Dekorasyonda Olmazsa Olmaz Parçalar Nelerdir?

Ev dekorasyonu çok geniş bir alandır. Her evin kendine göre bir dekorasyonu vardır çünkü herkesin kendine özgü bir tarzı bulunur. Evinizin dekorasyonunu kendinize göre uyarlamak sadece evinizi şık göstermek ile kalmaz, bunun yanı sıra özellikle yeni taşındıysanız evinizi daha çabuk benimsemenize yardımcı olur. Ev dekorasyonunun tamamlayıcısı ise mobilyalardır. Mobilyalarınızı yerleştirme ve kullanım şeklinizden mobilya modellerine ve dekorasyon trendlerine kadar birçok detay, evinizin genel dekorunu bir bütün haline getirir. Bu yazımızda sizlere, mobilya trendlerini de göz önünde bulundurarak; olmazsa olmaz parçaların neler olduğundan bahsedeceğiz.

  1. Evin Başat Temsilcisi: Oturma Grubu

Salonun olmazsa olmaz ilk parçası oturma grubudur. Koltuk takımı seçilirken salonun büyüklüğü ve şekli muhakkak göz önünde bulundurulmalıdır. L koltuk takımları, özellikle köşeli salonlara tam oturur ve modern bir salon görüntüsü oluşturmak için tercih edilebilir. Örneğin; geniş ve kare bir salonunuz varsa, geniş ve uzun bir L koltuk evinize son derece modern ve sade tarz katabilir. Bunun yanı sıra eğer daha bohem ve göz alıcı bir tarz isterseniz, işlemeli ahşap kenarlı koltuklar evinize son derece retro bir görüntü katabilir.

  1. Halı Deyip Geçmeyin

Halı, çok küçük bir detay gibi gözükse de, eviniz için olmazsa olmaz parçalardan biridir. Kışın özellikle soğuktan korumasının yanı sıra eve sıcak bir görüntü verir. Halı seçerken dikkat etmeniz gereken şey, koltuk takımınızın tarzı ve duvarlarınızı ne renge boyadığınızdır. Örneğin, duvarlarınız sade açık bir renk ve koltuğunuz ise gri veya bej gibi sade bir renge sahipse ve odayı bir şekilde patlatmak istiyorsanız, beklenmeyen göz alıcı bir renk ile odaya renk katabilirsiniz. Ya da modern desenlere sahip bir halı seçip görüntü karmaşasından kaçınabilirsiniz.

  1. Sımsıcak Aydınlatmalar

Son yılların dekorasyon trendlerinde olmazsa olmaz parçalardan biri de aydınlatmalardır. Aydınlatma bulunmayan bir ev şüphesiz çok soğuk ve boş görünür. Evinizin belirli noktalarına koyacağınız lambaderler eve daha sıcak bir görüntü katar ve dekorasyonunuzu tamamlar. Evinizde ağırlıklı olarak kullandığınız mobilya tarzlarına uygun olarak lambader ve abajur seçmeye özen gösterin. Özellikle aydınlatmada sarı ışık kullanmak, her zaman daha sıcak bir ortam sağlar.

  1. Dolu Dolu Bir Dekorasyon için: Kitaplık

Kitaplık, bir evi daha dolu ve tarz gösteren bir detaydır ve ev dekorasyonunda büyük bir yer tutar. Kitaplık seçmeden önce, nereye koyacağınızı ve ne kadar büyüklükte bir kitaplık alacağınıza net bir şekilde karar vermelisiniz. Sonrasında nasıl bir tarz kitaplığın, evinizin geri kalan düzeni uyumlu olacağını da düşünmeniz gerekiyor. Örneğin, gri duvarlarınız, gri L koltuğunuz var ve bir diğer köşeye de kitaplık kondurmak istiyorsunuz ancak nasıl bir tarz seçeceğinizden henüz emin değilsiniz. Ahşap yerine metal bir kitaplık tercih edebilirsiniz. Başka örnek vermek gerekirse; daha klasik veya retro bir tarzınız varsa, çeşitli modellerde ahşap kitaplıklar ev dekorunuzu tamamlayabilirler. Eğer kitaplığı yerleştirdikten sonra yanında yer kalırsa, dekorasyonunuza uygun tekli koltuk veya puf ise hoş bir detay olacaktır.

  1. Orta Sehpa Seçimi Tamamen Size Özel

Orta sehpa denilince akla hep klasik modeller geliyor ancak neden kişiselleştirilmiş tarzda orta sehpaları tercih etmeyesiniz ki? Birkaç parçadan oluşan modern sehpa modelleri, ahşap, metal veya tamamen camdan yapılmış sehpa modelleri, yani kısacası farklı tarzlar ve malzemelerde birçok seçeneğe sahipsiniz. Sezonun trendleri geometrik tasarımlar ise evine hareket kazandırmak isteyenler için biçilmiş kaftan. Yeter ki ev dekorasyon tarzınızın size özel olmasını isteyin.

  1. Ayna, Bitki ve Diğer Aksesuarlar

Evdeki dekorasyonun ana unsurları mobilyalardır ancak tamamlayıcı yan unsurlar ise dekorasyon eşyalarıdır. Salonunuzun aydınlık bir köşesine yerleştireceğiniz dekoratif bir ayna, en çok güneş alan yere serpilmesi için hoş bir vazo ile koyacağınız bir bitki ve orta sehpanıza uyumlu hoş bir dekoratif ürün evinizin dekorunu tamamlar ve sizin tarzınızı yansıtır.

Evinizin dekorunu tamamlamak aslında tahmin ettiğinizden daha kolay. Tek yapmanız gereken, tarzınızı belirlemek. Daha modern ve smart bir dekorasyon mu sizi mutlu ediyor yoksa klasikten vazgeçemiyor musunuz? Kendi tarzınız, evinizin dekorasyonuna da ışık tutar. Buna karar verdikten sonra, kendinize uygun tarzda mobilya ve dekoratif tamamlayıcı ürünleri bulmak isterseniz Engince Mobilya’nın internet sitesini ziyaret ederek, hayalinizdeki gibi dekore edilmiş bir eve kavuşabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar