Mobilyalara Göre Oda Boya Renkleri

Her evin bir karakteri vardır. Kullanılan mobilyaların tarzı, zemin, halı ve perde seçimi başta olmak üzere yer verilen her bir aksesuar, evin stilini belirleyen başlıca faktörlerdir. Duvarlarda tercih edilen boya rengi ise mobilyalara ve genel dekorasyona uyumlu olduğu sürece büyük bir bütünlük sağlanır. Aksi halde göz yoran ya da dikkat dağıtan sonuçlar ile karşı karşıya kalınabilir. Mobilyaların tarzından ziyade mobilya rengine uygun bir duvar rengi seçiminde bulunmak, genel manada evinizi kusursuzlaştırmanıza büyük oranda yardımcı olur. Bu konuda net bir durum vardır ki o da her rengin kendine özgü bir dili olduğudur. Evinizde ne anlatmak istiyorsanız renklerin gücünden yararlanmak iyi bir fikir olacaktır. Oda boya renklerinden güzel bir renk paleti düşünerek bu süreci başlatabilirsiniz. Mobilyalarınız ise sizlere sadece ilham kaynağı olacak ve göz dolduran bir dekorasyon gerçekleştirmeniz için en güzel fikirleri sizlere sunacak.

Odaya Göre Renk Seçimi Yapmak!

Öncelikle, bahsedilmesi gereken ve üzerinde durulmaması bir bakıma hata olan küçük bir nokta vardır. Tek bir renk kullanarak, tüm odaları aynı renk üzerinden dekore etmek, sonrasında memnun kalmayacağınız bir sonucu sizlere yaşatabilir. Aslında pek çok kişi, ev dekorasyonunda maalesef ki bu hataya düşüyor. Buradaki unutulan detay ise her odanın ayrı amaçlar ile kullanılıyor olmasıdır. Örneğin; salon dekorasyonunuzda kullandığınız renk, yatak odası için uygun olmayabilir. Salon, günün en hareketli alanlarından biri olup, sadece bizlere ait değildir. Gelen her misafirin ağırlandığı önemli bir noktadır. Yatak odası ise tamamen kişiye özeldir ve genellikle dinlenmek için kullanılır. Ayrıca her iki alanda kullanılan mobilyaların rengi ve işlevselliği keskin bir şekilde birbirinden ayrılır. Oda renklerinin dili de bu noktada başlar. Tamamen anlatılmak istenen, doğru bir şekilde karşıya yansıtıldığında, iyi bir uyumdan bahsedilebilir. Konumuza girmeden önce küçük gibi görünen ancak büyük bir detay olan odaya göre renk seçimini asla göz ardı etmeyin.

Açık Renk Mobilyalarda Kullanılacak Duvar Renkleri

Açık renkli mobilyalar, her dönem kullanılsa da son yıllarda ayrı bir popülerlik kazanmış durumdadır. Hem oturma odası hem salon hem de yatak odası için açık renk mobilya kullanıyorsanız ya da kullanmayı düşünüyorsanız oda boya renklerini biraz daha koyu tercih ederek, güzel bir kontrast oluşturabilirsiniz. Böylece göz yormayan, aksine sakinlik ve huzur veren bir görünüm elde etme şansınız olur. Oda duvar renkleri genel olarak açık tonlarda tercih edilse de bu durum her mobilya için uygun olmayabilir. Sizin önceliğiniz mobilyalarınızın sahip olduğu tonlar olsun. Örneğin; krem, beyaz gibi renklere sahip bir oturma grubunuz varsa duvarları sıcak tonlarda bir renge boyayarak mobilyalarınızın dekorasyonda kaybolmamasını sağlayabilir, daha dikkat çekici hale getirebilirsiniz.

Koyu Renk Mobilyalarda Kullanılacak Duvar Renkleri

Koyu renk mobilyalarında oda boya renklerine biraz daha dikkat edilmelidir. Eğer koyu renkleri seviyorsanız ve evinizde kullanmak hoşunuza gidiyorsa duvarlarınızda da aynı tonlarda renk seçimi yapmak, sizleri yanlış bir tercihe götürebilir. Bu durumda kasvetli bir atmosfer ortaya çıkarak, iç bunaltıcı ya da karanlık bir görünüm elde edilir ve bu durum ruh halinizi de durağan şekilde etkileyebilir. Koyu renk mobilyalar, açık renk duvar renkleri ile hem kendini daha iyi gösterir hem de daha aydınlık bir dekorasyona sahip olmanıza olanak sağlar. Aynı durum yatak odaları için de geçerlidir. Özellikle uyuduğumuz ve dinlendiğimiz yatak odaları için daha sakin renkler tercih edilmelidir. Piyasada rahatlatıcı yatak odası renkleri kategorisine giren sayısız seçeneğin yer aldığını söyleyebiliriz. Oda renkleri konusunda alternatifin fazla olması, zorlu bir süreç olsa da sonuçtan memnun kalacağınız bir tercihi, mobilya renklerinden yola çıkarak yapabilirsiniz. Aslına bakılırsa mobilya renkleri, dekorasyonu şekillendiren en temel ürünlerdir ancak kullanılan halının, perdelerin, hatta zemin renginin önemi oldukça büyüktür. Yapmanız gereken, evinizde kullandığınız renkleri iyi analiz ederek, güzel ve çarpıcı bir kontrast oluşturabilmektir.

Sıcak, samimi, şık, doğal ya da evinizde hangi duyguya yer vermek istiyorsanız oda boya renkleri, bu duygulara karar veren önemli bir etmendir. Dikkatli yapılacak her seçim, sizleri kusursuz dekorasyonlara doğru keyifli bir yolculuğa çıkaracak.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar