Evinizi Değiştirecek 4 Farklı Aksesuar Kullanımı

Herkes kendi evinin sınırları içinde mutlu ve huzurlu hissetmek ister. Psikolojik olarak iyi hissedebilmek ise yaşanılan yeri sevmeye bağlıdır. Birçok kişi gibi siz de şu anda yaşadığınız yerden memnun olmayabilir, tamamen yenileyecek imkânınız yoksa da küçük adımlarla ilerleyebilir ve evinizin havasını değiştirebilirsiniz. Bu noktada özellikle farklı mobilya aksesuarları çokça işinize yarayacaktır. Çeşitli aksesuar malzemeleri ile mobilyalarınızın tarzında küçük değişim ve iyileştirmeler yapabilirsiniz. İşte size rehber olabilecek birkaç örnek!

Zigon sehpa setinize yeni bir hava katın

 

Zigon sehpa setleri birçok kişinin evinde bulunan oldukça kullanışlı parçalardır. Üstelik iç içe geçme özellikleri ile yerden tasarruf da sağlarlar. Ancak genelde koltuk takımları ile birlikte satılmadığından, kanepelerin yanında uyumsuz bir görünüme yol açar. Günümüzde yaygın olarak tercih edilen modern tarzdaki mobilyalarla birlikte zigonlar çok klasik kalabilmektedir. İşte böyle durumlarda değişebilen mobilya aksesuarları sizin de kurtarıcınız olabilir. Online alışverişle çok rahat ve uygun fiyatlarla satın alabileceğiniz zigon ayaklarını hali hazırda memnun olmadığınız zigonlarınıza takarak evinizin havasını anında değiştirebilirsiniz.

Değişime mobilya ayakları ile devam edin

 

Sehpa ayaklarını değiştirmek elbette evinizdeki tarz değişikliği için bir adım, ancak daha yapabileceğiniz pek çok hamle var. Bunlardan biri yine mobilyalarınızın ayaklarını değiştirmekten geçiyor. Başlangıçta size çok önemsiz gelebilir, ancak evinizde en kolay fark edilecek detaylardan biri olacaktır. Örneğin salonunuza yeni bir hava katmak istiyorsanız, koltuklarınızın ayaklarını değiştirebilirsiniz. Bazı mobilyalarda ayak kısımları vb. detaylar çok fazla dikkat çekmeyeceği düşünülerek genel tasarıma uyumsuz malzemelerden yapılabiliyor. Bu ise görsellik açısından büyük bir hata. Ayak değişiminin etkileri yalnızca görsellikle sınırlı değil. Bir mobilyanın ayaklarını yenilediğinizde aslında onun yüksekliğini de belli sınırlar içinde değiştirme imkanınız var. Yine salondaki koltuk takımından örnek verecek olursak, kolaylıkla temin edebileceğiniz plastik ya da metal mobilya ayakları ile koltuklarınızı yükseltip çok daha modern bir görüntü elde edebilirsiniz. Üstelik bu mobilya aksesuarları fiyat olarak da oldukça uygun!

Kulpları da değişime dahil edin

Evinizin havasında köklü bir değişim yaratmak için elbette yalnızca mobilya ayaklarını değiştirmek yeterli değil. Göze hitap eden ve çok daha kolay fark edilir değişikliklere de ihtiyacınız var. Büyük masrafa girmeden bu değişimi başlatabileceğiniz iyi seçenek ise mobilya kulpları! Çoğunluğu klasik tarzda üretilen kulplar hedeflediğiniz modern görünüme uymuyor olabilir. O halde siz de artık gözünüze hoş gelmeyen mobilyalarınızı değiştirmek yerine farklı kulplar takarak yeniden yorumlayabilirsiniz. Birçok farklı modele sahip mobilya aksesuarları, evinizin her odasındaki mobilyalara uygulanabilir. Örneğin çocuk odasını yetişkin havasından çıkarmak için kulpları değiştirebileceğiniz gibi, daha rahat bir kullanım sunan formdaki kulpları dolabınızda kullanabilirsiniz. Mobilyalarınızda kendi katkınızla yapabileceğiniz daha köklü değişiklikler istiyorsanız kulpları yalnızca bir basamak olarak da kullanabilirsiniz. Eski mobilyalarınızın istediğiniz havaya bürünmesi için imkânınız varsa onları boyayabilir ve yeni kulplar takarak bambaşka parçalara dönüştürebilirsiniz.

Dekoratif Objelerle Tarzınızı Destekleyin

Evinizde istediğiniz tarzı ufak bir bütçe ayırarak elde etmek için bazen küçük detayları büyük resme uyarlamanız gerekebilir. Değişimi çok daha az zaman ve paraya mal olacak objeler evinizdeki hâkim tarzın devamlılığını sağlamada size destek olacaktır. Tek başına aksesuarlar ile yetinmek istemediğiniz yerlerde de yine yardımınıza koşacaklardır. Tüm bunların yanı sıra bu tarz eşyaları yalnızca evinize renk katması amacıyla da satın alabilirsiniz. Örneğin nötr tonlardaki sade ve modern bir koltuğun üzerine rengarenk yastıklar koyarak siz de evinizde kendi tarzınızı yaratabilir, üzerinde istediğiniz kadar değişiklik yapabilirsiniz. Böylece hem çok daha kişiselleştirilmiş hem de tonlamalar ve zıtlıklarla dengelenmiş bir yaşam alanına sahip olursunuz.

Dekoratif objelerin evinize etkisi bu kadarla da sınırlı değil. Aslına bakılırsa dekoratif objelerin tam tanımı herkesin aklında net olmayabilir. Ancak evinizi yeniden dekore ederken bunların yalnızca biblo ya da süs eşyasından ibaret olmadığını hatırlamanızda fayda var. Zira hem işlevsel hem de estetik mobilya aksesuarları olarak her gün kullandığınız eşyalarda bile karşınıza çıkabilir. Örneğin evinizde kullandığınız avizeler buna bir örnektir. Modelini değiştirdiğiniz anda bulunduğu odanın tarzını da belirleyen avizelerle siz de aklınızdaki konseptin hissini çok daha kolay bir şekilde çevrenize yansıtabilirsiniz.

Bu tarz görece makul harcamalar, özellikle ev yenileme için yeterli bütçesi olmayanların ya da bütçe ayırmak istemeyenlerin ilk çözümü olabilir. Üstelik uygulaması da oldukça kolay olduğundan bu tarz mobilya aksesuarları para ve zamandan da tasarruf etmenizi sağlayacaktır. Siz de evinizin görünümünü ufak dokunuşlar ile değiştirmek adına bu tür uygulaması çok basit yöntemlere başvurabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar