İkiz Bebek Odası Nasıl Düzenlenir?

Bebek bekleyen ya da yeni anne-baba olmuş bireylerin ihtiyaçlarında ve önceliklerinde büyük değişimler meydana gelir. İlk yapmak istedikleri şey ise güzel bir oda fikri ile bebeklerinin güvende olmalarını sağlamaktır. Üstelik söz konusu ikiz bebekler olduğunda, ikiz bebek odası dekorasyonunda her şeyin düşünülmesi ve en ince detayların göz ardı edilmemesi gerekir. Bu durum biraz zorlayıcı olsa da ikiz bebeklerinize uygun hem şirin hem de kullanışlı bir oda dizayn etmeniz mümkündür. Doğru mobilya seçimi ile onların sağlığını ve güvenliğini riske atmayacağınız, bebeklerinizi keyifle büyüteceğiniz birbirinden farklı dekorasyon fikirlerini sizler için araştırdık.

 

Aslında konuya giriş yaparken, hiç değişmeyen bir kuralın altını çizelim. Hiç şüphe yoktur ki ikiz bebek odaları esasen üç kişiliktir. O üçüncü kişi ise annedir. Bu durum bir bebek olsa dahi değişmez. Her bebek odası, + anne olarak düşünülmelidir. Doğumdan itibaren bebeklerinin bakımında ve gelişiminde büyük bir katkısı olan anneler, bebek odası dekorasyonlarında mutlaka düşünülmelidir. Daha annelik heyecanını üzerinden atamamış çiçeği burnunda anneler, bebek odalarında ne kadar rahat ve konforlu olursa bebekleri için daha verimli bir süreç geçirirler. Söz konusu ikiz bebekler olduğunda, alt değiştirme ve emzirme gibi sık sık birbirini izleyen zorlu süreçlerde anneler, iki kat daha fazla yorgunluk yaşayabiliyor. Bu nedenle uygun mobilyaların tercih edilmesi, büyük önem kazanıyor. Annelere ve bebeklere hitap eden mobilyalar, bu süreci biraz daha kolaylaştırır ve annelere yoruculuktan uzak bir deneyim kazandırır. Odaya yerleştirilecek konforlu bir tekli koltuk, emzirme süreçlerini minimum yorgunluğa indirger. Uygun yüksekliğe sahip bir alt değiştirme alanı ise işlem esnasında oluşan bel ve sırt ağrılarının oluşumunu engeller. Anne ve bebeklerin birlikte kullanacağı işlevsel mobilyalara öncelik tanımanız durumunda, anneler için tüm deneyimler konforlu hale gelir.

 

Bebek Mobilyalarında Doğru Seçimler

İkiz bebek odası denildiğinde akla ilk gelen mobilyalardan biri bebek beşikleridir. Odanın genişliğine göre tercih edeceğiniz bebek beşiği modelleri ile işe başlayabilirsiniz. Bebek beşiklerinin daha düzenli bir şekilde konumlandırılması için yan yana ve arada boşluk kalacak şekilde dekore edilebilir. Beşikler ya da karyolalar arasında kalan boşluk ise gardırop ile değerlendirilebilir. Bir diğer alternatiflerden biri ise aynı duvarda bitişik bir şekilde duran ve aralarında bir şifonyer yer alan dekorasyon fikridir. Bu fikirler, odanın genel alanına göre değişiklik gösterebilir. Son dönemde mobilya dünyasının değişen ve gelişen tasarımlarının başında ikiz bebek odası takımları geliyor. İkiz çocuk odası modellerinin takım içeriği ise ihtiyaçlara göre şekillenebiliyor. Takımlarda yer alan şifonyer modelleri, aynı zamanda alt değiştirme işlemleri için uygun yüksekliğe sahip olmalıdır. Böylece sık sık tekrar eden alt değiştirme durumlarında annelerin konfor düzeyi arttırılmış olur.

 

Renk Seçimi İle Sevimli Bebek Odaları

Ev dekorasyonlarının en eğlence yanı, çocuk ya da bebek odalarını dekore etmektir çünkü birbirinden güzel renk tonları özgürce kullanılabilir. İkiz bebek odası dizaynını bebeklerinizin cinsiyetine göre tercih edebilirsiniz. Bu konuda en çok kullanılan mobilya renkleri pembe ve mavi tonları oluyor. Biraz daha kuralların dışına çıkmayı seviyorsanız her iki cinsiyete hitap eden renklere ağırlık verebilir, bebeklerinizin odasında fark yaratabilirsiniz. Bebek odası mobilyalarının rengine eşlik etmesini istediğiniz tonları; perde, halı, cibinlik ve duvarlara yansıtabilirsiniz. Yapacağınız renk seçimleri, bebeklikten çocukluk dönemine geçişlerde de gönül rahatlığı ile kullanılabilmelidir.

Halı Seçerken Ekstra Dikkat!

Bebek odalarında tercih edilecek halılar, evin diğer alanlarında kullanılan halılardan biraz farklı olmalıdır. Tek ya da ikiz bebek odası hiç fark etmez, söz konusu bebekler olduğu için antibakteriyel halı seçimi yaparak, onların sağlığını korumaya yardımcı olun. Halıların leke tutmaması da dikkat edilmesi gereken önemli bir faktördür. Bebeğiniz, gelişme ve büyüme sürecinde ilk adımlarını atarken, oyuncakları ile oynarken ya da yeni tatlar denerken etraf biraz kirlenebilir. Halıya bir şeyler dökülmesi durumda hemen silinebilir olması, halının ömrünü de ciddi oranda arttırır.

Yeni ikiz çocuk odası modellerine ihtiyacınız varsa ve çocuklarınız için en doğru seçimleri gerçekleştirmek istiyorsanız Engince Mobilya’nın çocuk bebek odası takımlarına göz atabilirsiniz.

 

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar