgâh kullanılarak da alanda hakimiyet oluşturulabilir. Böylece, yemek hazırlarken TV izleyebilir veya misafirlerinizle daha rahat sohbet edebilirsiniz. Zamanınızı hem yemeklerinize hem de misafirlerinize kolayca ayırabilirsiniz.

Amerikan mutfak dekorasyon fikirleri arasında en çok tercih edilen bir diğer seçenek de, ocak ve fırının bulunduğu tezgâhın yanı sıra, salonun genişliğine göre yerleştirilen orta tezgahlardır. Bu tarz mutfaklarda kullanım alanının geniş tutulması göz önünde bulundurmakta fayda vardır. Dikkat etmeniz gereken önemli alanlar ise ; yemeklerinizi ocakta pişirirken kullanacağınız bir alan; diğer tarafta malzemelerinizi kolayca yıkayıp kesebileceğiniz bir alan ve şık bir musluk bataryası olarak sıralanabilir. Üstelik bu tür tasarımlarda orta tezgâh, mutfak masası olarak kullanılabilir ve böylece ekstra bir yemek masasına ihtiyaç kalmaz. Bu mutfak modeli, genellikle geniş bir eve ve salona sahip olanlar tarafından oldukça sık tercih edilmekte.

Küçük Dokunuşlarla Mutfak Dekorasyonunuzu Tamamlayın! 

Açık mutfağınıza son dokunuşları yapmanızın vakti geldiyse, minimal mobilya parçaları ve objelerle hayalinizdeki yaşam alanını tamamlayabilirsiniz. Eğer amerikan mutfağınızın tek tezgâhı varsa, ortamın genişliğine göre bir yemek masası kullanabilirsiniz. Mutfak masasını, salon dekorasyonunuza uygun şekilde tercih edebilirsiniz. Klasik bir salona sahipseniz, masanızda da aynı çizgiler olabilir; daha bohem bir salonunuz varsa, mutfağınızda canlı ve birbirine zıt renkleri gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Örneğin; böyle bir mutfağı renkli bir buzdolabı ile tamamlayabilirsiniz. Eğer mutfak alanınız oldukça geniş ise ve ikinci bir tezgâh almayı planlıyorsanız, tezgahınıza uzun ve modern tabureler ekleyebilirsiniz. Böylece yemek masasına gerek kalmaz. Eğer sadelikten yana iseniz, mutfağınızda tek bir yıldıza yer verebilirsiniz. Bu yıldız; şık bir musluk bataryası veya tezgâha dahil olan tabureler olabilir. Kısacası, sade mutfağınızı farklı ve göz alıcı bir detay ile kolayca göz önüne çıkartabilirsiniz. 

Amerikan Mutfaklara Uygun Koltuk Takımları

Amerikan mutfak için dekorasyon fikirleri arasında dikkat etmeniz gereken bir diğer unsur da, salonda kullanacağınız mobilya takımıdır. Amerikan mutfaklı evlerin salonla birlikte kullanılıyor olması, mobilyaları da doğrudan etkilemekte. Bu tarz evlerde en çok kullanılan koltuk modelleri, hiç şüphesiz köşe koltuklardır. Eğer konforunuza ve özgürlüğünüze düşkünseniz, size en çok hitap edecek mobilya köşe koltuklar olacaktır. L koltukların büyük minderleri ve rahatça uzanacağınız oturma alanları ile konforunuzdan ödün vermek  zorunda kalmazsınız. Üstelik köşe koltuk takımları, şık tasarımlarıyla da evinizin ve mutfağınızın tamamlayıcı unsurlarından biri haline gelecektir.

Daha klasik bir tarzınız varsa, amerikan mutfağının dahil olduğu salonunuza klasik koltuk takımları da yakışabilir. Salonun genişliğine göre 2’li, 3’lü veya berjerden oluşan koltuk takımlarını tercih edebilirsiniz. Orta sehpanızı, koltuk takımının ve parkelerin tarzına göre seçerek salonunuzu amerikan mutfağınıza göre dekore edebilirsiniz. 

Amerikan Mutfak Dekorasyonu için…

Salona açılan mutfaklarınız için masadan sandalyeye, koltuk takımlarından orta sehpaya kadar geniş bir yelpazeye sahip olan Engince Mobilya, modern mobilya takımları ile pek çok seçenek sunuyor. Amerikan mutfak dekorasyonu için fikirler alacağınız yemek masalarına, sandalyelere; mutfağa açılan salon için koltuk takımlarına, orta sehpalara ve daha pek çok seçeneğe göz atabilirsiniz. Engince Mobilya, ürünlerinde kanserojen madde içermeyen birinci sınıf kaliteli malzemeler kullanmaktadır. Ayrıca her bir ürün, konforunuz düşünülerek tasarlanmaktadır. Mobilyalar, uzun süre dayanıklılığını koruyacak şekilde üretilir ve sizlere sunulur.

Amerikan mutfak dekorasyonunuz için Engince Mobilya’nın şık ve bir o kadar kaliteli malzemelerden üretilen ürünlerini inceleyebilir, evinize yeni bir soluk getirebilirsiniz. 

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar