6 Adımda Makyaj Masası Nasıl Düzenlenir?

Makyaj yapmak, kadınların günlük hayatta önem verdiği bir uygulamadır. Son yıllarda ise kadınların keyifle yaptığı bir aktivite haline geldi. Günlük makyaj yapımları, özel gün makyajları, yüz hatlarına göre en doğru makyaj teknikleri gibi pek çok konuda bilgilendirici videolar çekiliyor ve meraklısı için sosyal medya platformlarında paylaşılıyor. Her gün yeni bir makyaj malzemesinin hayatımıza girmesi ile birlikte makyaj masalarındaki malzemelerin sayısında da artış meydana geliyor. Yüzün her bölgesi için kullanılan birbirinden farklı fırçalar, kontür paletleri, kapatıcılar, far çeşitleri, rujlar, fondötenler başta olmak üzere makyaj masası üzerinde yer alan her malzeme, bazen karışık bir görüntüye sebep olabiliyor. Durum böyle olunca makyaj konuları ile yakından ilgilenen kadınlar için iyi bir makyaj masası düzeni gerekli oluyor. Makyaj masası, diğer adıyla tuvalet aynası düzenine sahip olmak için sadece birkaç adımı izlemeniz yeterlidir. Göze hitap eden ve gören herkesin beğenisini kazanacak makyaj masası düzenleme fikirlerini sizler için araştırdık. Makyaj yaptığınız süre boyunca epey vakit geçirdiğiniz özel alanı daha fonksiyonel ve daha tertipli şekilde kullanmanın keyfini çıkarmak için hazırlıklara başlayın.

1) Makyaj Masası ve Oturma Alanı

Makyaj masası düzenlemek, başlı başına bir sanattır. Kimileri bu kişisel alanı için evin ayrı bir bölümünü kullanırken, pek çok kişi yatak odasının en ışık alan noktasını makyaj alanı olarak kullanmaya devam ediyor. Hepsinin ortak noktası ise güzellik salonlarından çıkmış kadar güzel ve ışıltılı bir makyaj masası düzenine sahip olmak. Beklentilerinizi iyi şekilde belirleyerek, ihtiyaçlarınız doğrultusunda bir makyaj masası tercihinde bulunmak, bu noktada atacağınız ilk adım olmalıdır. Masanın çekmece ve bölme sayısı, üst yüzeyinin genişliği ve raf sayısı, kullanım sırasında her malzemeyi kategorize edebileceğiniz alanları sizlere sunacaktır. Makyaj yapmak kimileri için birkaç dakika sürerken, makyaj tutkunları için bu süreç saatler alabilir. Profesyonel olarak makyaj yapmak ile ilgileniyorsanız makyaj masasının yüksekliğine ve genişliğine uygun bir puf ya da sandalye tercihinde bulunmanız gerekmektedir. Bu iki mobilya seçimi, kendinizi rahat hissedeceğiniz konforlu bir alan alan anlamına geliyor.

2)Makyaj Aynası ve Işıklandırma

Gün içinde sık sık kullandığımız aynalar, makyaj masalarının yıldızıdır. Yapılan makyajın her aşamasını kontrol etmek ve iyi bir sonuca zemin hazırlamak için en doğru makyaj aynasına sahip olmalısınız. Yatak odası makyaj masası düzeni için harekete geçtiyseniz odanın ışık alan en iyi noktasını makyaj alanı için kullanabilirsiniz. Ayrıca aynada yer vereceğiniz LED ışıklandırma ile iyi bir aydınlatmadan yararlanmak, en iyi alternatiflerden biridir. Aynanın çevresine saracağınız LED ışıklandırmayı küçük ampuller şeklinde tercih ederek hem göz alıcı hem de nostaljik bir makyaj masasına sahip olabilirsiniz.

3)Çekmeceleri Kategorize Etmek

Makyaj malzemelerindeki artıştan kaynaklanan düzensiz bir masa, kötü bir görüntüye sebep olur. Eğer işlevsel bir masanız bulunuyorsa masanın çekmece ve raflarını kategorilere ayırıp, malzemelerinizi düzenli hale getirebilirsiniz. Tüm fırçalarınızın temizliğini ve bakımını yaptıktan sonra çekmecelerden birini fırçalar için ayırabilir, rujlarınızı renk tonuna göre ayırarak farklı bir çekmeceye yerleştirebilirsiniz. Makyak masası düzenini devam ettirmek için fondöten ve kapatıcıları ayrı bir çekmecede, far ve kontür paletlerinizi de yine farklı bir alanda muhafaza edebilirsiniz. Eğer makyaj malzemelerinizin sayısı az ise malzemeleri ikişerli kategorilere ayırabilirsiniz. Tuvalet aynası düzenini uzun süre korumak için organizerlerden yararlanmak, en iyi fikirler arasındadır. Bazı makyaj ürünleri kırılabiliyor ya da dökülebiliyor. Organizerler sayesinde ürünleri daha güvenli şekilde koruyabilir ve olası kazaları minimuma düşürebilirsiniz.

4)Takılarda Düzen

Takıp takıştırmayı sevenlerin makyaj masasından eksik etmediği takı ürünleri, düzensiz bir kullanımda düğümlenme ihtimalı olan hassas ürünlerdir. Küpe, kolye, bileklik gibi çeşitli takılarınız için takı kutuları ya da organizerler edinerek, bu kategoride yer alan ürünleri rahat bir şekilde koruyabilirsiniz. Takılar için çekmecelerinizden birini ayırabilir ya da yeterli alan var ise masa üst yüzeyine yerleştirebilirsiniz.

5)Parfüm ve Bakım Ürünleri İçin Özel Alanlar

Parfümler, günlük kullanılan ürünler arasındadır ve genellikle makyaj için kullanılan masada konumlandırılır. Parfüm sayınızda bir artış varsa hepsini boy sırasına göre çekmece ya da masa bölmelerinde muhafaza edin. Parfümler, güneş ışığından korunması gereken ürünlerdir. Bu durum bakım ürünleri için de geçerlidir. Eğer çekmecelerinizde yeterli alan kalmadıysa dekoratif sepetler ile hem parfüm hem de bakım ürünlerinizi korumak, iyi bir alternatiftir. Makyaj masası düzeni gerçekleştirdiğinizde, sepette yer alan ürünlerinizi masa üst yüzeyinde sergileyebilirsiniz.

Daha Düzenli Bir Kullanım İçin…

Yatak odası makyaj masası düzenini sürekli korumanız bazen pek mümkün olmayabilir. Özellikle sık sık bu alanı kullananlar için belli aralıklarla alanın temizlenmesi ve tekrar düzenlenmesi gereklidir. Makyaj masasının çekmece, kapaklı bölme ve raflarını belli dönemlerde tekrar düzenlemek ve yeterince temiz tutmak, makyaj yaptığınız sürelerde istediğiniz malzemeye kolayca ulaşmanızı sağlayacaktır. Bu durum oda dağınıklığının da önüne geçecektir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar