Çatı Katı Oda Dekorasyonu

Dubleks evlerin en güzel yanı, bir çatı katına sahip olmaktır. En çok yapılan hatalardan biri de çatı katlarının bir ardiye ya da bir kiler olarak kullanılıp, gerçek potansiyelinin göz ardı edilmesidir. Oysa ki çatı katı oda dekorasyonu için birbirinden farklı fikirler hayata geçirilebilir, göz dolduran bir yaşam alanı düzenlenebilir. Hayalini kurduğunuz bir alan inşa etmek için yapmanız gereken ilk iş, çatı katının hangi amaçla kullanılmasına karar vermek olacaktır. İsteklerinizden yola çıkarak, başarılı bir dekorasyon gerçekleştirmek, göründüğü kazar zor değil.

Çatı Katını Yatak Odası Olarak Değerlendirin!

Dubleks bir eve sahipseniz çatı katını kendinize ayıracağınız bir yatak odasına dönüştürebilirsiniz. Eğer sadece bir odadan oluşan çatı katı alanınız varsa en iyi alternatiflerden biri, bu odayı yatak odası olarak kullanmak olacaktır. Minimalist mobilyaların baskın olduğu, oldukça işlevsel bir çatı katı yatak odasına sıra dışı detaylar ekleyerek, daha görünür kılmanız mümkündür. Örneğin; yuvarlak formda bir yatak, bu alan için ideal bir seçim olacaktır. Komodin ve şifonyer seçimini oda genişliğine göre tercih edebilir, eğer yeterli alanınız varsa her ikisini de odada kullanabilirsiniz. Çatı katı odaları için tercih edilecek pek çok duvar rengi bulunuyor. Mobilyaların ana renklerine uygun olan aynı renklerin açık tonlarını kullanabilirsiniz ancak bu konuda da biraz farklılık yaratmak, oda dekorasyonuna yeni bir enerji dahil edebilir. Duvarları taş desenli duvar kağıtları ile kaplayarak, daha özgür bir seçim yapabilirsiniz. İstekleriniz doğrultusunda en güzel fikirleri bulmak için acele etmeyin. Her şey yavaş yavaş yerine oturacaktır ve finalde içinize sinen bir çatı katı oda dekorasyonu gerçekleştirmeniz kaçınılmaz olacaktır. Çatı katını, yatak odasından ziyade genç odası olarak da kullanabilirsiniz. Çocuğunuz, yetişkinlik dönemine girdiyse onlara harika bir yaşam alanı olarak çatı katını ayırabilirsiniz.

Sıcak ve Samimi Bir Oturma Odası Dekore Edin!

Çatı katında geniş bir terasın yer alması, dubleks evleri bir üst seviyeye çıkaran önemli bir detaydır. Eğer siz de bu ayrıcalıklı durumu lehinize çevirmek istiyorsanız çatı katı tasarımını yeni bir oturma odası olarak düzenleyebilirsiniz. Çatı katı odasının genişliğine uygun köşe koltuk takımı ile dekorasyonun genel hatlarını belirleyerek işe başlayabilirsiniz. Köşe koltuk yerine 1 adet ikili ya da üçlü koltuk da değerlendirilecek en iyi alternatif mobilyalar arasındadır. Küçük bir orta sehpa, duvar köşesine ahşap bir kitaplık, ortamın yeterince sıcak ve samimi görünmesine zemin hazırlayabilir. Geriye ise sadece birkaç minimal aksesuar ile çatı katı oda dekorasyonunu tamamlamak kalıyor. Konfor alanının arttırıldığı, dinlenmek ve kendinize vakit ayırmak için oluşturduğunuz bu alanda misafirlerinizi ağırlayabilir, hatta onlar ile birlikte terasın tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

 

Çalışma Odaları İçin Biçilmiş Bir Kaftan!

Son yıllarda artan freelance çalışma modeli ile birlikte evlerde +1 odaya ihtiyaç duyulmaya başlandı. İşini evinden yürütenler, kendilerine ait bir çalışma odası sayesinde ev konforundan uzaklaşmadan daha verimli bir iş hayatının tadını çıkarıyor. Çatı katını, çalışma modelinize uygun bir şekilde dekore ederek, işlerinizi yürütebileceğiniz konforlu bir alana dönüştürebilirsiniz. Hatta sıcak ve keyifli bir çalışma odası için çatı katı odalarında ahşap malzemeye bol bol yer verin. Yüksekliği ve genişliği ile sizlere hitap eden bir ahşap masa, konforlu bir sandalye, kitaplarla dolu bir kitaplık, zemine yerleştireceğiniz otantik bir kilim, çalışmanız için iyi birer ilham kaynağı olabilir. 

Kısacası, çatı katı yatak odası başta olmak üzere bu alanları çeşitli ihtiyaçlarınız doğrultusunda şekillendirebilmeniz mümkündür. Yapmanız gereken tek şey, ne istediğinize karar vermek ve bu doğrultuda keyifli bir yaşam alanı için iyi bir dekorasyon gerçekleştirmek olacaktır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar