Balkon Dekorasyonu: Sandalye Seçimi

Balkonlar, evin dışarıya açılan alanlarındandır. Eve yorgun argın geldiğinizde dinlenebilir. Ailenizle keyifli kahvaltılar yapabilir, akşam yemekleri yiyebilirsiniz. Bu nedenle evin odaları kadar balkonda önemli bir unsurdur. Yaz mevsiminin gelmesi ve havaların ısınmasıyla birlikte balkonlar evimizin en değerli bölümlerinden olmaya başlar. Genelde dekorasyon fikirleri denilince akla oturma odası, mutfak gibi bölümler gelse de balkon dekorasyonları da hayli önem taşımaktadır. Balkonlarınızı zevkinize göre döşeyip aksesuarlarla renklendirdiğinizde balkonda geçirdiğiniz zaman daha keyifli olmaya başlayacaktır. Yapacağınız balkon dekorasyonunun en önemli parçalarından biri de sandalyedir. Balkon sandalyeleri dekorasyonunuzu tamamlayarak balkonunuzu konforlu bir hale getirmektedir.  balkonunuzda kullanacağınız ürünleri alırken dikkat etmeniz gereken unsurlar mevcut. Balkonunuzun büyüklüğüne uygun dekorasyon yapmak, dayanıklı malzemelerden ürün seçmek, uygun fiyatlı ürünler bulmak öne çıkanlardan bazıları…

Küçük Balkon için Sandalye Önerileri

Küçük balkon dekorasyonu yaparken, mevcut alanınız dar olduğu için küçük balkon sandalyesi seçebilirsiniz. Küçük alanlar için tercih edeceğiniz katlanabilir masa ve sandalyeler balkonunuza uyum sağlayacaktır. Portatif masa ve sandalye takımları alarak istenildiği zaman açarak kullanabilir istenildiği zaman ise katlayıp bir kenara bırakabilirsiniz. Aynı formdaki sandalyeler ve zemin kaplamasının aynı renk tonlarında olması balkonunuzda bir bütünlük yaratacaktır.

Balkon sandalyesine ek olarak balkonda için bir köşe seçip o köşeye oturma takımı tasarlayabilirsiniz. Bunun için bank tipinde olan sandalyeleri seçebilirsiniz, üzerine seçtiğiniz renkli minder ve yastıklar farklı dekorasyonlar yapabilirsiniz. Seçtiğiniz balkon sandalye ve mobilyalarının balkondaki yağmur ve kar gibi şeylere dayanıklı olması gerekir. Balkon evimizin dışında kaldığı için her hava koşulunu düşünerek ona uygun bir dekorasyon yapmamız gereklidir.

Bunun yanında seçeceğiniz sandalyelerin sağlam ve dayanıklı olmasına dikkat ederseniz olası küçük çaplı kazalardan kendinizi ve sevdiklerinizi korumuş olursunuz. Balkonun olmazsa olmaz dekorasyon ürünlerinden biri de zemindir. Küçük balkonların zeminleri dar ve uzun olduğu için halı ya da yolluk bu alanlar için büyük olacağından burası için evinizdeki eski kilimleri kullanabilir veya zevkinize göre güzel motifli, rengarenk kilimler satın alabilirsiniz. Zeminini küçük kilimle dekore ettiğiniz balkonunuzda yine küçük saksılarla çiçekler yetiştirebilirsiniz.

Geniş Balkonlar için Sandalye Önerileri

Herkesin sahip olmak istediği büyük ve geniş balkonları dekore etmek gayet önemlidir. Eğer balkonunuz geniş bir metrekareye sahipse, mobilya seçiminde çok daha özgür davranabilirsiniz. Oturma grupları, bahçe takımları, sallanan sandalye seçebileceğiniz balkon mobilyaları arasında yer alıyor. Dış mekan mobilyası seçerken neme ve güneşe dayanıklı olması gerektiğini unutmayın. Hasır görünümlü veya demir yapılı geniş balkon sandalyeleri balkon şıklığınızı tamamlayacaktır. Rattan sandalyeler balkonunuz için modern bir hava yaratır, rattan sandalyeler yağmur ve güneş için dayanıklıdır, seçeceğiniz rattan masa veya sehpalarla bu dekorasyonu tamamlayabilirsiniz.

Balkonunuz için seçtiğiniz ahşap sandalyeler balkonunuza doğal bir hava katar. Bu ahşap dekorasyonunu geniş bir masa, kitap ve çiçeklerinizi koyacağınız ahşap raflarla tamamlayabilirsiniz. Ahşap sandalyeler her türlü hava koşuluna uyumlu ve dayanıklı olacaktır. Demir yapılı sandalyeler renkli kaplamalarıyla balkonunuza renk getirir ve diğer odalar için de gayet kullanışlıdır. Büyük balkonunuzda rahatlık ve şıklığı bir arada sağlayan bir ürün istiyorsanız sallanan sandalyeler tam balkonunuz için düşünülmüş ürünler arasında.

Evinize nostaljik bir hava katmak istiyorsanız, sizin için ideal bir seçim olacaktır. Balkon dekorasyonunuzda büyük saksılarda yetişen limon, mandalina gibi meyve ağaçlarını yetiştirebilirsiniz. Balkonunuza hem ferah bir koku hem de rengarenk bir görüntü katacaktır. Yine kendi seçimlerinize uygun olarak balkonunuzda küçük sehpa ve dekoratif çiçek koymak için raflarla balkon dekorasyonunuzu keyfinizce yapabilirsiniz. Engince Mobilya’nın web sayfasında, tüm bu farklı çözüm önerileri, sandalye fiyatları ve modelleri sizi bekliyor.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar