Yemek Odasına Uygun Konsol Önerileri

Mobilya dünyasının en önemli parçaları arasındaki konsollar, yemek odalarının en kullanışlı ürünleri arasında başı çekmeye devam ediyor. Farklı tasarımları ve işlevsel özellikleri ile her kullanıcıya hitap eden konsol modelleri, genellikle bir yemek odası takımının içinde yer alan ürünlerdir ancak beğendiğiniz modellere tek parça halinde de sahip olabilirsiniz. Yemek odası konsolu, yemek takımlarınız ve masa örtüleriniz başta olmak üzere, size yemek odasında kullandığınız her şeyi depolayabileceğiniz bir alan sağlar. İç genişliği ve bölme sayısı önemlidir ancak üzerine istediğiniz aksesuarları yerleştireceğiniz alanlara da oldukça kurtarıcı olabilir. Her ne kadar işlevselliği ön planda olsa da, tasarımsal özellikleri de bir o kadar önemlidir. Yemek odası için konsola ihtiyacınız bulunuyorsa ve eviniz için en uygun modele henüz karar veremediyseniz, konsol fiyatlarını araştırmaya başlamadan önce sizler için hazırladığımız önerilere göz atabilirsiniz. 

Yemek Odasına Uygun Fonksiyonel Tasarımlar

Yemek odanızdaki en büyük eksiklik konsol ise, alacağınız ürün mutlaka ihtiyaçlarınıza cevap vermelidir. Yemek takımlarınız, masa örtüleriniz ve çatal-kaşık-bıçak setiniz gibi birçok eşyanızı kolayca muhafaza edebileceğiniz bölmelere sahip konsol modellerine öncelik vermekte fayda bulunur. Misafir ağırlamayı seviyorsanız, yemek odası konsolunun işlevselliği, yemek masasının kurulumu sırasında işinizi kolaylaştıracaktır. Bu sayede yorulmanıza gerek kalmayacaktır. Konsolunuzu hangi noktada kullanacağınız oldukça önemlidir. Yemek odalarında yer alan masa ve sandalyelerin konumuna uyacak şekilde yerleştirmeniz, dekorasyonunuzu bozmadan ürünü kullanmanızı sağlar. Bu kısımda dikkat edilecek ilk nokta ise, yerleştireceğiniz alanın ölçüsünü doğru şekilde almaktır. Ölçü bilginiz, yer alacağı alana büyük veya küçük gelen bir ürün satın almanızın önüne geçecektir. Aynı zamanda yemek odası büyüklüğü, masa genişliği ve sandalye sayısını da göz önünde bulundurarak konsol boyutuna karar vermelisiniz. Aksi halde, yemek odasında çok fazla mobilyaya yer vererek gereksiz ve karmaşık bir görünüme sebep olabilirsiniz. 

Bir yemek odanız bulunmuyorsa ve yemek masası takımınız salonda yer alıyorsa, mevcut salon genişliğini bozmayan konsol modelleri ile dekorasyonunuzu koruyabilirsiniz. Örneğin; yemek odası konsolu almak yerine, konsol özelliği taşıyan bölmelere sahip tv ünitelerine öncelik verebilirsiniz. Böylece hem televizyon için hem de yemek takımı için harika bir alan yaratmış olursunuz. Yemek odası için konsol modellerinin fonksiyonel özelliklerindeki artış, konsol fiyatlarını belirleyen en önemli faktördür. Fiyatlardan kısaca bahsetmek gerekirse; her mobilyada olduğu gibi bu ürünlerde de kullanılan malzeme, tasarım, fonksiyonellik ve ince işçilik fiyatları doğrudan etkiler. Bu kurtarıcı ürünler, fiyat açısından geniş bir yelpazeye sahip olduğundan dolayı her türden bütçeye hitap ederler.

Bütçenizin çok üstüne çıkmadan, istediğiniz fonksiyonel özelliklere sahip ürünleri iyi bir araştırma yaparak bulabilirsiniz. Fonksiyonellik kadar kalite ve tasarımsal özellikler de tercih konusunda yön sağlayan faktörlerden biri. Son zamanlarda ahşap malzemeden üretilen konsollar oldukça popüler hale geldi. Evinizde doğal parçalara yer vermek istiyorsanız, ahşaptan yapılan ürünlere öncelik verebilirsiniz. Renk olarak salon dekorasyonunuzu baz alıp, en uygun renk tercihini yapabilirsiniz. Konsol modellerine karar verirken, yemek odanızdaki diğer mobilyalar ile uyumlu olmasına özen gösterebilir veya daha farklı renk kullanarak güzel bir kontrast oluşturabilirsiniz. 

Yemek odalarının en önemli parçaları arasındaki yemek odası konsolu, yeri çok değiştirilmediği için hemen eskiyen ve yıpranan mobilyalar değildirler. Sağlam malzemeden yapıldığına emin olduğunuz ürünleri satın alarak, uzun yıllar kullanmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Yemek odası için konsol tercihinizi, Engince Mobilya’nın birbirinden şık tasarımlara sahip ve kalite standartlarına uygun şekilde üretilen mobilyalarından yana kullanabilirsiniz. Acele edin ve zamansız tasarımlara sahip olmanın keyfini çıkarın.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar