Koltuk Takımlarında Renk Kombinleri

Salon ya da oturma odalarının dekorasyon yönünü belirleyen en önemli mobilyalar koltuk takımlarıdır. Oturma gruplarında kullanılan ana renkler doğrultusunda; duvar, halı, perde ve aksesuar seçimi yapılır. Tüm bu seçimler yapıldıktan sonra yerleştirilecek küçük bir saksı çiçeğinin bile konumu önemli hale gelir. Bu süreçte herkesin ortak noktası ise iyi bir renk uyumu yakalamaktır ve işe koltuk renk uyumundan başlanır. Mobilya dünyasında tek renk mobilyaların modası hiç geçmese de iki renk koltuk takımı modellerinde de sayısız seçenek bulunuyor. Genel manada tercih edeceğiniz iki renkli oturma grupları, salonunuzdaki ana renkleri oluşturacaktır. Ara renklere ise aksesuar ya da halı ve perdelerde yer verebilir, dikkat çekici bir dekorasyonu hayata geçirebilirsiniz. Mobilya renk uyumu konusunda daha verimli bir süreç geçirmek ve bu süreci çok iyi bir şekilde yönetmek istiyorsanız son dönemlerin en popüler renk uyumlarını araştırmaya şimdiden başlayabilirsiniz.

İki Renk Koltuk Takımı Alternatifleri!

Aslına bakılırsa bu konuda son trendlere uygun bir seçim yapmak yerine sizleri anlatan ve yansıtan renk tercihleri yaparak, uzun yıllar sıkılmayacağınız bir renk kombinasyonuna sahip olabilirsiniz. Mobilya dünyasında kullanılan iki renk koltuk takımı modelleri, farklı kombinsyonlar ile sizlere sunulur. Örneğin; 2 adet üçlü koltuk ve 1 adet berjerin yer aldığı kombinasyonlarda üçlü koltuklardan biri farklı, diğeri farklı renkler ile hareketlendirilebiliyor ya da üçlü koltuklar aynı renk olup, sadece berjer renginde değişiklik yapılıyor. Sonuç itibariyle takımda yer alan bir mobilyada uyumlu bir renk seçimi yapılıyor. En güzel koltuk renk uyumu denildiğinde akla ilk gelen kombinasyonlarının başında; antrasit-hardal, krem-kahverengi ve krem-haki geliyor. Eğer daha dikkat çekici bir renk uyumu tercih edenlerdenseniz fuşya ve antasit renginin hakim olduğu bir koltuk takımı ile dekorasyonunuzu şekillendirmeye başlayabilirsiniz. Bu iki renk kombinasyonu, özellikle chester ve modern oturma gruplarına fazlasıyla yakışıyor. Evinizde sıcak bir atmosfer yaratmak önceliğiniz ise kahverengi ve yeşil tonlarının birlikte kullanıldığı renkli koltuk takımı modellerini de tercih edebilirsiniz. Eviniz bir yandan sade olsun, diğer yandan yıldız bir renk ile dikkatleri üzerine çeksen istiyorsanız üçlü koltuklarınızı açık renk tercih edebilir, berjerlerinizde canlı bir renk kullanarak, salon dekorasyonunuzu tamamlayabilirsiniz. Tercih tamamen sizin… Yakın bir zamanda oturma grubu için alışverişe çıkmayı düşünüyorsanız kafanızın karışacağı pek çok seçenek ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu süreçte ne istediğinizden emin olduğunuzda, eviniz için şık seçimler yapmanız kaçınılmaz olacaktır.

Tek Renk Koltuklarınızı Kırlentler İle Renklendirin!

Hali hazırda koltuk takımı olanlar, üstelik tek renkli bir mobilyaya sahip olanlar küçük dokunuşlar ile mobilyalarına büyük bir yenilik dahil edebilir. Eğer koltuk takımınız tek renkse ancak temiz bir kullanım ile hiç eskimemişse sizlere güzel bir haberimiz var. Birkaç yeni kırlent ile mobilyalarınız sanki yeni alınmış gibi bir etkiye sahip olabilir. Koltuk renk uyumunda önemli olan mobilyalarda kullanılan renk kombinasyonlarıdır. Tek renk ve üstelik açık renk mobilyalar, canlı tonların yer aldığı birbirinden şık kırlentler ile tamamlanabilir. Hatta aralarına peluş ya da pullu kırlentler yerleştirerek, doğal ev dekorasyonunuza küçük şıklıklar dahil edebilirsiniz. Son zamanlarda kırlent modelleri sayısız seçeneği ile sizlere sunuluyor. Eğer yeni bir oturma grubu almaya hazır değilseniz tek renk mobilyalarınızı kırlentler ile şekillendirebilir, iyi bir koltuk renk uyumu yakalayabilirsiniz.

Engince Mobilya’nın birbirinden şık ve kaliteli koltuk takımları, her kullanıcıya hitap eden renk uyumları ile evlerin yıldızı olmaya devam ediyor.

 

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar