Kapalı Balkon Dekorasyon Fikirleri

Balkonlu bir ev, önemini hiç kaybetmeyen bir ayrıcalıktır. Üstelik her mevsim… Temiz havanın tadını çıkarmak istediğimizde ev konforundan uzaklaşmayacağımız balkonlar, havaların soğuması ile birlikte sıcak bir ortam yaratır ve her daim harika bir yaşam alanı olur. Açık ve kapalı olarak ayrılan bu iki tip balkonun özelliklerine uygun, farklı dekorasyonlar gerçekleştirilebilir ancak şu an için sizlere kapalı balkon dekorasyonu hakkında fikir sahibi olacağınız birkaç önerimiz var. Özellikle soğuk havalarda dilediğiniz an sıcak bir atmosfer eşliğinde dinlenebileceğiniz bir balkona sahipseniz bu ayrıcalığı sonuna kadar kullanın. Keyifli kitap okuma köşeleri, arkadaşlarınız ile birlikte sohbet edip eğleneceğiniz konforlu bir oturma alanı ya da sadece sıcak bir çay-kahve eşliğinde tek başınıza müzik dinleyeceğiniz bir yer… Aradığınız her neyse kapalı cam balkon dekorasyonu ile isteklerinizi hızlı bir şekilde hayata geçirebilirsiniz.

 

Kapalı Balkonlar İçin Alternatif Oturma Grupları

Kapalı balkon dekorasyonu için dikkate alınması gereken ilk kural, balkonun büyüklüğüne uygun şekilde gerçekleştirilecek bir oturma alanı oluşturmaktır. Yeterince geniş bir kapalı balkona sahip olanlar için en iyi alternatiflerden biri rattan oturma gruplarıdır. Bahçe mobilyası olarak adlandırılan rattan oturma grupları, havaların soğuması ile birlikte kapalı balkonlarda gönül rahatlığı ile kullanılabilir. Eğer bir bahçeniz varsa ve bu kategoriye giren mobilyalarınız mevcutsa kapalı balkonunuz için değerlendirebilirsiniz. Sağlamlığı ve tarzları ile en çok ilgi gören mobilyalar arasındaki bu ürünler, alışveriş sırasında titizlikle tercih edilmelidir. Takımlarda genel olarak 4 adet sandalye ve 1 adet masa yer alıyor. Kapalı balkonunuz için en ideal seçimi yapmak istiyorsanız takım içeriğini farklı kombinasyonlar ile tercih etmeniz mümkündür.

Her balkon maalesef ki geniş ve yeterince büyük olmuyor ancak küçük olan kapalı balkonlar için dekorasyon fikirleri de yok değil. Sedir koltuklar ile küçük balkonların alanını iyi bir şekilde kullanabilir ve kendinize sıcak bir dinlenme ortamı yaratabilirsiniz. Sedir koltukların en çok tercih edilen ürünler arasında olmasının önemli bir özelliği var. Genellikle düz ya da köşe oturma planı düzenleyebileceğiniz bu mobilyaları balkon ölçünüze özel sipariş verebilirsiniz. Küçük kapalı balkonlar için değerlendirilebilecek alternatifler arasında ahşap banklar yer alıyor. Uzun dikdörtgen olan ancak küçüklüğü nedeniyle pek kullanıma uygun olmadığını düşündüğünüz kapalı balkonunuz için ahşap bank seçeneğini değerlendirmeyi düşünebilirsiniz. Hatta bankı dilediğiniz renge boyayarak, güzel bir etkinlik gerçekleştirmeniz de mümkün hale gelir.

 

Bitkilerle Dolu Bir Köşe

Yaz mevsiminin sıcaklığını ve doğanın pek çok rengini balkonunuza yansıtmayı düşünebilirsiniz. Eğer yeni bir kapalı balkon dekorasyonu gerçekleştirme aşamasındaysanız balkonunuzun küçük bir kısmı, bitkiler için ayrılabilir. Saksı bitkileri ve çiçeklerinizi sergileyeceğiniz alanlar için birbirinden şık ve güzel çiçeklik modelleri bulunuyor. Üstelik plastik, metal, ahşap başta olmak üzere pek çok malzeme ile üretilen tasarımlar, birbirinden farklı alternatifleri sizlerle buluşturuyor. Kısacası dekorasyonunuz doğrultusunda iyi bir çiçeklik seçimi yapabilirsiniz.

 

Salıncak Modelleri İle Keyifli Alanlar

Bahçe salıncakları, geçmişten günümüze farklı tasarımlar ile buluştu. Her dekorasyona uygun salıncaklara ulaşmak, artık çok daha kolay duruma geldi. Ayrıca bu özel tasarımlar, kapalı cam balkon dekorasyonunda da en sık kullanılan ürünler arasındadır. Yeterince büyük bir kapalı balkona sahip olanlar, ikili bahçe ve balkon salıncağı tercih edebilir. Eminiz ki bu seçim ile balkon dekorasyonunuzu daha keyifli ve konforlu şekilde tamamlayacaksınız. İkili bahçe salıncakları kapalı teras dekorasyon fikirleri arasında da bulunuyor. Her iki seçenek de sonuçtan memnun kalmanızı sağlayacaktır. Tekli salıncakların sahip olduğu birbirinden şık tasarımlar da kapalı balkon dekorasyonlarına renk katmaya devam ediyor. Tercih sizin… Bu özel tasarımlara dekorasyonunuzda yer vererek, keyifli bir alan yaratabilirsiniz.

Sıcak Bir Aydınlatma

 

Kapalı balkonunuzun iyi bir ışıklandırmaya sahip olması, geçirdiğiniz vaktiklerin kalitesini belirler ve ömrünü uzatır. Balkonlar için ışığın şiddetini arttırabileceğiniz ya da azaltabileceğiniz sistemleri kullanabilirsiniz. Duvar aplikleri de balkon dekorasyonlarına yakışan bir alternatiftir. Tercihinizi hangi aydınlatmadan yana kullanırsanız kullanın, sarı ve loş bir ışıklandırma ile gözlerinizin yorulmayacağı bir ortam yaratın diyoruz. Masanıza birkaç mum dahil etmeyi de unutmayın. Böyle bir tercih de ortamı biraz daha romantik hale getirebilir.

 

Birkaç Raf İle İstedikleriniz Elinizin Altında Olsun!

Duvarlara monte edilen bir ya da iki raf ile balkondayken hızlıca ulaşmak istediğiniz eşyalarınıza yer açabilirsiniz. Raflar, kurtarıcıdır ve isteğe uygun şekilde dekore edilebilir. Balkonda kitap okumayı seviyorsanız mini bir kitaplık, henüz bir çiçekliğiniz yoksa küçük bir çiçeklik, bir dergilik ya da şık bir aksesuar alanı olarak rafınızı hareketlendirebilirsiniz. Rafın boyutu, adeti ve rengi ise kullanıcıya göre kolaylıkla şekillenebilir.

Kapalı balkon dekorasyonunuzu küçük fikirler ile daha görünür kılmanın birbirinden farklı yolları vardır. Genellikle tarzlara göre değişikliğe uğrayan bu fikirler ile kapalı balkonunuzu daha görünür, daha sıcak ya da daha marjinal hale getirmek için hemen harekete geçebilir, hayallerinizi balkonunuza yansıtmış olmanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar