Mobilyada Renk Uyumu

Bir evin tarzını ve ruhunu yansıtan faktörlerin başında renk uyumu geliyor. Ev, ofis ya da herhangi bir işletme dekorasyonunda kullanılan her rengin ortama uyum sağlaması, dizayn açısından büyük önem taşır. Peki, ya siz? Sıcak tonlar ile yaşanılası ve samimi bir yaşam alanı mı istiyorsunuz yoksa daha soğuk tonlar ile mesafeli duruşunuzu mu yansıtmak istiyorsunuz? Aslına bakıldığında, her zevke hitap eden renk seçeneklerini günümüz modasına eşlik eden mobilyalarda bulmak oldukça kolay. Üstelik sadece koltuk takımları ile sınır değil. Aynı zamanda; halı, perde, yemek masası, orta sehpa, gibi çeşitli mobilya ve tekstil ürünlerinde de kullanılmaktadır. Ahşapla uyumlu renklerden gri uyumlu renklere kadar çeşit çeşit mobilyada renk uyumunu yakalayacağınız fikirler burada. Evinizi baştan dekore etmeden önce içeriğimize göz atabilir, mobilyalarınızda dikkat çekici bir renk uyumu yakalayabilirsiniz.

Ahşabın Doğallığını Tamamlayacağınız Renk Kombinleri!

Yaşam alanınızda ahşap bir orta sehpaya ve yemek masasına sahipseniz ya da ahşabın enerjisini seviyorsanız bu çizgide devam edeceğiniz pek çok renk alternatifi bulunuyor. Örneğin; ahşap mobilyalarınızı krem, gri, bej ve beyaz koltuk takımları ile birleştirebilirsiniz. Oturma grubunda daha koyu renkler tercih etmek isteyenler için antrasit, haki ya da lacivert uygun olacaktır. Aslında hiçbir dönem değişmeyen bir nokta var ki o da ahşap ile her rengin kolayca uyum sağlayabiliyor olmasıdır. Ahşap, risk teşkil etmez ve rahat kombinlenebilir özelliği nedeniyle pek çok renk uyumu kolayca yakalanır. Evinizde ahşap mobilyalar ağırlıkta ise renk konusunda rahat hareket edebilirsiniz.

Grinin Soğukluğunu Sıcak Tonlar İle Harmanlayın!

Son trend renkler arasındaki gri tonları, mobilya dünyasında da fazlasıyla yer aldı. Özellikle son yılların en popüler renklerinden biri. Soğuk renkler arasında yer alan gri tonları hem kendisi gibi soğuk hem de sıcak renkler ile kombinlenebiliyor. Özellikle oturma gruplarında kullanılan gri renk, lacivert ile iyi bir uyum yakalıyor. Diğer yandan yeşil, mürdüm, bordo ya da mor gibi renkler ile yan yana gelmektedir. Üstelik tarzınıza göre modern ve chesterfield modeller başta olmak üzere her tasarımda renk seçimleri yer alıyor. Sizlere sadece mobilyanın tarzına karar vermek kalıyor. Son yıllarda koltuk takımlarında ya tek renk kullanılıyor ya da üçlü koltuklardan biri ve berjer farklı renkte bir kumaş ile döşeniyor. Eğer tarzını beğendiğiniz takımın renk uyumunu beğenmediyseniz takım içeriğinde yer alan bir ya da iki koltuk rengini değiştirmeniz mümkündür. Kısacası, soğuk ve sıcak renklere aynı dekorasyonda yer vererek, güzel bir kontrast oluşturabilirsiniz.

Tek Renk Koltuk Takımı Nasıl Kombinlenir?

Koltuk takımını tek renk seçmek isteyenler, günümüzde üretilen 2 adet üçlü koltuk ve 1 adet berjerin yer aldığı takımları isteğe göre farklı kombinasyonlarda tercih edebilir. Çoğu ise tek renk kumaşlar ile döşenerek sizlere sunulur. Eğer tek renk mobilyalar ilginizi çekiyor ancak nasıl hareketlendireceğinizi düşünüyorsanız kırlent seçiminiz ile koltuklarınıza renk katabilirsiniz. Gri ile uyumlu renkler mobilyanızı sade ve soğuk gösterebilir. Öncesinde böyle bir tercih yaptıysanız ve artık biraz canlı ve dikkat çekici sıcak tonlar ile güzel bir renk kombini yapmak istiyorsanız küçük detaylar kullanabilirsiniz. Örneğin; kırlent renklerinde sarı, turuncu ve kahve tonlarının sıcaklığını kullanmayı denemek, istediğiniz sonucu kolayca elde etmenizi sağlayacaktır.

Mobilyada renk uyumuna dikkat ederken, öncelikle sizleri mutlu edecek tonlar kullanın. Uzun vadede hiç sıkılmayacağınız renk tonları, kendinizi içinde rahat hissedeceğiniz bir yaşam alanına sahip olmanızı sağlar.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar