Dubleks ve Ters Dubleks Evler İçin Dekorasyon Fikirleri

Dubleks evlerin genişliği ve ferahlığı, doğru bir dekorasyon ile daha görünür hale getirilebilir. Her ev halkının kendine ait bir yaşam alanına sahip olmasını kolaylaştıran dublex evler; çatı dubleks, ters dubleks ve bahçe dubleks olarak üç gruba ayrılır. Hepsi de güzel ve küçük dokunuşlar ile birbirinden şık görünüme sahip olabilir. Siz de bu şanslı kesim arasında yer alıyor ve geniş bir dubleks dairede yaşıyorsanız dilediğiniz dekorasyon fikrini hayata geçirebilir, evinizi hayallerinizin ötesine taşıyabilirsiniz. “Dubleks ev dekorasyonunda neler ön plana çıkmalı?” sorusundan yola çıkarak dekorasyona dair birkaç fikre göz atarak, evinizin havasını baştan sona değiştirin.

Modern Salon Dekorasyonu

Genel konuşmak gerekirse dublex evler, geniş salonları ile ön plana çıkar. Salonlar, dubleks evin girişinde, yani alt katında yer alır. Ters dubleks dairede ise teknik olarak yine evin girişinde ancak daire planlamasına göre üst katta bulunur. Her iki seçenekte de salon dekorasyonunuzu bir dubleks daireye yakışacak şekilde düzenleyebilirsiniz. Salon için değerlendirilebilecek en iyi alternatif fikirlerden biri minimalist dekorasyondur. Geniş oturuma sahip açık renk bir köşe koltuk ile diğer tüm detayları salonunuzda şekillendirebilirsiniz. Büyük bir salon söz konusu olduğunda, içini ihtiyaç duyulan her mobilya ve eşya ile doldurmak isteriz ancak bu fikir başlı başına salonu kalabalık gösterebiliyor. Böyle bir hataya düşmeden, ayrıca sadece ihtiyaçlarınız doğrultusunda hareket ederek güzel bir salon dizaynına sahip olmanız mümkündür. Zemin rengine uygun küçük bir halı, köşe koltuğunuza eşlik eden bir berjer, hemen yanında bir lambader, sıcak ve samimi bir dekorasyon için yeterli olacaktır. Geriye kalan tüm detayları, diğer ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurarak şekillendirebilirsiniz.

 

Merdiveni Daha Görünür Kılın!

Dubleks evlerden bahsederken, aklımıza gelen ilk detaylardan biri merdivenler oluyor. İki katı birbirine bağlayan merdivenler, dekorasyon söz konusu olduğunda gereken ilgiyi çoğu zaman göremiyor. Dubleks ev dekorasyonunda ekstra bir düzenleme ile merdivenlerinizi daha görünür duruma getirmeniz mümkündür. Eğer sade bir salon dekorasyonunuz varsa ve evinizin bir bölümüne biraz hareketlilik dahil etmek isterseniz merdivenler ile işe başlayabilirsiniz. Evinizde açık tonlar hakimse canlı bir kilim ile merdivenlerinizi renklendirmeyi düşünebilirsiniz. Merdivenlerin olduğu duvara aile fotoğraflarınızın çerçevelerini yerleştirebilir ya da küçük tablolar ile süsleyebilirsiniz. Merdiven duvarlarında taş duvar kağıtları kullanma fikirlerini de değerlendirmeye alabilirsiniz.

 

Terasta Dinlenebileceğiniz Bir Ortam Yaratın!

Üst katta yer alan teras için pek çok dekorasyon fikrini hayata geçirebilir, kendiniz ve sevdikleriniz için harika bir dinlenme alanı ortaya çıkarabilirsiniz. Yeterinde geniş teraslarda rattan bahçe oturma gruplarına yer verilebilir ya da terasın genişliğine göre ferforje sandalye ve masa takımları da kullanılabilir. Bahçe salıncağı fikrini de sakın atlamayın. Yaz mevsiminin tadını evinizin konforundan uzaklaşmadan çıkarırken, salıncaklar ile gününüze büyük bir eğlence ve mutluluk dahil edebilirsiniz. Küçük bir çiçek köşesi ve yerlere birkaç tane serpiştireceğiniz rengarenk puf modelleri de değerlendirmeye alınabilir. Teras dekorasyonunda yakalanması gereken en önemli detay, konfor ve rahatlık olmalıdır. 

 

Yatak Odaları Üst Katta İse…

3+1 dubleks evlerde odaların en az ikisi yukarıda, biri ise aşağıda olur. Çocuklarınız için üst katta yer alan yatak odalarını değerlendirebilirsiniz. Böylece çocuklarınıza, kendilerine ait hissettireceğiniz bir yaşam alanı dekore etme şansı yakalayabilirsiniz. Alt katta olan odayı ise yatak odası olarak kullanmanız, doğru bir tercih olacaktır. Ters dubleks daireler için durum da tersine dönüyor ve üst katta, yani girişte bir oda, alt katta ise iki oda yer alıyor.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar