Küçük ve Dar Odaları İki Kişilik Genç Odası Yapmak

Çocuklarınıza yeni bir yatak odası düzenlemek için yeterli bir oda alanınız yoksa farklı çözümler ile onlara içinde rahat edecekleri bir dekorasyon gerçekleştirebilirsiniz. Çocuk ve genç odalarını dekore etmek, her ne kadar kolay gibi görünse de çocuk sayısının artması ve bundan yola çıkarak ihtiyaçların artması göz önüne alındığında, bu süreç biraz zorlayıcı olabiliyor. Özellikle dar odalar için iki kişilik genç odası yapmak söz konusu olduğunda, karyolaları nasıl bir konumda yerleştirmek, dolap sorunsalını çözmek ve diğer mobilyalardan hangilerini elemek gerektiği konusunda büyük bir sıkıntı meydana gelebilir. Tüm bunlar için çözümleyici pek çok yol vardır. Bu yollardan birini seçerek, küçük odalar için genç odası dekorasyon sürecini hızlı bir şekilde gerçekleştirebilir, çocuklarınızın ihtiyaçları doğrultusunda onlara kullanışlı bir oda dizayn edebilirsiniz.

Dar Odalar İçin İşlevsel Çözümler

Söz konusu olan küçük genç odaları için tercih edilecek en ideal mobilyaların başında ranza modelleri geliyor. Geçmişten günümüze kalabalık ailelerin tercih ettiği ranzalar, günümüz modasıyla birleşerek daha işlevsel ve daha güvenli hale geldi. Üstelik pek çok tasarım ve renk seçeneğinde artış olması, her çocuk ve genç için ideal bir kullanıma uygun hale gelmesini sağlıyor. Dar odalar için iki kişilik genç odası düzenlemeyi düşünüyorsanız ranzaların fonksiyonelliğinden yardım alabilirsiniz. Böylece çocuklarınızın, içinde mutlu olacağı bir oda dizayn edebilirsiniz. Ranza modelleri, odanın bir duvarında konumlandırılır ve bu sayede alandan tasarruf edilmesine olanak sağlar. Odada iki kişiye uygun bir gardırop tercihi yapılarak, ihtiyaçlara cevap veren bir oda dekore edilebilir. Odanın küçük olmasından dolayı komodin ve şifonyer modellerinin her ikisine yer verilmesi, yanlış bir tercih olacaktır. Bu iki alternatiften en uygun olanı, odanın genel alanına hitap eden bir şifonyer seçimidir. Şifonyer modelleri, üç, dört ve beş çekmeceli yapıları sayesinde hem kıyafetler hem de özel eşyalar için iyi birer depolama alanı olacaktır.

Son zamanlarda ranza modellerini anımsatan yeni bir tasarım daha var. Yavrulu karyolalar, yine iki kişilik bir uyku alanı olarak tercih edilen özel mobilyalardır ve son yılların en popüler ürünlerinden biri olmayı başarmıştır. Çok çocuklu ailelerin yeni nesil genç odası dekorasyonlarında büyük bir rol oynayan yavrulu yataklar, sahip olduğu işlevsel özelliği ile ihtiyaçlara cevap veriyor. Yavrulu karyolaların altında yer alan gizli sürgülü yatakları değerlendirmeye alarak küçük genç odası dekore edebilirsiniz. Bu iki alternatifi iyice düşünüp, çocuklarınız için en doğru kararı ve onların ihtiyaçlarına hitap eden seçeğin hangisi olduğunu analiz edebilirsiniz.

Bir ranza ya da yavrulu yatak seçeneklerinden ikisi de istediğiniz dekorasyon fikrine uygun değilse küçük odalar için genç odası dekore edebileceğiniz farklı seçenekler bulunuyor. Standart iki karyolayı karşılıklı gelecek şekilde konumlandırabilirsiniz. Eğer oda, uzun dikdörtgen bir alana hakim ise işiniz bu noktada biraz daha kolaylaşacaktır. O halde yatakları, odanın en uzun iki duvarına doğru yerleştirebilir, odada gardırop dışında başka bir mobilya dahil etmeyerek hem sade hem de kullanıma uygun bir oda düzenleyebilirsiniz. Dar odalar için iki kişilik genç odası yapmak, ergonomik tasarımlar ile hayal olmaktan çıkıyor. Yeni nesil gençlerin beğenisine sunulan, birbirinden farklı tasarımların son trend renkler ile tamamlandığı pek çok genç odası takımlarına ulaşmak artık çok kolay. Engince Mobilya farkı ile çocuklarınızın kendilerini içinde rahat hissedecekleri bir oda dekore etmek için ilk adımı atın!

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar