Modern Evler için Yemek Masası Önerileri

Yemek masası; evlerin olmazsa olmaz mobilyalarından biri. Hal böyle olunca yemek masasını ve sandalyelerini seçerken doğru tercihler yapmak büyük önem taşıyor. Günümüzde, yemek masası modelleri konusunda büyük bir çeşitlilik olduğunu söylemek mümkün. Bu çeşit bolluğu arasında yanılgıya düşmek ve yanlış tercihlerde bulunmak işten bile değil. Bu nedenle, ihtiyaçlarınıza en iyi cevap veren en uzun ömürlü ve en estetik tercihi yapabilmek için dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar var. Masayı kullanacak olan kişi sayısı, masanın yerleştirileceği odanın genel dekorasyon stili, masa ve sandalyelerin ebatları gibi unsurlar, doğru tercihi yapmanız için size yol gösterebilir.

Masayı Yerleştireceğiniz Odanın Ölçülerini Alın

Yemek masası seçerken ilk yapmanız gereken masayı nereye yerleştireceğinize karar vermek olmalı. Yemek masası doğrudan mutfağa mı gidecek yoksa salonun bir parçası haline mi gelecek? Ya da kış bahçesinde mi kullanılacak? Masayı yerleştirmeyi düşündüğünüz alanın ölçüleri, tercihinizi doğrudan etkilemeli. Dar bir alana hantal bir masa yerleştirmek, yemek yerken bunalmanıza sebep olabileceği gibi odanızın genel dekorasyonuna da negatif etkide bulunacaktır. Küçük bir yemek masası tercih etmek, yaşam alanınızı daraltmaktan daha mantıklı bir tercih olabilir. Yemek masası takımları, kaba bir hesapla; 4 kişinin yaşadığı bir evde 9, 8 kişinin yaşadığı bir evde ise 14 metrekarelik alanı kaplamalıdır.

Yemek Masası Fiyatları Malzeme Seçimine Göre Şekilleniyor

Alacağınız yemek masası hem cebinize hem de gözünüze hitap etmeli. Yemek masasını yerleştireceğiniz alanın ölçülerini belirledikten sonra, masayı kullanım amacınız netlik kazanmalı. Mobilyayı günlük olarak mı kullanacaksınız yoksa özel bir yemek odasında misafirlerinizi ağırlamak için mi? Eğer yemek masasını misafirlerinizi ağırlamak için yani daha seyrek aralıklarla kullanacaksanız katlanır masa modellerini tercih edebilirsiniz. Katlanır masa modelleri, kullanılmadıkları zamanlarda daha az yer kaplayarak daha kibar bir görüntü sağlar. Yemek masası dendiğinde akla ilk olarak ahşap yüzeyli modeller geliyor olsa da modern evlerde cam yüzeyli ve mermer yüzeyli yemek masalarına rastlamak da mümkün. Yemek masasının fiyatını belirleyen en önemli etkenlerden biri de masa yüzeyinde kullanılan malzemenin cinsi oluyor. Bunun yanında; masanın ebatları, üzerindeki desenler ve masanın tasarım özellikleri de ürünün etiketine yansıyan diğer faktörler olarak görülüyor.

Yemek Masası Sandalyesi Yerine Şık Bench Modelleri Modern Bir Hava Yaratır

Yemek odası dekorasyonu yaparken göz alıcı bench modellerini değerlendirebilirsiniz. Yemek odasında modern ve farklı bir görünüm yakalamak isterseniz, masanızın uzun kenarlarından birine konforlu bir bench yerleştirebilirsiniz. Modern dekorasyonu ve klasik dekorasyonu bir araya getirmek için oymalı desenlere sahip olan ahşap bir yemek masasını yine ahşap renkli şık ayaklara sahip bir bench ile kombinleyebilirsiniz. Yemek odası için bench tercih ederken, yemek masasına ulaşabilmek için ürünün yerden yeteri kadar yüksek olmasına ve ergonomik özelliklere sahip olup olmadığına dikkat etmelisiniz.

Kare Odalara Kare, Dikdörtgen Odalara Dikdörtgen Masalar

Yemek odası takımınızı seçmeden önce yemek odanızın geometrik şekline dikkat etmelisiniz. Kare masalar özellikle günlük kullanım için konfor sağlarken, dikdörtgen masalar neşeli ve kalabalık sofraların destekçisi oluyor. Ancak dikdörtgen masa seçerken masanın ayak yapısını iyi analiz etmelisiniz. Dikdörtgen yemek masası seçerken, masanın ayakları dört köşeden inmeli veya oturduğunuz zaman bacaklarınıza temas ederek rahatınızı bozmayacak şekilde tasarlanmış olmalı. Evde küçük çocuklar varsa köşeleri sivri modeller yerine köşeleri oval ve kavisli olan modelleri tercih edebilirsiniz. Oval hatlara sahip olan masalar, daha kibar bir görüntü oluşturacakları için bu modelleri dar alanlarda da kullanabilirsiniz. Eğer siz de yeni bir yemek masasına ihtiyaç duyuyorsanız, Engince Mobilya’nın her biri birer tasarım harikası olan yemek masası modellerine göz atabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar