Dekorasyonda Çiçek Kullanımı

Yaşam alanında çiçek yetiştirmek, ortama pozitif bir enerji yayar ve insanı dinlendiren bir huzur verir. Yeşil bitkiler arasında vakit geçirmeyi sevenler ise evlerinde bazen salon çiçeklerine, bazen de saksı bitkilerine yer vermekten büyük bir keyif alır. Açıkçası bu durum bazı kişiler için bir hobi, bazıları için büyük bir tutku haline dönüşür. Uzun vakitler ayırdığınız evinizi birbirinden güzel çiçekler ile daha çekici ve güzel bir ortama dönüştürmeye ne dersiniz? Sahip olduğunuz çiçeklerin türlerine ve boyutlarına göre konumlandırabileceğiniz dekorasyon fikirleri ile karşınızdayız…

Salonun En Işık Alan Noktasını Seçin!

Salonlar; günün büyük bir bölümünü geçirdiğimiz, bazen dinlendiğimiz, bazen de misafirlerimizi ağırladığımız önemli bir yaşam alanıdır. Ayrıca hem dekoratif bitkiler hem de canlı ev çiçekleri için tercih edilebilecek en ideal noktalardır. Salon çiçekleri denildiğinde saksı bitkisi ön plana çıkıyor. Eğer küçük saksı bitkileriniz bulunuyorsa salondaki en büyük pencerenin önünü değerlendirebilirsiniz. Böylece bitkileriniz hem güneşten mahrum kalmaz ve sağlıklı bir şekilde büyür hem de dışardan bakıldığında hoş bir görünüme sahip olur. Rengarenk dekoratif çiçekler hoşunuza gidiyorsa evinizin en uygun köşesinde büyük bir vazonun eşlik ettiği dekoratif çiçeklere yer vermek, yaşam alanınızı güzelleştirecek en iyi alternatifler arasındadır. Böyle bir adım ile dekorasyonunuzda büyük bir fark yaratabilirsiniz. Salonda çiçek kullanımı için tercih edilen bir diğer nokta ise duvarlardır. Eğer duvarlarınızda çok fazla aksesuar ya da tabloya yer vermeyi sevmiyorsanız boş alanları çiçekler ile doldurabilirsiniz. Duvar saksıları, bu konuda yapmak istediğinizi görünümü sizlere sunacaktır. Duvar saksıları sadece salon duvarlarında değil, aynı zamanda balkon ya da teras, bahçe dekorasyonunda da gönül rahatlığı ile kullanılabilir.

Antrenizi Biraz Hareketlendirin!

Antreleri dekore etmek evin diğer bölümlerine göre zor olsa da bu alanı en iyi şekilde değerlenmek şarttır. Sonuç itibariyle antreler evin giriş bölümü, diğer odalara bağlantı sağlayan bir nokta ve en önemlisi ev dekorasyonu hakkında ilk izlemini veren yerdir. Antre bölümünüz yeterli bir alana sahipse çiçeklik modellerinden yararlanarak, küçük bitkilerinizi bu alanda sergileyebilirsiniz. Saksı çiçekleri ile antrenizi daha görünür ve daha şık bir şekilde kullanmanız mümkün hale gelir. Eğer antrenin mevcut bir dekorasyonu varsa ve dresuar kullanıyorsanız, dresuarın üst bölümünde yapay ve renklı bir çiçek kullanmayı düşünebilirsiniz.

Balkon ve Terasta Çiçek Kullanımı

Balkon ve teraslar, evin en havadar ve en keyifli alanlarıdır. Özellikle yaz mevsiminin enerjisinden en iyi şekilde yararlanmamıza olanak sağlayan balkon ve teraslar, pek çok kişinin evde bitki yetiştirdiği ilk alanlar oluyor. Bazen canlı ev çiçekleri, bazen de saksı bitkileri ile huzurlu bir yaşam alanı arıyorsanız balkon ya da terasınızı çiçek ve bitkilerle renklendirebilirsiniz. Örneğin; saksılarınıza fesleğen dikerek hem sivrisinekleri evinizden uzaklaştırın hem de mis kokular eşiğinde kendinize özel bir dinleme alanı yaratmayı deneyin. Teras ve balkonlar, çiçek ve saksı bitkilerinin bakımını da rahatlıkla yapabileceğiniz ideal noktalardır. Bakımınıza ihtiyacı olan bitkiler, kahve ya da çay içerek geçirdiğiniz vakitlere bolca huzur ve sakinlik dahil etmeyi asla unutmayacak.

Her Ev Çiçekler İle Canlanır!

Dilerseniz salon çiçekleri, dilerseniz ev bitkileri ile yaşamınıza doğal bir görünüm kazandırmak istiyorsanız hemen harekete geçin. Bir ev dekorasyonunda olması gereken küçük ama önemli bir dokunuş ancak bitki ve çiçekler ile gerçekleşir. Yeşil, mavi, turuncu, sarı ve ruhunuzu canlandırdığına inandığınız her renk çiçeği evinizde yetiştirmenin keyfini çıkarın.

 

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar