Evde Ders Çalışma Ortamı Nasıl Hazırlanır?

Öğrencilerin en ihtiyaç duyduğu konulardan biri, düzenli bir şekilde hayata geçirilmiş çalışma alanlarıdır. Gün sonunda okuldan dönen öğrenciler, iyi bir ders çalışma ortamına sahip olduğunda, daha verimli bir çalışma süresi geçirir. Çalışma alanında yer alan mobilyaların ergonomik oluşu, geniş bir alanı kapsaması, ders çalışırken kullanılan araç ve gereçlere kolay ulaşım sağlayan tasarımlara öncelik tanınması, bu süreci olabildiğince verimli hale getirir. Anne-babalar, iyi birer ebeveyn olarak üzerine düşen görevi yapıyor ve çocukları için uygun ders çalışma ortamını yaratmak adına gerekli tim ihtiyaçları gözden geçiriyor. Eğer çocuğunuzun evde ders çalışmak için yeterli bir alanı yoksa ya da birkaç eksiği olduğunu düşünüyorsanız her şeyin düşünüldüğü bir çalışma alanı düzenlemek için harekete geçebilirsiniz. Eğitim hayatları, yaş aralığı ve ihtiyaçlar doğrultusunda düzenenlenen bir ders çalışma ortamı, her öğrenci için gereklidir.

Adım Adım Ders Çalışma Ortamı Düzenleme

Ders çalışmak için en uygun ortamların başında genç odaları geliyor. Eğer geniş bir genç odası bulunuyorsa çalışma ortamını odanın en uygun alanında düzenleyebilirsiniz. Bu durumda odanın genel dekorasyonunda yer alan dikkat dağıtıcı detayları ortadan kaldırmanız gerekecektir. Poster, afiş, resim gibi dikkat dağıtıc unsurlar bulunuyorsa ilk iş olarak bu unsurları yok edin. Ayrıca odada CD çalar gibi ses sistemleri mevcutsa bir süreliğine evin başka bir alanına kaldırın.

Odada kullanılan renklerin sakinleştirici ve dikkat dağıtmayan tonlarda olması gereklidir. Soft renkler, bu konuda sizlere istediğiniz etkiyi yansıtmaya yardım edecek. Ayrıca temiz görüntüsü sayesinde ders çalışma ortamını daha verimli hale getirecektir.
Odanın aydınlatması, çalışma ortamını etkileyen en önemli faktörler arasındadır ancak perde seçimi de aydınlatmayı fazlasıyla etkiler. Günün erken saatlerinde ders çalışma ortamı için gereken ilk şey, gün ışığından olabildiğince yararlanmaktır. Gün ışığını en iyi şekilde içeri yansıtan bir perde seçimi yapılmalı, havanın kararması ile birlikte odada kullanılan aydınlatma da ideal bir noktadan yansımalıdır. Göz yormayan ve uyku getirmeyen bir ışıklandırma tercih edin.

Çalışma masasının boyutu, yüksekliği ve genişliği, öğrencinin yaşına ve ihtiyacına uygun şekilde tercih edilmelidir. Ders çalışma ortamını daha verimli hale getiren masa ve sandalyeler, vücut yapısına uygun ve konforlu olmalıdır. Aksi halde çocuğunuz ders çalışırken, çok fazla boynunu eğebilir, sırt ve bel ağrıları yaşayabilir. Masasının tasarımı ise gerekli fonksiyonel özellikleri taşımalıdır.

Ders saati boyunca ortamın sürekli; defter, kalem, kitap, kullanılan diğer araç ve gereçlerle kalabalıklaşması olasıdır. Çocuğunuz için iyi bir kitaplık, bu gibi durumlarda çalışma ortamını düzenli bir şekilde korumaya yardımcı olur. Yeterli sayıdaki raflar ve kapaklı bölmeler, mevcut düzeni ve konsantrasyonu bozmayacaktır. Ders çalışmak için uygun ortam dekore ederken kitaplıkların gücünden yararlanın.

Yukarıda yer alan tüm maddeleri hayata geçirdiğinizde, bir ebeveyn olarak çocuğunuz için ideal bir ders çalışma ortamı düzenleyebilirsiniz. Çocuğunuzun eğitim hayatında başarıya olması için en doğru mobilyalar ile en verimli ders çalışma ortamını yaratmak artık çok kolay. Her öğrenciye uygun tasarlanan ve ihtiyaçlara cevap veren; masa, kitaplık ve sandalye modelleri, geniş bir yelpazeye sahiptir. Eğitim hayatının uzun sürmesi ve her dönem bir ihtiyaca dönüşen çalışma ortamları, birinci sınıf malzemeler ile üretilen mobilyalar sayesinde uzun soluklu bir kullanım sunacaktır. Engince Mobilya, geniş ürün yelpazesinde yer alan çalışma masası, sandalye ve kitaplık modelleri ile ideal çalışma ortamlarına kusursuz dokunuşlar yapmaya devam ediyor.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar