Vazo Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Ev dekorasyonunda kullanılan aksesuarlar, ortamın atmosferine katkı sağlayan ürünlerdir. Evinizin mobilya modeli, rengi, perde seçimi, hatta koltuk takımlarınızda yer verdiğiniz kırlentler bile aksesuar seçimini etkileyen en önemli faktörlerdir. Geçmişten günümüze en çok tercih edilen ev aksesuarlarının başında ise vazo geliyor. Vazo modelleri, yenilikçi tarzları ile farklı formlara girerek, modern esintileri evinize taşımanıza olanak sağlıyor. Üstelik yaşam alanınızın hangi noktasında kullanmak istediğiniz de tamamen sizlere göre şekilleniyor! Evinizin tarzını net bir şekilde belirleyeceğiniz vazolar; cam, metal ve seramik başta olmak üzere çeşitli malzemelerden üretiliyor. Günümüzde en çok tercih edilen modelleri ise yuvarlak ya da oval hatlara sahip büyük vazolar oluşturuyor. Peki, vazo dekorasyonu nasıl olmalı? Kullanılacak alana göre vazo seçimi nasıl yapılmalı? Dekorasyonda yer verilen vazo içinde ne olmalı? Tüm bu soruların cevabını sizler için araştırdık. Yakın bir zamanda ev yaşantınızı yepyeni vazolar ile taçlandırmak istiyorsanız detaylar için içeriğimize göz atabilirsiniz.

Geniş Salon Köşelerinin Şıklığı: Büyük Vazolar

Büyük ve oval hatları ile ön plana çıkan vazo modelleri, son zamanların en çok tercih edilen aksesuarları arasına girmeyi başardı. Özellikle modern ev dekorasyonlarında sıklıkla yer verilen büyük vazolar, salon dekorasyonlarının göz bebeği… Geniş bir salona sahipseniz boş kalan salon köşelerini daha görünür hale getirmek için vazoların muhteşem etkisinden yararlanabilirsiniz. Açık renklerin hakim olduğu mobilyalar için canlı ya da zıt renkler tercih ederek, dekorasyonunuzda gözle görülür şık bir kontrast dahil edebilirsiniz. Vazo dekorasyonunda tercih edilebilecek diğer noktalar, yemek masası ve orta sehpa üzeridir. Eğer minimal boyutlarda aksesuar kullanımı hoşunuza gidiyorsa küçük vazoların gücünü evinize yansıtın. “Vazo içinde ne olmalıdır?” sorusunun cevabı ise aslında hiç değişmez. Küçük vazolarınızı canlı çiçekler ile süsleyebilir, büyük vazolar için yapay ve uzun çiçekleri tercih edebilirsiniz.

Antrenizi Hareketlendirmenin En İyi Yolu

Artık antre şıklığı diye bir şey var. Geçmişe baktığımızda, dekorasyon açısından pek ilgi görmeyen antreler, günümüzde değişime uğradı ve yeni fikirler ile zenginleşip, şıklığın ön planda olduğu alanlar haline geldi. Evin giriş bölümü ve odaları birbirine bağlayan bir geçiş noktası olan atrelerde vazo dekorasyonu gerçekleştirerek, göz alıcı bir görünüm elde edebilirsiniz. Antrelerde vazo kullanımı için birkaç nokta buluyor. Minimal bir vazo tercihi için en ideal nokta, dresuar üst yüzeyleri oluyor. Daha sade ve herhangi bir aksesuar kullanımının olmadığı bir antrede ise büyük vazolar gönül rahatlığı ile kullanılabilir. Son zamanlarda yoğun ilgi gören üçlü vazolar da antre dekorasyonlarına büyük bir şıklık dahil ediyor. Metal, plastik ve cam gibi çeşitli materyallerden üretilen üçlü vazolar, boy sırasına göre kapı girişinin hemen karşısına yerleştirilerek, modern ev dekorasyonlarına eşlik ediyor.

Bohem Ev Dekorasyonu İçin Yaratıcılığınızı Kullama Vakti!

Mevsim çiçeklerinin hafızalara kazınan kokularını evinize yansıtmak için yaratıcılığınızı harekete geçirebilirsiniz. Özellikle bohem tarzın ağırlıkta olduğu ev dekorasyonuna sahipseniz çeşitli cam şişelerinizi dilediğiniz renklere boyayarak, vazo haline getirebilirsiniz. Üstelik bu vazolar için küçük bir köşe hazırlayıp, göz dolduran yaratıcılıkta bir alan hazırlamanız mümkündür.

Vazo dekorasyonu için dikkat edilmesi gereken en önemli faktör; doğru yerde, doğru vazoyu kullanmaktır. Örneğin; küçük salonlar için büyük vazo tercihi yanlış bir seçim olacaktır. Bu seçim, mobilyaların daha kalabalık bir görünüme bürünmesine sebebiyet verebilir. Her şeyden önce evinizi iyi analiz ederek, vazo kullanacağınız alanları belirmelisiniz. Planlı bir şekilde alışverişe çıkmak, sizleri en doğru karara götürecektir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar