Yemek Odası için İlham Veren Fikirler

Yemek odaları aile ile ya da arkadaşlarla yemeklerin paylaşıldığı yerlerden biridir. Nice anıların paylaşıldığı ve sohbetlerin edildiği buluşma noktasını trendlere ve kişisel zevklerinize göre dekore ederek fark yaratmaya var mısınız? Hayallerinizdeki yemek odası dekorasyonuna yardımcı olacak bazı ipuçları ve fikirleri uygulayarak yaşam alanınızı bazen yaptığınız özel kutlamaların, bazen keyifli akşam yemeklerinin bazen de huzur dolu bir pazar kahvaltısının şahidi yapabilirsiniz. İşte yemek odası dekorasyonunuza şıklık ve çekicilik katacak bazı fikirler:

Yemek Odası Takımı Modelleri ile Gelenekselliğin Dışına Çıkın

Yemek odası için hangi tarzı kullanırsanız kullanın, 2021 ile birlikte buluşmaları odak noktasında esas olan konu rahatlık veren, konfor ve çok yönlülük sunan mobilyalar oluyor. Dolayısıyla dekorasyonunuzda hangi rengi ya da tarzı seçerseniz seçin, önceliği üç temel noktaya verebilirsiniz. Ayrıca odanıza biraz da kişisellik katarak rahat bir yemek odası tasarımı oluşturabilirsiniz. Bunun için birkaç obje kullanabilir, duvarlarınıza sevdiğiniz fotoğrafları asabilir ya da yere bir kilim serebilirsiniz.

2021’de modern tarzdaki işlevsel mobilyalar ön plana çıkarken, yemek odası dekorasyonu bir yemek alanından daha fazlasına hitap ediyor. Zaman zaman çalışma alanı ya da eğlence alanı olabiliyor. Çok amaçlı kullanım alanı olan mekanlarda ise rahatlık önemli. Peki bunu nasıl başarabilirsiniz? Benzersiz dekor parçalarını bir araya getirerek! Daha rahat ve sıcak bir yemek odası atmosferi için yemek odası takımı yerine beğendiğiniz parçaları bir araya getirebilirsiniz. Masanızın etrafına renkli sandalyeler koyabilir ve 2021’in büyük trendleri arasında yer alan bankı da ekleyebilirsiniz. Ayrıca yılın trendlerinden birisi de yuvarlak masalar oluyor. Dilerseniz yuvarlak ya da oval masaları yaşam alanınıza dahil ederek daha samimi bir dekorasyon da oluşturabilirsiniz. Bu şekilde konforu, rahatlığı ve fonksiyonelliği yaşam alanınıza dahil edebilirsiniz.

Dekorasyonda Sanat Eserlerine Yer Açın

Yemek odası mobilyalarından sonra dekorasyonda ince ayrıntılara yönelebilirsiniz. Duvarlarınıza posterler, kitap ya da karikatür illüstrasyonları gibi eserleri asabilirsiniz. Bu noktada ilginizi çeken ya da sizi yansıtan sanat eserini seçme konusunda tamamen özgürsünüz. Fakat duvarlarınıza asacağınız çerçevelerin kontrast renklerde olmasına dikkat edebilirsiniz. 2021 yemek odası dekorasyonunda temel olan unsur sanat eserlerini asacağınız çerçevelerin arka planla karışmaması! Boyut konusunda ise büyük ya da küçük fark etmeksizin duvarınızda dilediğiniz boyutlarda çerçeveler kullanabilir ve orantısal şekilde asabilirsiniz.

Ahşap Kullanımından Kaçınmayın

Ahşap kullanımı her geçen gün artarken 2021 yılında da trend olmaya devam ediyor. Bu yıl ahşap panel kullanımı da trend haline geliyor ve yemek odası tasarımına stilistik bir çözüm getiriyor. Modern bir oda dekorasyonu için ahşap panel kullanabileceğiniz gibi evinize rustik bir hava katmak içinde ahşap panel kullanabilirsiniz. 2021 dekorasyonunda önemli olan doğadan ilham almak oluyor. Dolayısıyla aksesuar olarak deniz dokuma yosunu, rattan ya da hasır malzemelerinden yapılmış eşyaları da kullanabilirsiniz.

Yemek Odasını Aydınlatmanın Zarif ve Kolay Yolu: Aynalar

Dekorasyona derinlik katan aynalar aynı zamanda mekanı aydınlatıyor ve daha ferah bir görünüme kavuşturarak büyük işlevsel görevler görüyor. Yemek odası ise ayna kullanımı için mükemmel yerler olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla oda tasarımınıza ahşap çerçeveli aynalar asabileceğiniz gibi modern ya da vintage aynaları da asabilirsiniz. Aynanın boyutunu yemek odanızın büyüklüğüne göre yapabilirsiniz. Yerleştirme işini ise doğal ışığı yansıtacak şekilde yapmalısınız. Bunun için aynanızı pencereye ya da avize paralel olacak şekilde yerleştirebilirsiniz. Ayrıca yatay ve büyük bir ayna kullanırsanız, odanız daha geniş görünebilir.

Siz de aile hayatının merkezi olan yemek odası dekorasyonunuza yeni çözümler arıyorsanız, Engince’de yemek odası takımı çeşitlerine göz atabilir, bütçenize uygun yemek odası takımı fiyatları ile karşılaşabilir ve set olarak ya da tek tek aradığınız parçaları bir araya getirebilirsiniz.

 

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar